Type and press Enter.

Costa Book Awards 2017: lyhyt­lis­tojen voittajat

Costa Book Awardsin tämän­vuo­tisten lyhyt­lis­tojen voittajat julkis­tettiin hetki sitten. Katego­rioita tässä palkin­nossa on siis viisi: esikois­ro­maani, romaani, elämä­kerta, runoteos ja lasten­kirja. Viime vuoden marras­kuussa jokaiseen katego­riaan valittiin neljä finalistia, joiden joukosta on nyt valittu voittajat. Kisa ei kuitenkaan pääty tähän, vaan 30. tammi­kuuta valitaan vielä vuoden paras kirja, Costa Book of the Year.  

Vuoden esikois­ro­maani:

Gail Honeyman: Eleanor Oliphant is Completely Fine   Eleanor Oliphant elää yksin­ker­taista elämää. Hänellä on aina samat vaatteet päällään töissä, hän syö joka päivä saman lounaan ja ostaa aina kaksi saman­laista pulloa vodkaa viikon­lo­puksi. Eleanor on onnel­linen, hänen elämästään ei puutu mitään. Tai ehkä sittenkin, kaikki.  

Vuoden romaani:

Jon McGregor: Reservoir 13   Teini­tyttö katoaa pienessä englan­ti­lais­ky­lässä ja koko kylä ryhtyy etsimään häntä. Samalla kyläläisten täytyy myös jatkaa arkisia puuhiaan. Elämä jatkuu, kuten sen täytyy.  

Elämä­kerta-katego­riassa voiton vei Rebecca StottinIn the Days of Rain, runoteok­sissa postuu­misti Helen Dumoren kokoelma Inside the Wave ja lasten­kirja-katego­riassa Katherine RundellinThe Explorer.  

Omat suosikkini eli Xan BrooksinThe Clocks in This House All Tell Different Times (esikois­ro­maani) ja Sarah WinmaninTin Man (romaani) eivät siis voittaneet, mutta kiinnos­tavia ovat Honey­manin ja McGre­gorin romaa­nitkin. Honey­manin romaani ilmestyy tänä keväänä suomeksi WSOY:n kustan­tamana, ehkä luen sen sitten tuoreeltaan, en tiedä vielä. McGre­gorin romaani on taas ollut minulla jo jonkin aikaa lainassa kirjas­tosta, olisi siis jo viimein aika lukea se.  

Lue lisää voitta­jista Costa Book Awardsin tiedot­teesta täältä. 30. tammi­kuuta selviää, mikä viidestä katego­riansa voitta­jasta voittaa vuoden kirja ‑palkinnon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 comments

  1. Eleanor Oliphant kuulostaa tosi kiinnos­ta­valta. Täytyypä olla tarkkana, kun siitä tulee suomennos.

    1. Suomennos tulee jo ensi kuussa, joten ei tarvitse odotella enää kauaa :)