24.7.2018

Kirjoja viimeiselle kesäkuukaudelle (ja sen yli)


Tuntuu hirveältä puhua viimeisestä kesäkuukaudesta ja loppukesästä. Eihän se nyt vielä ole! No ei ehkä tänään olekaan, mutta ensi kuussa se oikeastaan jo on. Kesän loppua ei oikein tee mieli ajatella, mutta välillä on pakko, ihan noin niinku elämän sujuvuuden kannalta. Ja myös kirjojen, kuten viime aikoina.

Tykkään hieman suunnitella lukemisiani, vaikka olen silti aika fiilislukija. Kuulostaako tutulta? On kiva suunnitella tbr-listoja ja rakennella kirjapinoja. Haaveilla, mitä sitä seuraavaksi lukisi. Aina suunnitelmat eivät kuitenkaan toteudu, koska saattaa alkaa tehdä mieli lukea jotain ihan muuta. Siksi olenkin nyt hieman uhkarohkea ja julkaisen tuon yllä olevan ihanan pastellisävyisen pinon, jossa on kirjoja loppukesää (ja taatusti sen yli) varten. Nämä kirjat haluaisin lukea seuraavaksi. Joukossa on pari arvostelukappaletta, muutama jo tovin lainassa ollut kirjaston kirja ja joukko Hyllynlämmittäjä-haasteen kirjoja. Mihin kohtaan pinoa sinä tarttuisit ensimmäiseksi?

Millä tavalla ja miten pitkälle te suunnittelette lukemisianne? Rakenteletteko samanlaisia pinoja?

11 kommenttia :

 1. En itse rakentele varsinaisesti pinoja, koska suurin osa lukemistani kirjoista on ekirjoja. Toki niitä minulla on ladattuna välillä aikomusten verran esim. iBooksiin. Tällä hetkellä menen lukemisten suhteen aika pitkälle fiiliksen mukaan, joten en lue välttämättä lataamiani teoksia aikomuksista huolimatta. Mutta kyllä ne odottavat. Pinostasi tarttuisin Kij Johnsonin kokoelmaan. Nimikkonovelli oli upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis olen lukenut kyseisen kokoelman, ja pidin siitä paljon, voin suositella. :)

   Poista
  2. Mentaalisetkin pinot kelpuutetaan vastaukseksi :D Mä tykkään kamalasti suunnitella ja tehdä kaikenlaisia pinoja ja listoja (konkreettisia tai päänsisäisiä), mutta tosiasiassa ne aika usein jäävät aikomuksiksi. Eli olen aika fiilislukija, mutta sitten taas jos esimerkiksi on edelleen vähänkin kiinnostavia kirjastolainoja erääntymässä eikä niitä voi enää uusia, tartun niihin helposti ns. pakon edessä, eli fiiliksellä ei ole silloin oikeastaan sijaa. Olen sitten kai vähän molempia, tilanteesta riippuen.

   Olen kuullut muutaman mainitsevan tuon Johnsonin kokoelman heidän suosikkinovellikokoelmakseen, joten odotukset ovat korkealla! Toivottavasti saan sen alulle, kunhan ensin luen kesken olevan (essee)novellikokoelman loppuun.

   Poista
 2. Kirjaston varauslistaan kertyy jonkinlaista pinoa tulevaisuutta varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, sinnekin tulee kerättyä pinoa :) Toinen pino löytyy myös kirjaston suosikkeihin merkityistä kirjoista, jotka ovat sitten sellaista lainaa-joskus-vähän-myöhemmin -osastoa. Pinoja siis riittää eri muodoissa!

   Poista
 3. Minulla on omista kirjoista koottuna pinoja, joita luen fiilispohjalta. Kirjaston varauslistalta tulee kirjoja. Siis jonkinsorttinen listalukija taidan olla. Mutta hypin sujuvasti listojen yli, jos tulee mielenkiintoinen kirja vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Listoja on mukava tehdä ja haaveilla kaikista niistä kirjoista, jotka haluaisi pian lukea, mutta eipä ne kovin usein lopulta pidä paikkaansa.

   Poista
 4. Hyvä kysymys: jostain noita pinoja yöpöydälle tuntuu sikiävän...
  Sesongin uutuudet valitsen ja varailen ennakkoon, mutta löydöksillä ja sattumilla on sijansa sekä välillä tulee kaiveltua omien kirjahyllyjen aarteita. Kaikeksi onneksi - pitkällisen harjoittelun ja Jaakobin painin jälkeen - teoksen, joka ei miellytä/kiinnosta kannet pamahtavat kiinni. Lukemisiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on hyvä taito, että osaa jättää kirjan kesken, jos se ei syystä tai toisesta kiinnosta yhtään. Kannatan! Minulla on myös fyysisten pinojen lisäksi kirjaston sivuilla varauslistoja ja suosikkilistoja, ne ovat tärkeitä.

   Poista
 5. Pinot ja listat on ihania, mutta lähes koskaan en lue niiden mukaan, oon ihan liian tuuliviiri sellaiseen. Toi Sisko Savonlahden kirja oli ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Joo, minäkään en kovin usein sitten lopulta niitä noudata – tai sitten menee puoli vuotta, että kaikki pinon/listan kirjat on luettu, koska haluankin lukea välillä jotain muuta. Mutta suunnitteleminen on vain niin ihanaa!

   Poista