26.10.2016

The Man Booker Prize 2016: voittaja


Heinäkuussa saimme tietää yhden maailman suurimman kirjallisuuspalkinnon, The Man Booker Prizen tämänvuotisen pitkälistan, joka sisälsi kolmetoista varsin kiinnostavaa teosta. Syyskuussa tuo lista supistui alle puoleen. Nyt on jäljellä enää yksi, Man Booker-palkinnon voittaja!

Veikkasin viime kuussa voittajaksi Paul Beattyn The Selloutia ja niinhän siinä kävi, että...


...The Sellout voitti! Huippua! The Sellout on satiiri afroamerikkalaisesta miehestä, jota syytetään oikeudessa yrityksestä uudelleenkäynnistää orjuus kotikaupungissaan Kalifornian Dickensissä. Hyvin ajankohtainen romaani.

Paul Beatty on ensimmäinen amerikkalainen, joka on voittanut Man Bookerin palkinnon koko sen 48-vuotisen historian aikana. Vuodesta 2014 asti mikä vain Iso-Britanniassa englannin kielellä julkaistu romaani on voinut asettua ehdolle ja lyhytlistalaisten joukossa olikin kahden brittiläisten lisäksi myös kaksi amerikkalaisia, yksi kanadalainen ja yksi brittiläis-kanadalainen kirjailija.

Lue lisää voittajasta täältä.

Menikö voitto oikeaan osoitteeseen?

6 kommenttia :

 1. Beatty oli mullakin ykkösvoittajaehdokas. Kirjakin oli jo lainassa, mutta jouduin palauttamaan sen kirjastoon, kun olin päässyt hädin tuskin alkuun. Vaikutti kielellisesti vähän hankalalta ja vahvasti amerikkalaiseen yhteiskuntaan kytkeytyneeltä. Lukisin mielelläni suomennoksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää eli ehkä jään itsekin odottamaan mahdollista suomennosta (tosin alkukielistä ei saa täällä edes kirjastosta). Beattyn voitto oli kyllä melko helppo ennustaa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niinpä! Tuskin itsekään tuota tulee ostettua enkä varmaan jaksa ehdottaa kirjastolle hankintaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On kyllä! Kiinnitti huomion jo pitkälistalla, joten voittokaan ei ollut suuri yllätys :)

   Poista