Type and press Enter.

Bill Willingham: Fables 5 : The Mean Seasons

Siitä on oikeasti jo melkein vuosi kun viimeksi luin Fables-sarja­kuvaa. Muistelin, että olisin lukenut kaksi aiempaa osaa viime syksynä, mutta ei, sekä Storybook Love että March of the Wooden Soldiers tuli luettua jo viime touko­kuussa. Tämä sarjakuva on niin menevä ja nopea­lu­kuinen, että en oikein ymmärrä miksi tauosta tuli niin pitkä. Vähän harmit­taakin, sillä tässä viiden­nessä osassa oli muutama juttu, jotka olisin halunnut muistaa paremmin.
Fablesin viides osa The Mean Seasons alkaa hieman epäkiin­nos­ta­vasti. Alussa on kaksi lyhyehköä, pääjuo­nesta irral­li­sempaa tarinaa, joista ensim­mäisen tarkoi­tuksena on kertoa mikä Cinde­rella on naisiaan ja toisen taustoittaa Bigby Wolfin mennei­syyttä toisen maail­man­sodan melskeissä. Jälkim­mäinen tarina on vähän hölmö enkä saanut siitä irti oikein mitään. Onneksi vanhojen tuttujen tapah­tumien pariin päästään jo ennen albumin puolta­väliä.
The Mean Season­sissa New Yorkin Fable­townin politii­kassa kuohuu, kun kaupunkiin valitaan uusi pormestari. Vallan vaihtuessa useat tutuiksi tulleet hahmot lähtevät, kuka minnekin. Snow White saa perheen­li­säystä ja hän joutuu olosuh­teiden vuoksi muuttamaan sisarensa luokse Farmille. Fablesien elo vaikuttaa olevan aiempiin tapah­tumiin verrattuna melko rauhal­lista, mutta se taitaakin olla vain tyyntä myrskyn edellä…
The Mean Seasons ei ole minusta yhtä hyvä kokonaisuus kuin aiemmat osat ovat olleet. Alun irral­liset tarinat ovat yksi syy siihen, mutta pääjuo­nikaan ei imaissut mukaansa yhtä hyvin kuin aikai­semmin. Luulen, että se johtui siitä, ettei tarinassa tapah­tunut nyt hirveän paljon. Lisäksi eräs Bigby Wolfin ja Snow Whiten välinen juttu oli vähän ärsyttävä, vaikka eipä se nyt mitään onnis­tunut pilaamaan.
Vaikkei Fables tällä kertaa vienytkään täysillä mukanaan, ei se haittaa. Vai voiko minkään sarjan jokainen osa olla yhtä hyvä? Luotan siihen, että jatkossa on taas luvassa vaikka mitä mahtavaa.
9. Toisen taide­teoksen inspi­roima kirja / Helmet-lukuhaaste 2017 (Fables on saanut inspi­raa­tionsa saduista)
––
Bill Willingham: Fables 5 : The Mean Seasons
Kuvitus: Mark Buckingham, Tony Akins, Steve Leialoha, Jimmy Palmiotti
Vertigo 2005, 166 s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.