Type and press Enter.

Baileys Women’s Prize for Fiction 2016: voittaja


Baileys-kirjal­li­suus­pal­kinnon lyhyt­listan julkis­tuk­sesta on jo sen verran aikaa, että täytyi ihan vilkaista, mitä kirjaa olen silloin veikannut voitta­jaksi. No, en näemmä erityi­semmin mitään, mutta uskoin, ettei ainakaan Hanya Yanagi­haran A Little Life voita, vaikka se kaiketi oli monen ennak­ko­suo­sikki. Cynthia Bondin Ruby ja Elizabeth McKenzien The Portable Veblen olivat ja ovat yhä minusta lyhyt­listan kiinnos­ta­vimmat kirjat. Valitet­ta­vasti kumpikaan niistä ei voittanut, vaan eilen illalla palkittu voittaja olikin lopulta…Lisa McInerney: The Glorious Heresies

Tarinan keskiössä on Ryan, viisi­tois­ta­vuotias diileri, joka ei halua päätyä alkoho­listi-isänsä kaltai­seksi. On myös prosti­tuoitu, murhaaja ja gangsteri, ja he kaikki liittyvät käsillä olevaan murhaan.

Jännittävä valinta! Baileysin tuoma­risto osaa yllättää. The Glorious Heresies on irlan­ti­laisen Lisa McInerneyn esikoinen, hauska ja synkkä, kielel­li­sesti taidokas romaani.

Jää nähtä­väksi, milloin tulen lukemaan McInerneyn teoksen vai luenko ollenkaan. Se ei kuitenkaan lähtö­koh­tai­sesti ollut minusta lyhyt­listan kiinnos­ta­vimpia kirjoja. Luen kuitenkin mielen­kiin­nolla, mitä muut ovat olleet ja tulevat olemaan siitä mieltä. Onko kukaan teistä jo lukenut tätä kirjaa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 comments

  1. Mua kiinnosti tämä jo etukäteen ja ehdin ostaakin (tosin orans­silla kannella) kesän Irlannin matkan matka­lu­ke­mi­seksi. Kuten tiedätkin, niin en pystynyt malttamaan mieltäni, vaan aloitin jo. Olen nyt lukenut kahtena iltana übervä­sy­neenä alkua, joten paha vielä sanoa sen enempää.

    Ruby on hurja.

    1. Kävinkin blogistasi vakoi­le­massa, että oletko jo kirjoit­tanut kirjasta. Olen ollut ihan blogi­su­mussa tässä viime aikoina, kesätyö verottaa kamalasti aikaa ja jaksa­mista, ja nyt vasta puran blogiini tulleita komment­te­jakin. Siksi myös tämä vastaus tulee näin kamalan myöhässä, kääk. Mutta niin, jään vielä odotte­lemaan tekstiäsi :)