2.1.2018

Costa Book Awards 2017: lyhytlistojen voittajatCosta Book Awardsin tämänvuotisten lyhytlistojen voittajat julkistettiin hetki sitten. Kategorioita tässä palkinnossa on siis viisi: esikoisromaani, romaani, elämäkerta, runoteos ja lastenkirja. Viime vuoden marraskuussa jokaiseen kategoriaan valittiin neljä finalistia, joiden joukosta on nyt valittu voittajat. Kisa ei kuitenkaan pääty tähän, vaan 30. tammikuuta valitaan vielä vuoden paras kirja, Costa Book of the Year.

Vuoden esikoisromaani:


Gail Honeyman: Eleanor Oliphant is Completely Fine

Eleanor Oliphant elää yksinkertaista elämää. Hänellä on aina samat vaatteet päällään töissä, hän syö joka päivä saman lounaan ja ostaa aina kaksi samanlaista pulloa vodkaa viikonlopuksi. Eleanor on onnellinen, hänen elämästään ei puutu mitään. Tai ehkä sittenkin, kaikki.

Vuoden romaani:


Jon McGregor: Reservoir 13

Teinityttö katoaa pienessä englantilaiskylässä ja koko kylä ryhtyy etsimään häntä. Samalla kyläläisten täytyy myös jatkaa arkisia puuhiaan. Elämä jatkuu, kuten sen täytyy.

Elämäkerta-kategoriassa voiton vei Rebecca Stottin In the Days of Rain, runoteoksissa postuumisti Helen Dumoren kokoelma Inside the Wave ja lastenkirja-kategoriassa Katherine Rundellin The Explorer.

Omat suosikkini eli Xan Brooksin The Clocks in This House All Tell Different Times (esikoisromaani) ja Sarah Winmanin Tin Man (romaani) eivät siis voittaneet, mutta kiinnostavia ovat Honeymanin ja McGregorin romaanitkin. Honeymanin romaani ilmestyy tänä keväänä suomeksi WSOY:n kustantamana, ehkä luen sen sitten tuoreeltaan, en tiedä vielä. McGregorin romaani on taas ollut minulla jo jonkin aikaa lainassa kirjastosta, olisi siis jo viimein aika lukea se.

Lue lisää voittajista Costa Book Awardsin tiedotteesta täältä. 30. tammikuuta selviää, mikä viidestä kategoriansa voittajasta voittaa vuoden kirja -palkinnon.

2 kommenttia :

  1. Eleanor Oliphant kuulostaa tosi kiinnostavalta. Täytyypä olla tarkkana, kun siitä tulee suomennos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomennos tulee jo ensi kuussa, joten ei tarvitse odotella enää kauaa :)

      Poista