7.6.2017

Baileys Women's Prize for Fiction 2017: voittaja


Koko kevään pitkään ja hartaasti odottamamme Baileysin kirjallisuuspalkinnon voittaja on vihdoinkin selvillä! Kaikki pitkälistalle päässeet ehdokkaat näet täältä. Ehdokkaista lyhytlistalle pääsivät Ayòbámi Adébáyòn Stay With Me, Naomi Aldermanin The Power, Linda Grantin The Dark Circle, C. E. Morganin The Sport of Kings, Gwendoline Rileyn First Love ja Madeleine Thienin Do Not Say We Have Nothing. Omat suosikkini voittajaksi olivat Aldermanin, Grantin ja Rileyn kirjat.

Pidemmittä puheitta, Baileysin voittaja on:


Naomi Alderman: The Power

Mitä tapahtuisi jos kaikki teinitytöt saisivat voiman, jonka avulla voisi vahingoittaa, jopa tappaa toisen? The Power on kirja (sukupuolisesta) vallasta ja sen käytöstä.

Aldermanin The Powerin voitto ei sinällään tullut yllätyksenä ottaen huomioon nykyisen maailmanpoliittisen tilanteen. Yllättävämpää oli ehkä enemmän se, että scifilläkin voi yltää voittoon. Hieno, erilainen valinta!

Menikö Baileys tänä vuonna oikealle kirjalle?

4 kommenttia :

 1. Aiotko lukea tämän? Kiinnostaisi muiden mielipiteet, kun en itse tästä täysin innostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ainakaan ennen kuin se hankitaan tänne kirjastoon (jos hankitaan). Saatan jopa tehdä hankintapyynnön, mutta mikään prioriteetti kyseinen kirja ei mulle ole :)

   Poista
 2. Minulla on tämä hyllyssä, joten pitääpä ottaa kesän aikana lukuun :)! Vähän epäilen kyllä onko scifi minulle mutta toivon yllättyväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että tää on aika lempeää scifiä. Siis toki voi olla hurjiakin asioita, mutta ei mitään kovaa ja teknistä avaruusseikkailua sentään :D Kiinnostaa kuulla, mitä pidät, joten otahan tässä kesän aikana lukuun!

   Poista