Type and press Enter.

Elokuun lukuma­ra­tonin loppu­yh­teenveto

Elokuun lukuma­raton – toinen lukuma­ratoni ikinä – päättyi muutama tunti sitten ja on aika palata sen tunnelmiin. Kuten itse maraton­pos­tauk­sesta voi käydä lukemassa, minulla oli useita kirjoja, joiden pariin halusin marato­nilla päästä. Pääta­voit­teeni oli kuitenkin lukea kesken olevia kirjoja loppuun ja toivoin, että saisin niistä ainakin kaksi päätökseen maratonin aikana.
Valitet­ta­vasti lukuma­raton ei sujunutkaan aivan toiveitteni mukai­sesti. Lukuaikaa oli riittä­västi enkä kohdannut mitään ulkopuo­lisia häiriö­te­ki­jöitä, mutta keskit­ty­mis­kykyni oli jostain syystä olematon oikeastaan koko maratonin ajan. Etenkin maratonin ensim­mäinen puolisko eli koko eilis­päivä aina nukku­maan­menoon asti oli lukemisen suhteen hirveän tahmaista ja mietin jossain välissä, jätänkö koko maratonin kesken. Sain kuitenkin uutta puhtia kun luin Ann Patchettin Commonwealthin loppuun (pidin siitä kaikesta huoli­matta paljon!) ja pääsin seuraavan kirjan eli Nathan Hillin Nixin kimppuun.
Tämä päivä aina sinne varttia vaille kolmeen asti sujui huomat­ta­vasti paremmin, vaikka päivässä oli enemmän keskey­tyksiä enkä vieläkään ollut mitenkään erinomai­sessa vireessä. Tuntuu hölmöltä, koska rakastan kirjoja ja lukemista, mutta eihän lukeminen ole aina saman­laista ja yhtä nautin­nol­lista, vaan joskus tekee jopa mieli tehdä jotain ihan muuta. Sellainen olo minulla välillä oli tämän lukuma­ra­tonin aikana. Sivujakaan ei kertynyt paljoa, mutta sen sijaan minua harmittaa maratonin aikaiset fiilikseni ja kyvyt­tö­myyteni keskittyä. No, tulipahan koettua sitten tällai­nenkin maraton, siihen kesäkuun hienosti menneeseen verrattuna.
Lopuksi vielä lyhyt koonti lukuma­ra­to­nilla luetuista kirjoista ja lopul­linen sivumäärä:
Ann Patchett: Commonwealth (113 s.)
Nathan Hill: Nix (163 s.)
Luin maratonin aikana yhteensä 276 sivua.
En lukenut marato­nilla yhtäkään kirjaa kannesta kanteen, vaan molemmat kirjat olivat minulla entuu­destaan kesken. Patchettin Commonwealthin luin kuitenkin loppuun maratonin aikana, Hillin Nix jäi vielä hieman kesken. Luulta­vasti tulen kuitenkin lukemaan sen vielä tänään loppuun.
Kertokaa, että teidän marato­ninne sujuivat sentään paremmin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 comments

  1. Olipa harmi, ettei tämä maraton mennyt ihan suunni­telmien mukaan, mutta niinhän se on, että lukufii­likset vaihte­levat. Sait kuitenkin aika paljon luettua, ja erityi­sesti Nix-kirja edistyi hienosti. Minunkin piti saada sitä luettua, mutta jäi aikomuk­seksi. Muut kirjat kiinnos­tivat tällä kerta enemmän. :) Kiitos sinulle osallis­tu­mi­sesta ja mukavaa elokuun jatkoa!

    1. No joo, onneksi sentään edes luin, siinä on jo lukuma­ra­tonin tärkein tavoite saavu­tettu :) Kiitos sinulle emännöin­nistä!