16.12.2016

Emily Carroll: Through the Woods


Emily Carrollin upea Through the Woods on ikään kuin sarjakuvan asuun puettu novellikokoelma. Se sisältää prologin ja epilogin lisäksi viisi itsenäistä tarinaa, joita yhdistää varsin kammottavat asiat ja saduista tuttujen teemojen ja elementtien käyttö.

Suosikkitarinoitani ovat kokoelman avaava Our Neighbor's House, jossa isä lähtee metsästysreissulle ja pyytää kolmea tyttöään menemään naapureiden luokse, jos hän ei palaa kolmen päivän kuluttua, ja kolmas tarina His Face All Red, jossa mies näkee veljensä kylän pubissa, vaikka veljen pitäisi olla kuollut. Kaikki kokoelman tarinat ovat kuitenkin hyvin vahvoja ja ne ovat tarpeeksi erilaisia pitääkseen otteessaan alusta loppuun saakka.

Through the Woodsin tarinat eivät anna mitään valmiiksi pureskeltuina. Lukija joutuu päättelemään paljon pelkkien kuvien perusteella. Monen tarinan loppu jää avoimeksi, aivan kuten usein novelleissakin, ja taisin pitää juuri niistä tarinoista kaikkein eniten. Tarinat ovat varsin karmivia ja sisältävät häiritseviä kuvia, joten jos et esimerkiksi siedä kauhuleffoja, voi tämäkin kokoelma olla liikaa.


Carrollin piirustustyyli on melko yksinkertaista, yksityiskohtia ei ole paljon. Värimaailma on synkkä, mutta paljon ja laajoille pinnoille käytetyt punainen, sininen, keltainen ja valkoinen tuovat siihen kontrastia. Yllä oleva kuva tarinasta Our Neighbor's House on hyvä esimerkki maltillisemmasta värien käytöstä, mutta tarina ei kuitenkaan ole kauttaaltaan samansävyinen, vaan värimaailma muuttuu hieman tarinan edetessä.

Jos haluat kokeilla, olisiko Through the Woods mieleesi, käy lukemassa tarina His Face All Red kirjailijan kotisivuilta. Se on siellä kokonaisuudessaan.

Muissa blogeissa: Sivukirjasto ja Kirjahilla.

––

Emily Carroll: Through the Woods
Faber & Faber 2014, 208 s.

2 kommenttia :

 1. Hienon näköinen sarjis, ainakin kuvasi perusteella! Mutta en kyllä kestä kauhua... :D

  Ps. blogissani on sinulle ylläri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmasti yksiä hienoimmin piirrettyjä lukemiani sarjakuvia! Mutta tosiaan aika karmiva ja muutamassa tarinassa oli vähän häiritseviä kuvia, joten jos saa herkästi painajaisia, tämä kannattaa ehkä skipata :D

   Poista