19.8.2017

Elokuun lukumaraton (päivittyvä postaus)


Ensimmäinen lukumaratonini kesäkuussa sujui niin hienosti, että päätin lähteä mukaan myös kirjabloggaajien kesän viimeiselle yhteiselle lukumaratonille, joka järjestetään tänään. Innoikkammat ovat aloittaneet jo eilen ja lopuilla on tämän vuorokauden loppuun asti aikaa aloittaa omansa. Mukaan ehtii siis ilmoittautua vielä Oksan hyllyltä -blogissa, josta löytyy myös maratonin tarkemmat säännöt ja ohjeet.

Viime maratonilla luin lähinnä lyhyitä tekstejä (sarjakuvia, esseitä ja novelleja), mutta tällä kertaa ykköstavoitteeni on lukea kesken olevia kirjoja loppuun, sillä tuntuu siltä, että aloitan koko ajan vain uusia kirjoja enkä saa mitään päätökseen. Kuvassa olevista kirjoista minulla on kesken Nathan Hillin Nix, Ann Patchettin Commonwealth ja Hilary Mantelin Margaret Thatcherin salamurha, joten toivoisin saavani niistä ainakin kaksi loppuun asti. Kaksi ensimmäistä ovatkin onneksi jo loppusuoralla. Jos ja kun saan kesken olevia loppuun, haluaisin aloittaa Elizabeth Stroutin novellikokoelman Anything is Possible (joka on sisarteos alkuvuodesta lukemalleni Stroutin My Name is Lucy Bartonille) ja Selja Ahavan uutuuden Ennen kuin mieheni katoaa. En ole nopea lukija, joten uskoisin tämän pienen pinkan riittävän lukumaratonilleni enemmän kuin hyvin. Toki hyllystä löytyy aina lisää luettavaa jos sitä kaipaan.

Suunnitelmissani on aloittaa lukumaraton samaan aikaan kuin viime kerralla eli kolmelta iltapäivällä, mutta riippuen päivän menoista ja tekemisistä saatan aloittaa hieman aikaisemminkin. Voi olla, etten ehdi maratoonata ihan loppuun asti eli huomiseen iltapäivään, mutta katsotaan.

Tulen päivittämään lukumaratonin etenemistä tähän postaukseen. Etenemistäni voi seurata myös Twitterissä (@lukuisa) ja Instagramin Storiesissa (@laurajohannak).

––

19.8. klo 14.45
Pääsen aloittamaan lukumaratonin klo 14.45 eli hieman ennen suunniteltua kellonaikaa. Kävin aamupäivällä kaupassa ja postissa sekä hoidin kotitöitä, joten koko loppuilta pitäisi olla aikaa vain lukemiselle. Aloitan Ann Patchettin romaanilla Commonwealth, joka onkin jo loppusuoralla. Tähän asti olen pitänyt siitä todella paljon, joten maraton alkaa varsin hyvällä kirjalla. Tosin joku naapureista päätti alkaa juuri porata. Jos poraaminen jatkuu, kehtaanko käydä oven takana sanomassa, että täällä on lukumaratonit menossa?

––

19.8. klo 17.07
Lukumaratonini on sujunut vähän tahmeasti, en oikein osaa keskittyä ja vain rauhoituttua lukemaan. Viime kerran flow on kateissa. Olen lueskellut Patchettin Commonwealthia, joka vaatii juuri sitä keskittymistä, sillä tarina hyppii eri ajoissa ja paikoissa ja ihmisissä. En tiedä, auttaisiko kirjan vaihtaminen vai yritänkö sinnikkäästi lukea Commonwealthin kuitenkin loppuun. Jälkimmäinen taitaa ainakin toistaiseksi viedä voiton.

Sivuja luettu: 50

––

19.8. klo 20.18
Lukeminen on edelleen vaivalloista, mutta sain Patchettin Commonwealthin luetuksi loppuun. Puolet tavoitteesta siis täytetty. Nyt pidän pienen tauon somettamista, syömistä ja poikaystävän hartioiden hieromista varten ja jatkan sitten iltaa Nathan Hillin Nixin parissa. Se on aiemmin edennyt nopeasti, ehkä myös tänään.

Sivuja luettu: 113

––

20.8. klo 8.58
En jaksanut enää eilen illalla päivittää etenemistäni tänne blogiin, sillä luin pelkästään Hillin Nixiä ja sitäkin hyyvin rauhalliseen tahtiin. Heräsin kahdeksan jälkeen ja suunnitelmissa on jatkaa Nixin parissa. En tiedä, saanko sitä maratonin aikana loppuun asti (vielä on noin 200 sivua jäljellä), mutta yritetään.

