Type and press Enter.

Baileys Women’s Prize for Fiction 2017: voittaja

Koko kevään pitkään ja hartaasti odotta­mamme Baileysin kirjal­li­suus­pal­kinnon voittaja on vihdoinkin selvillä! Kaikki pitkä­lis­talle päässeet ehdokkaat näet täältä. Ehdok­kaista lyhyt­lis­talle pääsivät Ayòbámi Adébáyòn Stay With Me, Naomi Alder­manin The Power, Linda Grantin The Dark Circle, C. E. Morganin The Sport of Kings, Gwendoline Rileyn First Love ja Madeleine Thienin Do Not Say We Have Nothing. Omat suosikkini voitta­jaksi olivat Alder­manin, Grantin ja Rileyn kirjat.
Pidem­mittä puheitta, Baileysin voittaja on:
Naomi Alderman: The Power
Mitä tapah­tuisi jos kaikki teini­tytöt saisivat voiman, jonka avulla voisi vahin­goittaa, jopa tappaa toisen? The Power on kirja (sukupuo­li­sesta) vallasta ja sen käytöstä.
Alder­manin The Powerin voitto ei sinällään tullut yllätyksenä ottaen huomioon nykyisen maail­man­po­liit­tisen tilanteen. Yllät­tä­vämpää oli ehkä enemmän se, että scifil­läkin voi yltää voittoon. Hieno, erilainen valinta!
Menikö Baileys tänä vuonna oikealle kirjalle?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 comments

  1. Aiotko lukea tämän? Kiinnos­taisi muiden mieli­piteet, kun en itse tästä täysin innos­tunut.

    1. En ainakaan ennen kuin se hankitaan tänne kirjastoon (jos hankitaan). Saatan jopa tehdä hankin­ta­pyynnön, mutta mikään priori­teetti kyseinen kirja ei mulle ole :)

  2. Minulla on tämä hyllyssä, joten pitääpä ottaa kesän aikana lukuun :)! Vähän epäilen kyllä onko scifi minulle mutta toivon yllät­tyväni!

    1. Veikkaan, että tää on aika lempeää scifiä. Siis toki voi olla hurjiakin asioita, mutta ei mitään kovaa ja teknistä avaruus­seik­kailua sentään :D Kiinnostaa kuulla, mitä pidät, joten otahan tässä kesän aikana lukuun!