Type and press Enter.

Elokuun lukuma­raton (päivittyvä postaus)

Ensim­mäinen lukuma­ra­tonini kesäkuussa sujui niin hienosti, että päätin lähteä mukaan myös kirja­blog­gaajien kesän viimei­selle yhtei­selle lukuma­ra­to­nille, joka järjes­tetään tänään. Innoik­kammat ovat aloit­taneet jo eilen ja lopuilla on tämän vuoro­kauden loppuun asti aikaa aloittaa omansa. Mukaan ehtii siis ilmoit­tautua vielä Oksan hyllyltä -blogissa, josta löytyy myös maratonin tarkemmat säännöt ja ohjeet.
Viime marato­nilla luin lähinnä lyhyitä tekstejä (sarja­kuvia, esseitä ja novelleja), mutta tällä kertaa ykkös­ta­voit­teeni on lukea kesken olevia kirjoja loppuun, sillä tuntuu siltä, että aloitan koko ajan vain uusia kirjoja enkä saa mitään päätökseen. Kuvassa olevista kirjoista minulla on kesken Nathan Hillin Nix, Ann Patchettin Commonwealth ja Hilary Mantelin Margaret Thatc­herin salamurha, joten toivoisin saavani niistä ainakin kaksi loppuun asti. Kaksi ensim­mäistä ovatkin onneksi jo loppusuo­ralla. Jos ja kun saan kesken olevia loppuun, haluaisin aloittaa Elizabeth Stroutin novel­li­ko­koelman Anything is Possible (joka on sisarteos alkuvuo­desta lukemalleni Stroutin My Name is Lucy Barto­nille) ja Selja Ahavan uutuuden Ennen kuin mieheni katoaa. En ole nopea lukija, joten uskoisin tämän pienen pinkan riittävän lukuma­ra­to­nilleni enemmän kuin hyvin. Toki hyllystä löytyy aina lisää luettavaa jos sitä kaipaan.
Suunni­tel­missani on aloittaa lukuma­raton samaan aikaan kuin viime kerralla eli kolmelta iltapäi­vällä, mutta riippuen päivän menoista ja tekemi­sistä saatan aloittaa hieman aikai­sem­minkin. Voi olla, etten ehdi maratoonata ihan loppuun asti eli huomiseen iltapäivään, mutta katsotaan.
Tulen päivit­tämään lukuma­ra­tonin etene­mistä tähän postaukseen. Etene­mistäni voi seurata myös Twitte­rissä (@lukuisa) ja Insta­gramin Storie­sissa (@laurajohannak).
––

19.8. klo 14.45
Pääsen aloit­tamaan lukuma­ra­tonin klo 14.45 eli hieman ennen suunni­teltua kellon­aikaa. Kävin aamupäi­vällä kaupassa ja postissa sekä hoidin kotitöitä, joten koko loppuilta pitäisi olla aikaa vain lukemi­selle. Aloitan Ann Patchettin romaa­nilla Commonwealth, joka onkin jo loppusuo­ralla. Tähän asti olen pitänyt siitä todella paljon, joten maraton alkaa varsin hyvällä kirjalla. Tosin joku naapu­reista päätti alkaa juuri porata. Jos poraa­minen jatkuu, kehtaanko käydä oven takana sanomassa, että täällä on lukuma­ra­tonit menossa?

––

19.8. klo 17.07
Lukuma­ra­tonini on sujunut vähän tahmeasti, en oikein osaa keskittyä ja vain rauhoi­tuttua lukemaan. Viime kerran flow on kateissa. Olen lueskellut Patchettin Commonwealthia, joka vaatii juuri sitä keskit­ty­mistä, sillä tarina hyppii eri ajoissa ja paikoissa ja ihmisissä. En tiedä, auttaisiko kirjan vaihta­minen vai yritänkö sinnik­käästi lukea Commonwealthin kuitenkin loppuun. Jälkim­mäinen taitaa ainakin toistai­seksi viedä voiton.

Sivuja luettu: 50

––

19.8. klo 20.18
Lukeminen on edelleen vaival­loista, mutta sain Patchettin Commonwealthin luetuksi loppuun. Puolet tavoit­teesta siis täytetty. Nyt pidän pienen tauon somet­ta­mista, syömistä ja poikays­tävän hartioiden hiero­mista varten ja jatkan sitten iltaa Nathan Hillin Nixin parissa. Se on aiemmin edennyt nopeasti, ehkä myös tänään.

Sivuja luettu: 113

––

20.8. klo 8.58
En jaksanut enää eilen illalla päivittää etene­mistäni tänne blogiin, sillä luin pelkästään Hillin Nixiä ja sitäkin hyyvin rauhal­liseen tahtiin. Heräsin kahdeksan jälkeen ja suunni­tel­missa on jatkaa Nixin parissa. En tiedä, saanko sitä maratonin aikana loppuun asti (vielä on noin 200 sivua jäljellä), mutta yritetään.