Sivuja luettu: 155

––

20.8. klo 12.06
Tämä aamu ja aamupäivä ovat sujuneet lukemisen suhteen paremmin, vaikka muut puuhat ovat välillä keskeyttäneetkin maratonin. Ehkä se johtuu kirjasta, sillä Nixin lukemisessa ei tarvitse aivoja ihan yhtä paljon kuin Patchettin Commonwealthin kanssa. Toki kielikin vaikuttaa, tuskin luen englanniksi aivan yhtä nopeasti kuin suomeksi. Lukumaratonia on jäljellä enää vajaa kolme tuntia, jonka yritän käyttää vain lukemiseen.

Sivuja luettu: 211

––

20.8. klo 14.45
Lukumaratonini on nyt päättynyt! Viimeisten vajaan kolmen tunnin aikana luin Hillin Nixiä jonkin verran lisää, mutta pyykin peseminen ja ruoanlaitto veivät oman aikansa. Välillä luin myös poikaystävälleni ääneen. Teen myöhemmin tänään koosteen lukumaratonista ja sen aikaisista fiiliksistä, mutta jos jotenkin tiivistäisin sen yhteen sanaan, sanoisin, että tämänkertainen lukumaraton oli alavireinen.

Maratonin aikana luin yhteensä 276 sivua.

14 kommenttia :

 1. Keskeneräisten saattaminen loppuun lukumaratonissa on hyvä idea. Ainakin, jos ne ovat muuten vetäviä kirjoja. Sinulla vaikuttaa olevan. Lukuiloa iltapäivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kesken olevat kirjat ovat olleet hyviä ja mielenkiintoisia, mutta osittain töiden takia ja osittain jostain muusta tuntemattomasta syystä olen ollut viime viikkoina vähän keskittymiskyvytön lukija. Kesäkuun maratonilla onnistuin pääsemään hyvään lukuvireeseen, joten toivotaan, että niin kävisi myös tänään :) Kiitos ja samoin sinne, sinä aloititkin todella aikaisin tänään!

   Poista
 2. Hauskaa maratonia! Itse odottelin tätä koko kesän, sitten sain kirjayliannostuksen, ja nyt en tiedä osallistuisinko vai en. :D Ehkä jää tällä kertaa väliin, tuleehan näitä, mutta mielenkiinnolla jään lukemaan ainakin teidän muiden päivittyviä postauksia. :) Hauskoja lukuhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi ei, onpa harmi, kun vielä suunnittelit maratonia koko kesän! No, ehtiihän sitä myöhemminkin, kimpassa tai yksin.

   Poista
 3. Tsemppiä maratoniin, ainakin sinulla on mielenkiintoisenoloisia kirjoja valittu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinnekin! :) Täytyy tulla katsomaan sinun edistymistäsi ennen kuin aloitan oman maratonini.

   Poista
 4. Tsemppiä maratoniin! Mullakin on päätavoitteena lukea keskeneräisiä :) /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvä tavoite myös sinulla! :D Täytyy tulla katsomaan, miten teillä on sujunut!

   Poista
 5. Lukemisen iloa! Nix on omassakin pinossani. Olen sitä jo ehtinyt hieman aloitella, mutten ole juuri päässyt alkua pidemmälle. Koetan edistää kirjaa edes pikkuisen maratonin aikana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nix on kyllä melkoinen järkäle, mutta olen siinä onneksi jo voiton puolella, joten toivon saavani sen loppuun nyt maratonin aikana :) Kiitos ja lukuiloa myös sinulle!

   Poista
 6. Kivaa maratonia! Minä taidan aloittaa hieman myöhemmin, varmaan lähempänä viittä tai kuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Kiva, että sinäkin olet mukana. Täytyy tulla tässä illan aikana katsomaan, miten maratonisi käynnistyy :)

   Poista
 7. Tsemppiä keskeneräisten loppuunsaattamiseen! Itselläni jää nyt maraton väliin, mutta onneksi näitä fiiliksiä voi seurailla muiden blogeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiden seuraaminen on kans kivaa :) Itse maratoonatessa se vaan vie paljon aikaa, joten aika pikakatsaukset tulee yleensä tehtyä. Kiitos!

   Poista