Type and press Enter.

The Man Booker Inter­na­tional Prize 2017: voittaja

Man Bookerin kansain­vä­lisen sisar­pal­kinnon eli Man Booker Inter­na­tio­nalin tämän vuoden voittaja on valittu. Maalis­kuussa lyhyt­lis­talle tiensä raiva­sivat Mathias Enardin Compass, David Gross­manin A Horse Walks Into a Bar, Roy Jacob­senin The Unseen, Dorthe Norsin Mirror, Shoulder, Signal, Amos Ozin Judas ja Samanta Schweblinin Fever Dream. Tänä vuonna ehdokkaat eivät olleet minusta hirveän kiinnos­tavia (katso koko pitkä­lista täältä). Lyhyt­lis­ta­lai­sis­takin olin kiinnos­tunut vain Enardin, Jacob­sonin ja Schweblinin kirjoista. Mutta voittiko mikään niistä?
Vuoden 2017 Man Booker Inter­na­tional -palkinnon saa:

David Grossman: A Horse Walks Into a Bar
Kääntänyt Jessica Cohen
Israel
Stand-up-koomikko romahtaa ja paljastaa kipeimmät haavansa kesken esityk­sensä israe­li­lai­sella klubilla.
Voittaja oli tällä kertaa sellainen kirja, joka ei minua lähtö­koh­tai­sesti ole kiinnos­tanut – enkä tiedä, kiinnos­taako tarpeeksi vieläkään. Grossman on tunnettu ja jo aiemmin monesti palkittu kirjailija, mutta en ole lukenut hänen kirjojaan. Kannat­taisiko? Mitä mieltä olette voitta­jasta?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 comments

  1. Salai­sesti toivoin, että Fever Dream olisi voittanut, koska se kiinnostaa mua näistä eniten.

    1. Minuakin ehkä. Tai sitten Jacob­senin The Unseen.

  2. Itse olen lukenut ainoastaan Gross­manin sodan­vas­taisen Sinne missä maa päättyy, jonka perus­teella voisin julistaa hänet erinomai­seksi kirjai­li­jaksi. Vasem­mis­to­laisena aktivistina hän on joutunut jopa pieni­muo­toisen vainon kohteeksi kotimaassaan, niin suoria ovat sanat. Kokeile!

    1. Kiinnos­tavaa! Kiitos suosi­tuk­sesta, täytyy tosissaan harkita, että lukisin vaikka tuon Sinne missä maa päättyy joskus.