Sivuja luettu: 155

––

20.8. klo 12.06
Tämä aamu ja aamupäivä ovat sujuneet lukemisen suhteen paremmin, vaikka muut puuhat ovat välillä keskeyt­tä­neetkin maratonin. Ehkä se johtuu kirjasta, sillä Nixin lukemi­sessa ei tarvitse aivoja ihan yhtä paljon kuin Patchettin Commonwealthin kanssa. Toki kielikin vaikuttaa, tuskin luen englan­niksi aivan yhtä nopeasti kuin suomeksi. Lukuma­ra­tonia on jäljellä enää vajaa kolme tuntia, jonka yritän käyttää vain lukemiseen.

Sivuja luettu: 211

––

20.8. klo 14.45
Lukuma­ra­tonini on nyt päättynyt! Viimeisten vajaan kolmen tunnin aikana luin Hillin Nixiä jonkin verran lisää, mutta pyykin peseminen ja ruoan­laitto veivät oman aikansa. Välillä luin myös poikays­tä­välleni ääneen. Teen myöhemmin tänään koosteen lukuma­ra­to­nista ja sen aikai­sista fiilik­sistä, mutta jos jotenkin tiivis­täisin sen yhteen sanaan, sanoisin, että tämän­ker­tainen lukuma­raton oli alavi­reinen.

Maratonin aikana luin yhteensä 276 sivua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 comments

 1. Keske­ne­räisten saatta­minen loppuun lukuma­ra­to­nissa on hyvä idea. Ainakin, jos ne ovat muuten vetäviä kirjoja. Sinulla vaikuttaa olevan. Lukuiloa iltapäivään!

  1. Kaikki kesken olevat kirjat ovat olleet hyviä ja mielen­kiin­toisia, mutta osittain töiden takia ja osittain jostain muusta tunte­mat­to­masta syystä olen ollut viime viikkoina vähän keskit­ty­mis­ky­vytön lukija. Kesäkuun marato­nilla onnistuin pääsemään hyvään lukuvi­reeseen, joten toivotaan, että niin kävisi myös tänään :) Kiitos ja samoin sinne, sinä aloititkin todella aikaisin tänään!

 2. Hauskaa maratonia! Itse odottelin tätä koko kesän, sitten sain kirjay­lian­nos­tuksen, ja nyt en tiedä osallis­tui­sinko vai en. :D Ehkä jää tällä kertaa väliin, tuleehan näitä, mutta mielen­kiin­nolla jään lukemaan ainakin teidän muiden päivit­tyviä postauksia. :) Hauskoja lukuhetkiä!

  1. Kiitos! :) Voi ei, onpa harmi, kun vielä suunnit­telit maratonia koko kesän! No, ehtiihän sitä myöhem­minkin, kimpassa tai yksin.

 3. Tsemppiä maratoniin, ainakin sinulla on mielen­kiin­toi­se­no­loisia kirjoja valittu:)

  1. Kiitos ja samoin sinnekin! :) Täytyy tulla katsomaan sinun edisty­mistäsi ennen kuin aloitan oman maratonini.

 4. Tsemppiä maratoniin! Mullakin on pääta­voit­teena lukea keske­ne­räisiä :) /Tiia

  1. Kiitos ja hyvä tavoite myös sinulla! :D Täytyy tulla katsomaan, miten teillä on sujunut!

 5. Lukemisen iloa! Nix on omassakin pinossani. Olen sitä jo ehtinyt hieman aloitella, mutten ole juuri päässyt alkua pidem­mälle. Koetan edistää kirjaa edes pikkuisen maratonin aikana. :)

  1. Nix on kyllä melkoinen järkäle, mutta olen siinä onneksi jo voiton puolella, joten toivon saavani sen loppuun nyt maratonin aikana :) Kiitos ja lukuiloa myös sinulle!

 6. Kivaa maratonia! Minä taidan aloittaa hieman myöhemmin, varmaan lähempänä viittä tai kuutta.

  1. Kiitos samoin! Kiva, että sinäkin olet mukana. Täytyy tulla tässä illan aikana katsomaan, miten maratonisi käynnistyy :)

 7. Tsemppiä keske­ne­räisten loppuun­saat­ta­miseen! Itselläni jää nyt maraton väliin, mutta onneksi näitä fiiliksiä voi seurailla muiden blogeista :)

  1. Muiden seuraa­minen on kans kivaa :) Itse maratoo­na­tessa se vaan vie paljon aikaa, joten aika pikakat­saukset tulee yleensä tehtyä. Kiitos!