Type and press Enter.

9 koukut­tavaa asiaa juuri nyt

Moni rakastaa laatia erilaisia listoja. Niihin on helppo tiivistää asioita, niiden avulla voi lyhyesti suosi­tella jotain, niiden lukemiseen ei mene kauaa. Niitä tullaan näkemään uudessa Lukui­sassa jatkos­sakin aina välillä. Mitä luimme kerran ‑blogin Laura laati vasta oman suosit­te­lu­lis­tansa syksyyn ja pyysi muita tekemään omansa. Vastaan Lauran pyyntöön en pelkästään suosit­te­le­malla asioita, vaan kerto­malla, mihin yhdeksään asiaan olen juuri nyt koukussa.

01 Tieto­kir­jal­lisuus. Koko vuosi on ollut yhtä hurah­dusta tieto­kir­jal­li­suuteen ja syksyyn tultaessa vaiva on vain pahen­tunut. On ihanaa oppia uusia asioita ja lukea muistoja toisen ihmisen elämän varrelta. Syksyn tieto­kir­jal­li­suus­pinoni löydät tästä kirjoi­tuk­sesta.

02 The Haunting of Hill House. Mietin lokakuun alkupuo­lella, että syksystäni puuttuu nyt kyllä jotain. Sitten tajusin: Stranger Things! Aivan totta, Stranger Things on kuulunut olennaisena osana kahteen edelliseen syksyyni, mutta kolmas kausi ei ennät­tänyt tälle vuodelle. Vähän vahin­gossa huomasin, että Netflixiin on tullut Shirley Jacksonin kauhu­ro­maaniin The Haunting of Hill House (löyhästi) perustuva saman­ni­minen tv-sarja. Nyt olen kohta katsonut kaikki jaksot ja en muista, olenko nähnyt mitään yhtä pelot­tavaa.

03 Syksyinen musiikki. Tunnel­mal­linen musiikki kuuluu syksyyn. Kuulok­keissani on soinut viime viikkoina paljon esimer­kiksi sellaiset artistit kuin Angus & Julia Stone, Julien Baker, Skott, The Unthanks ja Vök.

04 Pariisi. En ole vielä päässyt yli elokuun lopulla tekemäs­tämme Pariisin-matkasta enkä toisaalta haluakaan. Jos voisin tehdä tässä elämässä ihan mitä vain, lähtisin sinne enkä palaisi koskaan. Kirjoitus Parii­sista tulossa (kun en enää vain vollota valokuvia katsoessani).

05 Tämä on vähän random, mutta olen ihan koukussa kaikkeen, missä on valko­si­pulia. Etenkin valko­si­pu­li­pa­tonkiin ja valko­si­pulia sisäl­täviin salaa­tin­kas­tik­keisiin. Olen aina pitänyt valko­si­pu­lista, mutta viime aikoina on alkanut mennä vähän yli. Ainakin vampyyrit (ja samalla kaikki muut) pysyvät loitolla.

06 Kotoilu ja rauhoit­tu­minen. Syksyssä (ja talvessa) parasta on olla kotona. Kääriytyä vilttiin, juoda teetä ja lukea kirjaa tai muuten vain rauhoittua kynttilän valossa. Tähän aikaan vuodesta, kun ulkona on pimeää ja sateista, sitä rauhal­lista kotona oloa kaipaa taas erityisen paljon.

07 Kotoilua ja rauhoit­tu­mista edistääkseni olen tehnyt kodista viime aikoina entistä mukavamman ostamalla uuden sohvan ja lattia­va­lai­simen. Vihdoinkin olohuone alkaa näyttää siltä kuin sen olisi aina kuulu­nutkin näyttää! Nyt vietänkin aikaani etsimällä uusia sohva­tyynyjä ja vilttejä, eihän tämä projekti tietenkään vielä tähän pääty.

08 Booktube. Olen seurannut kirjal­li­suusai­heisia Youtube-kanavia jo useamman vuoden ajan ja ilokseni viime aikoina on tullut useita suoma­lai­siakin kirja­tu­bet­tajia. Kun syksyisin tekee mieli viettää aikaa pääasiassa kotona, kuuluu kirjatube lähes jokaiseen päivääni. Ulkomai­sista suosik­kejani ovat jo pitkään olleet Mercys­Boo­kish­Musings, Jen Campbell ja Lauren and the Books, suoma­lai­sista taas Syyslukija ja Lukuti­loissa.

