Type and press Enter.

Inter­na­tional Dublin Literary Award 2017: voittaja

Marras­kuussa julkis­tettu Dublin Litin huimat 147 pitkä­lis­ta­laista kutistui vain kymmenen ehdokasta sisäl­tä­väksi lyhyt­lis­taksi viime huhti­kuussa. Ja nyt jäljellä on enää voittaja. Dublin Lit on kyllä seuraa­mistani kirjal­li­suus­pal­kin­noista hurjin, mutta myös erilaisin, sillä pitkä­lis­talle pääsevät kirjat valit­sevat kirjastot eri puolilta maailmaa. Lyhyt­listan ja voittajan päättää kuitenkin tuoma­risto.
Tänä vuonna voiton vei…

José Eduardo Agualusa: A General Theory of Oblivion
Portu­ga­lista kääntänyt Daniel Hahn

Romaa­nissa Angolan historia avautuu asuntoonsa 30 vuodeksi linnot­tau­tuvan naisen kautta.
Voittaja ei ollut yllätys, vaan pikem­minkin päinvastoin, arvelinkin Agualusan teoksen olevan vahvoilla. Dublin Litin palkin­to­summa 100 000 euroa on rahal­li­sesti suurin englan­nin­kie­li­selle kirjalle annettava palkin­to­summa. Koska voittaja on käännös­kirja, saa Agualusa voitto­sum­masta 75 000 euroa ja kääntäjä Hahn 25 000 euroa.
Voittajan valin­nasta voit lukea lisää täältä. Onko Agualusa teille entuu­destaan tuttu kirjailija?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 comments

  1. Ei ole tuttu mutta pistin tästä välit­tö­mästi varauksen kirjastoon, ruotsin­kie­linen käännös löytyykin jo :) /Mari

    1. Kiva, että löytyi! Täältä tätä ei löydy kirjas­toista, mutta näköjään häneltä on suomen­nettu sellainen kirja kuin Mennei­syyksien myyjä.

  2. Onpa kiva nähdä että tämä voitti, ja nyt vähän harmittaa etten sitä silloin sieltä hulla­reilta ostanut mukaani :D Kiinnostaa edelleen kovasti, kuulostaa jotenkin tosi kivalta kirjalta.

    1. Muistinkin, että sinä olit harkinnut tämän ostamista, onpa harmi! :D No, ehtiihän tämän ostaa myöhem­minkin.