19.6.2017

The Walter Scott Prize for Historical Fiction 2017: voittaja


Historialliselle romaanille annettavan Walter Scott -palkinnon voittaja on julkistettu. Maaliskuinen lyhytlista oli kiinnostava, vaikkei kaikki pitkälistan suosikkini päässeetkään mukaan. Omat suosikkini lyhytlistalta olivat Hannah Kentin The Good People ja Rose Tremainin The Gustav Sonata.

Mutta vuoden 2017 Walter Scott -palkinnon sai...


Sebastian Barry: Days Without End

Romaani 1800-luvun intiaanisodista ja sisällissodasta Yhdysvalloissa. Nuori Thomas McNulty värväytyy Yhdysvaltain armeijaan ja rakastuu taistelutoveriinsa Johniin. Yhdessä he kokevat sodan kauhut ja tutustuvat nuoreen intiaanityttö Winonaan.

Itse asiassa Barry voitti vasta vuonna 2010 perustetun Walter Scott -palkinnon jo toistamiseen. Edellisen kerran voitto tuli vuonna 2012 romaanilla On Canaan's Side (joka vaikuttaa muuten todella kiinnostavalta). Days Without End voitti myös viime vuoden Costa Book of the Year -palkinnon. En alkuun ollut juurikaan kiinnostunut kirjasta, mutta kun sitten aloin kuulla siitä paljon kehuja, aloinkin harkita sen lukemista. Joten jos kirja tulee sopivasti jossain vastaan, luultavasti luen sen.

Oletteko lukeneet voittajateosta tai muita Barryn kirjoja?

2 kommenttia :

  1. Kovasti kiinnostaa kirjoittajan tuotanto, mutta niistä ei löydy suomennoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on harmillista. Toivottavasti edes tämä saataisiin suomeksi lähivuosina. Oulun alueen kirjastoissakin on vain yksi Barryn kirja (The Secret Scripture), täytyy lukea sitten se, kun tätä ei vielä saa.

      Poista