Type and press Enter.

Heinä‑, elo- ja syyskuun luetut kirjat

Pitkän ja kuuman kesän jälkeen on koittanut jälleen syksy. Tämä alkusyksy on vielä ihan mukavaa aikaa, mutta sitten kun lämpö­tilat alkavat painua pakka­selle päiväl­läkin, lehdet varisevat puista, sataa viikon putkeen eikä aurinkoa näy kuin pieni vilaus työhuoneen ikkunasta, menen jonkin­laiseen horros­tilaan, josta alan heräillä vasta helmikuun lopulla.

No, sitä suurem­malla syyllä on ihanaa muistella vielä viime kesää, vaikka se herät­tääkin kaipuuta lämpimiin aurin­koisiin päiviin. Palataan nyt kesään ja alkusyksyyn ensin luettujen kirjojen muodossa.

Heinäkuu

Sarah Crossan: Yksi
Maggie Nelson: Argonautit
Sarah Crossan: The Weight of Water
Maija Salmi: Paholaisen juna : Matkalla kohti amerik­ka­laista unelmaa
Anna-Liisa Ahokumpu: Viktor Stanis­lauksen kolme­toista sinfoniaa
Rivers Solomon: Mennei­syyden kaiku
Leena Krohn: Matemaat­tisia olioita tai jaettuja unia
Jenny Broom & Katie Scott: Eläinten sukupuu
Kathy Willis & Katie Scott: Kasvi­kunta

Elokuu

Jenny Offill: Syvien pohdin­tojen jaosto
Hanna Velling: Kirjo­sieppo
Agnés Martin-Lugand: Onnel­liset ihmiset lukevat ja juovat kahvia
Domenico Starnone: Trick
Gin Phillips: Niin kuin me olisimme kauniita

Syyskuu

Angie Thomas: Viha jonka kylvät
Taru Anttonen & Milla Karppinen (toim.): Sanka­ri­ta­ri­noita tytöille (ja kaikille muille)
Sisko Savon­lahti: Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
Tillie Walden: Spinning
Tommi Kinnunen: Pintti
Reni Eddo-Lodge: Why I’m No Longer Talking to White People About Race
Piia Leino: Taivas

Heinä-syyskuun välisenä aikana luin aika kiitet­tävän määrän kirjoja, yhteensä 21 kappa­letta. Joukko oli erityisen monipuo­linen, sillä siihen mahtui mukaan lasten‑, nuorten- ja aikuisten kirjoja, kauno­kir­jal­li­suutta ja tieto­kir­jal­li­suutta, kotimaista ja ulkomaista, erilaisia genrejä ja pitkästä aikaa yksi sarja­ku­va­ro­maa­nikin.

Kauden suurin suosikkini oli heinäkuun lukupii­ri­kir­jamme eli Leena Krohnin Matemaat­tisia olioita tai jaettuja unia. Ei liene järin suuri yllätys. Se oli lukemistani ainoa, jolle annoin Goodread­sissa viisi tähteä, mutta oli joukossa sitten monia todella hyviäkin, muun muassa Maggie Nelsonin Argonautit, Tillie Waldenin Spinning ja Tommi Kinnusen Pintti. Olen vähän pudonnut bloggaus­tah­dista blogini uudis­tus­töiden vuoksi, joten en ole ennät­tänyt kirjoittaa vielä mitään Kinnusen, Eddo-Lodgen ja Leinon kirjoista. Kaikista on kuitenkin näillä näkymin vielä tulossa omat juttunsa.

Luin heinä-syyskuun välisenä aikana yhteensä 5316 sivua, joka tarkoittaa keski­määrin 253 sivua per kirja.

