20.8.2017

Elokuun lukumaratonin loppuyhteenveto


Elokuun lukumaraton – toinen lukumaratoni ikinä – päättyi muutama tunti sitten ja on aika palata sen tunnelmiin. Kuten itse maratonpostauksesta voi käydä lukemassa, minulla oli useita kirjoja, joiden pariin halusin maratonilla päästä. Päätavoitteeni oli kuitenkin lukea kesken olevia kirjoja loppuun ja toivoin, että saisin niistä ainakin kaksi päätökseen maratonin aikana.

Valitettavasti lukumaraton ei sujunutkaan aivan toiveitteni mukaisesti. Lukuaikaa oli riittävästi enkä kohdannut mitään ulkopuolisia häiriötekijöitä, mutta keskittymiskykyni oli jostain syystä olematon oikeastaan koko maratonin ajan. Etenkin maratonin ensimmäinen puolisko eli koko eilispäivä aina nukkumaanmenoon asti oli lukemisen suhteen hirveän tahmaista ja mietin jossain välissä, jätänkö koko maratonin kesken. Sain kuitenkin uutta puhtia kun luin Ann Patchettin Commonwealthin loppuun (pidin siitä kaikesta huolimatta paljon!) ja pääsin seuraavan kirjan eli Nathan Hillin Nixin kimppuun.

Tämä päivä aina sinne varttia vaille kolmeen asti sujui huomattavasti paremmin, vaikka päivässä oli enemmän keskeytyksiä enkä vieläkään ollut mitenkään erinomaisessa vireessä. Tuntuu hölmöltä, koska rakastan kirjoja ja lukemista, mutta eihän lukeminen ole aina samanlaista ja yhtä nautinnollista, vaan joskus tekee jopa mieli tehdä jotain ihan muuta. Sellainen olo minulla välillä oli tämän lukumaratonin aikana. Sivujakaan ei kertynyt paljoa, mutta sen sijaan minua harmittaa maratonin aikaiset fiilikseni ja kyvyttömyyteni keskittyä. No, tulipahan koettua sitten tällainenkin maraton, siihen kesäkuun hienosti menneeseen verrattuna.

Lopuksi vielä lyhyt koonti lukumaratonilla luetuista kirjoista ja lopullinen sivumäärä:

Ann Patchett: Commonwealth (113 s.)
Nathan Hill: Nix (163 s.)

Luin maratonin aikana yhteensä 276 sivua.

En lukenut maratonilla yhtäkään kirjaa kannesta kanteen, vaan molemmat kirjat olivat minulla entuudestaan kesken. Patchettin Commonwealthin luin kuitenkin loppuun maratonin aikana, Hillin Nix jäi vielä hieman kesken. Luultavasti tulen kuitenkin lukemaan sen vielä tänään loppuun.

Kertokaa, että teidän maratoninne sujuivat sentään paremmin!

2 kommenttia :

  1. Olipa harmi, ettei tämä maraton mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta niinhän se on, että lukufiilikset vaihtelevat. Sait kuitenkin aika paljon luettua, ja erityisesti Nix-kirja edistyi hienosti. Minunkin piti saada sitä luettua, mutta jäi aikomukseksi. Muut kirjat kiinnostivat tällä kerta enemmän. :) Kiitos sinulle osallistumisesta ja mukavaa elokuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, onneksi sentään edes luin, siinä on jo lukumaratonin tärkein tavoite saavutettu :) Kiitos sinulle emännöinnistä!

      Poista