Type and press Enter.

Sarja­ku­va­haaste 1.1.–30.11.2018: koonti

Hurja Hassu Lukija ‑blogin Jassu emännöi tämän vuoden alusta marraskuun loppuun kestä­nyttä Sarja­ku­va­haas­tetta. Haasteen ideana oli yksin­ker­tai­sesti lukea mahdol­li­simman paljon sarja­kuvia ja blogata niistä. Haaste sattui hyvään aikaan, sillä olen pari viime vuotta halunnut lukea sarja­kuvia enemmän. Niistä bloggaa­minen on joskus ollut myös haasta­vampaa.

Luin marraskuun loppuun mennessä (ja ehkä koko vuonna, sillä tällä hetkellä ei ole suunni­tel­missa lukea sarja­kuvia enää joulukuun aikana) yhteensä 12 sarja­ku­va­teosta. Se ei ole kovin paljon, mutta enemmän kuin viime vuonna (seitsemän), joten sinänsä tavoit­teeni tälle vuodelle täyttyi ja ihan haasteen ansiosta.

Luin seuraavat sarja­ku­va­teokset:

Reetta Laitinen (toim.): Sisaret 1918
Hannele Mikaela Taivassalo & Catherine Anyango Grünewald: Scandorama
Mariko Tamaki & Jillian Tamaki: This One Summer
Tillie Walden: Spinning
Antti Ollikainen: Flu
Antti Ollikainen: Flu 2 – Jäätävä lentsu
Antti Ollikainen: Flu 3 – Viimeiset aivas­tukset
Emmi Valve: Armo
Kati Rapia & Juha Hurme: Pyrstö­tähti ja maail­man­lopun meininki
Lauri Ahonen & Jaakko Ahonen: Pikku Närhi
Nick Drnaso: Sabrina
Mari Ahokoivu: Oksi

Luin enemmän kotimaista kuin ulkomaista sarja­kuvaa, en mitenkään suunni­tel­lusti. Vuosi alkoi vahvasti, sillä luin heti ensim­mäisenä Reetta Laitisen toimit­taman upean sarjakuva-antologian Sisaret 1918, joka koostuu kymmenen suoma­laisen sarja­ku­va­tai­tei­lijan kymme­nestä yksit­täi­sestä sarja­ku­vasta, joiden keskiössä on sisäl­lis­sodan ajan nainen tai tyttö. Sitä seurasi dysto­pinen Taivas­salon ja Grünewaldin Scandorama, vuoden suosikkini Mariko ja Jillian Tamakin ihana This One Summer sekä kauniin herkkä, taito­luis­te­lu­maa­il­masta ja nuoruuden kasvu­ki­vuista kertova Spinning. Loppu­vuo­desta taas mieleeni jäivät parhaiten Emmi Valveen mielen­ter­veyden järkky­mi­sestä kertova Armo ja Mari Ahokoivun scifiä, fantasiaa ja suoma­laista mytologiaa yhdis­televä Oksi.

Mitä tänä vuonna lukemaasi sarja­ku­va­teosta suosit­te­lisit?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 comments

  1. Kiitos kun lähdit haasteeseen mukaan! Romaa­neista kirjot­ta­minen on jotenkin helpompaa, mutta itselleni hyvä tapa oli kerätä useampi sarjis samaan postaukseen, niin ei tullut paineita kirjoittaa pitkää syväana­lyysiä kaikista:D

    1. Kiitos sinulle mahta­vasta haasteesta! Ja näinhän se on, minäkin niputin näistä lukemistani suurimman osan samaan postaukseen ja se olikin kiva tapa kirjoittaa. :)