09 Taide­kirjat. Syytän tästä erityisen paljon Pariisia ja Louvrea. Olen tosin aina ollut heikkona taide­his­to­riaan ja maalaus- ja valoku­va­tai­teeseen. Nyt voisin elää taide­kir­joista, hengittää vain niitä.

Mihin sinä olet juuri nyt koukussa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 comments

 1. Onpa raikas ja kaunis ulkoasu täällä! Piti jo aiemminkin sanoa, mutta olen ollut laiska kommen­toija (ja laiska bloggaaja). Minäkin pidän listoista ja laadin sellaisia aina toisinaan blogiini, syyskuu­lu­misia voisi hyvinkin päivittää joskus.

  Mutta sitä piti kysyä, että onko The Haunting Hill House ihan kauhean, kamalan pelottava? Kaipaan Stranger Thingsiä ja luulen, että ensi viikolla Netflixissä start­taava uusi versio teini­noita Sabri­nasta voisi olla sopiva korvike sille, koska en halua pelätä paljoa. Mutta kovasti The Haunting Hill Housea on kehuttu.

  Pariisi-asian ymmärrän niin hyvin! Tosin itselleni kaupunki on Lontoo, mutta miten sitä voikin kaivata jonnekin niin paljon. Jään odottamaan Pariisi-postaustasi.

  Ihanaa syksyn jatkoa! ♥

  1. Kiitos Katja ja mukava kun vierailit! Laiska kommen­toija olen itsekin ja pitäisi parantaa, koska kommen­tointi on kuitenkin mukavaa.

   Sanoisin, että Hill House on tosi pelottava. En koskaan pelkää (tai pelkään hyvin vähän) kauhue­lo­kuvia tai ‑kirjoja, mutta Hill House karmi ihan kunnolla. Koko sarjassa (olen katsonut sen nyt loppuun) on ehkä vain yksi varsi­nainen säikäy­tys­kohtaus, mutta muuten se on vain tasaisen ahdistava ja pelottava, eli pahempi juuri niin. Voithan toki kokeilla, ensim­mäi­sestä jaksosta tietää jo hyvin, että kestääkö koko sarjaa katsoa.

   Sabrina, teini­noita oli ihan suosikkini lapsena! Toivot­ta­vasti se uusi versio on hyvä, pitää melkein kans kokeilla. :)

   Hyvää syksyä sinnekin!

 2. Ihana lista! Taide­kirjat kiinnos­tai­sivat minuakin, käyn juuri opetta­jao­pin­tojen kuvataiteen kurssia, ja olen jotenkin ihan hullaan­tunut klassiseen taiteeseen. Täytynee päästä Ateneumiin taas uudelleen seuraavan kerran kun olen Helsin­gissä.

  Lisäksi koukuttaa listojen tekeminen, edelleen ja vähän ehkä päivä­unetkin. Etenkin, jos ehtii nukkua ne valoisan aikaan, ei tule sellaista pöhnäistä oloa kuin pimeällä herää­mi­sestä. Vähiin käy mahdol­li­suudet loppu­vuotta kohti, mutta onneksi välistä on varsin lyhyitä yliopis­to­päiviä. Ei vain kerrota kenel­lekään, että nuokin välit voisi olla jo ihan aiheel­lista käyttää graduiluun eikä ylenpalt­tiseen nukku­miseen..

  1. Ateneu­missa olisi tosiaan mukava käydä kun seuraavan kerran käyn Helsin­gissä. Onneksi Louvre-muistot vielä lämmit­tävät!

   Ymmärrän hyvin jos nukku­minen kiinnostaa etenkin tässä vaiheessa syksyä enemmän kuin graduilu :D Mä vietin kiihkeimmät gradu­hetkeni ehkä noin helmi­kuusta touko­kuulle ja oli muuten sopiva aika, kun olin silloin pirteim­milläni, vaikka kävin myös töissä ja oli kaiken­laista muutakin. Toivot­ta­vasti säkin pystyt ajoit­tamaan paljon gradun tekoa ensi kevääseen :)