Loppukesä ja alkusyksy menivät pitkälti töiden merkeissä, mutta ehdin onneksi pitää viikon lomaakin elokuun lopulla. Vietimme poikays­täväni kanssa viisi yötä Parii­sissa ja matka tuli niin tarpeeseen! Tein koko kesän töitä ja samalla elimme molemmat aika sumussa isäni kuoleman takia, mutta ehkä tuo matka avasi jotain lukkoja. Tuli pitkästä aikaa sellainen olo, että on oikeasti todella elossa. Ei sitä oikein pysty selit­tämään. Kirjoitan vielä tässä kuussa matkas­tamme erillisen jutun, joten siinä lisää ihanasta, kauniista Parii­sista!

Toki heinä-syyskuun kohokohtia oli myös tämän uuden Lukuisan työstä­minen ja julkis­ta­minen. Suunnittelu lähti liikkeelle jo joskus alkuvuo­desta ja nyt alkaa lopulta olla valmista. Jotain pieniä viilauksia tulee varmasti vielä ja yritän saada vähitellen vanhem­pienkin kirjoi­tusten muotoilut kuntoon, mutta muuten kaikki vaikuttaa jo aika hyvältä ja toimi­valta. On todella innostava olo enkä malta odottaa, että pääsen laajen­tamaan blogiani hieman uusiin suuntiin! Jos kuitenkin huomaat täällä vikoja tai muita outoja juttuja, kerro siitä ihmeessä.

Seuraava kooste tuleekin sitten vasta loppu­vuo­desta. Toivot­ta­vasti ehdin vielä lukea vähintään yhtä monta hyvää kirjaa kuin heinä-syyskuussa. Ihanaa syksyä ja tulevaa talvea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 comments

 1. Hurjan hyviä kirjoja olet lukenut! Jonkin verran taas yhtei­siäkin löytyy, Argonautit nyt hyppää etenkin esiin kun siitä on itselle niin suuri ja tärkeä kirja muodos­tunut. <3 Joko olet lukenut/lukemassa Rachel Cuskin Ääriviivoja? Jokin siinä on sellaista, josta ajatte­lisin sinunkin pitävän. :)

  Ja Pariisin kuvia odotel­lessa, matka­jutut kiinnos­tavat aina!

  1. En ole lukenut vielä Cuskia, mutta se odottelee jo yöpöy­dällä! :) Odotan tosi innolla, varsinkin just Nelsonin Argonauttien jälkeen.

   Varmaan vain itken ikävästä koko Pariisi-jutun läpi, mutta lupaan kuitenkin kirjoittaa matkasta kuvineen pian! :D

 2. Hieno määrä luettuja kirjoja! Itsellä määrä jäi noina kolmena kuukautena kahdeksaan kirjaan, mikä on oikeastaan yllät­tä­vänkin paljon. Ja onneksi sentään kaikki hyviä kirjoja. Kiirettä pitää paljon, joten loppu­vuon­nakaan tuskin saan sen enempää enää luettua, mutta ei se mitään, kunhan aina edes jotain :) Ja jee Pariisi, ah sinne on niin kova ikävä, ihana paikka! <3

  Ja tosiaan onnea uuden Lukuisan johdosta, täällä näyttää upealta! :) <3

  1. Tämä oli ehkä hieman keski­ver­to­nel­jän­nestä parempi kausi, tosin en tiedä, ehkä keski­vertoni alkaa ollakin jo suunnilleen tätä luokkaa, kun lukemi­selle on enemmän aikaa. Opinnot (ja siihen vielä päälle ajoit­taiset työt) veivät ihan hirveästi aikaa, joten nyt kun on “vain” työ, niin ehtii vähän paremmin. Mutta pääasia tosiaan on, että lukee edes jotain, vaikka kirjan kuussa :)

   No niinpä, Pariisi vei mun sydämen! Aivan ihana kaupunki. Juttu matkasta tulossa vielä tämän kuun aikana!

   Kiitos <3 Muutos vei kamalasti aikaa ja vaati paljon suunnit­telua, mutta nyt olen kyllä todella tyyty­väinen tähän uuteen blogi­ko­tiini! :)