Type and press Enter.

Inter­na­tional Dylan Thomas Prize 2017: lyhyt­lista

Alle 39-vuoti­aalle kirjai­li­jalle annet­tavan Inter­na­tional Dylan Thomas Prizen tämän­vuo­tinen lyhyt­lista julkis­tettiin tänään. Palkinnon ehdokkaat ovat olleet minusta koko alkuvuoden kiinnos­ta­vimpia, joten jännit­tävää nähdä, millaiseen lyhyt­listaan on päädytty. Löydät pitkä­listan vielä täältä.
Sen pidem­mittä puheitta, katsotaan lyhyt­lista:
Anuk Arudpra­gasam: The Story of a Brief Marriage
Kirja kertoo pikai­sesti solmi­tusta aviolii­tosta srilan­ka­lai­sella pakolais­lei­rillä keskellä maata repivää sisäl­lis­sotaa. Tarina sijoittuu vain yhteen vuoro­kauteen.
Alys Conran: Pigeon
Traaginen, mutta silti hauska ja ennen kaikkea inten­sii­vinen tarina lapsuuden ystävyy­destä ja rikkou­tu­mi­sesta. Tarina sijoittuu Walesiin.
 
Luke Kennard: Cain
Runoko­koelma, jonka runoihin kietoutuu erikoi­sella tavalla Ensim­mäinen Mooseksen kirja.
 
Fiona McFarlane: The High Places
Novelleja, joissa liikutaan eri maano­sissa, ajoissa ja genreissä, ja jotka kertovat erilai­sista tunteista ja olemas­sao­losta.
 
Sarah Perry: The Essex Serpent
Leskeksi jäänyt Cora Seaborne muuttaa Lontoosta Aldwin­terin pitäjään Essexiin. Kylä menee sekaisin, kun huhut myyttisen, ihmise­lämiä riistävän Essexin käärmeen paluusta alkavat levitä. Cora on haltioissaan, mutta pastori Will uskoo paniikin johtuvan kyläläisten moraa­li­sesta heikkou­desta.
 
Callan Wink: Dog Run Moon: Stories
Novel­li­ko­koelma, jonka herkät, hauskat ja voimakkaat tarinat sijoit­tuvat Länsi-Yhdys­val­toihin.
––
Mielen­kiin­toinen lyhyt­lista! Moni sellainen kirja, jonka ajattelin olevan mukana, jäikin pois. Olisin kuvitellut ainakin Yaa Gyasin romaanin Homegoing ja Safiya Sinclairin runoteoksen Cannibal olevan mukana, sillä Homegoing on kirja, jota on hehku­tettu ja hehku­tettu, ja Cannibal vaikuttaa taas todella ravis­te­le­valta. Conranin Pigeon, Perryn The Essex Serpent ja Winkin Dog Run Moon : Stories ovat lyhyt­listan suosikkini.
Mitä mieltä te olette lyhyt­lis­tasta?
Lue vielä lyhyt­listan tiedote täältä. Voittaja julis­tetaan 10. touko­kuuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 comments

 1. Kiinnostava lista! Tuo Pigeon kolahti kuvaukseen perus­teella, eikä muitakaan voi moittia.

  1. Pigeon on kieltä­mättä näistä kiinnos­ta­vimpia. Saapa nähdä, voittaako!

 2. Hieman ihmet­telen, miksei Yaa Gyasin romaani ole päässyt millekään listalle. Olin melko varma, että se päätyisi ainakin Baileysin long listille, mutta ei. Tuo Essex on nyt joka paikassa, myös (mentaa­li­sella) ei-kiireel­listen lukulis­tallani.

  Näistä ehdok­kaista minua kiinnostaa romaanit, muut oikein ei.

  1. Aloin miettiä, että milloin Homegoing ilmestyi Briteissä. Olihan se kuitenkin viime vuonna eikä tämän vuoden alussa? Jenkeis­sähän kirja tuli jo aiemmin. Jos se tuli Briteissä vasta tämän vuoden alussa, niin sittenhän sitä ei välttä­mättä ole voitu ottaa mukaan kaikkiin palkin­toihin. Tosin Baileysin pitkä­lis­talle se olisi sääntöjen mukaan voinut päästä, vaikka se olisikin julkaistu vasta tän vuoden alussa.

   Tämän Dylan Thomasin pitkä­lis­talle Homegoing pääsi mukaan, mutta putosi sitten pois tältä lyhyt­lis­talta. En kyllä ole itsekään huomannut, että kirja olisi ollut ainakaan minkään isomman palkinnon ehdok­kaana. Erikoista! Ehkä se on sitten enemmän yleisön, ei niinkään tuoma­reiden mieleen.

  2. Homegoing julkaistiin Briteissä mieles­tä­ni­tam­mikuun alussa ja Jenkeissä tosiaan aiemmin. Asia hämäsi minuakin, kun kirjaa ei saanut kaupoista ja itse sattu­malta löysin pehmeä­kan­tisen suurpok­ka­ri­version siitä charity shopista ennen kuin se oli edes koviksena kaupoissa (kirjas­tahan ei ole vielä pokka­ri­ver­siota). Minun kirjani on kuitenkin UK-versio eli oletan se olevan media­kappale (kirja ei ole kovin laadukas, vaan sen kansi­ku­va­päällys alkoi lukemisen aikana rispaantua).

   Minä olisin siis mielelläni nähnyt tämän juuri siinä Baileysin listalla. :D Mutta hyvä kuulla, että kirja on ollut Dylanin Thomasin pitkä­lis­talla edes eli sen ansiot on notee­rattu.

 3. The Essex Serpent tuntuu tulevan vastaan säännöl­lisin väliajoin, joten se on ehkä näistä kaikkein kiinnos­tavin. Kiitos, kun teet näitä listauksia, on mielen­kiin­toista seurata kirja­maa­ilman nostoja :-)

  1. Kiva kuulla, että näitä on mukava seurata :) The Essex Serpent on minunkin suosikkini näistä.