15.6.2017

The Man Booker International Prize 2017: voittaja


Man Bookerin kansainvälisen sisarpalkinnon eli Man Booker Internationalin tämän vuoden voittaja on valittu. Maaliskuussa lyhytlistalle tiensä raivasivat Mathias Enardin Compass, David Grossmanin A Horse Walks Into a Bar, Roy Jacobsenin The Unseen, Dorthe Norsin Mirror, Shoulder, Signal, Amos Ozin Judas ja Samanta Schweblinin Fever Dream. Tänä vuonna ehdokkaat eivät olleet minusta hirveän kiinnostavia (katso koko pitkälista täältä). Lyhytlistalaisistakin olin kiinnostunut vain Enardin, Jacobsonin ja Schweblinin kirjoista. Mutta voittiko mikään niistä?

Vuoden 2017 Man Booker International -palkinnon saa:


David Grossman: A Horse Walks Into a Bar
Kääntänyt Jessica Cohen
Israel

Stand-up-koomikko romahtaa ja paljastaa kipeimmät haavansa kesken esityksensä israelilaisella klubilla.

Voittaja oli tällä kertaa sellainen kirja, joka ei minua lähtökohtaisesti ole kiinnostanut – enkä tiedä, kiinnostaako tarpeeksi vieläkään. Grossman on tunnettu ja jo aiemmin monesti palkittu kirjailija, mutta en ole lukenut hänen kirjojaan. Kannattaisiko? Mitä mieltä olette voittajasta?

4 kommenttia :

 1. Salaisesti toivoin, että Fever Dream olisi voittanut, koska se kiinnostaa mua näistä eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin ehkä. Tai sitten Jacobsenin The Unseen.

   Poista
 2. Itse olen lukenut ainoastaan Grossmanin sodanvastaisen Sinne missä maa päättyy, jonka perusteella voisin julistaa hänet erinomaiseksi kirjailijaksi. Vasemmistolaisena aktivistina hän on joutunut jopa pienimuotoisen vainon kohteeksi kotimaassaan, niin suoria ovat sanat. Kokeile!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavaa! Kiitos suosituksesta, täytyy tosissaan harkita, että lukisin vaikka tuon Sinne missä maa päättyy joskus.

   Poista