9.6.2016

Baileys Women's Prize for Fiction 2016: voittaja


Baileys-kirjallisuuspalkinnon lyhytlistan julkistuksesta on jo sen verran aikaa, että täytyi ihan vilkaista, mitä kirjaa olen silloin veikannut voittajaksi. No, en näemmä erityisemmin mitään, mutta uskoin, ettei ainakaan Hanya Yanagiharan A Little Life voita, vaikka se kaiketi oli monen ennakkosuosikki. Cynthia Bondin Ruby ja Elizabeth McKenzien The Portable Veblen olivat ja ovat yhä minusta lyhytlistan kiinnostavimmat kirjat. Valitettavasti kumpikaan niistä ei voittanut, vaan eilen illalla palkittu voittaja olikin lopulta...


Lisa McInerney: The Glorious Heresies

Tarinan keskiössä on Ryan, viisitoistavuotias diileri, joka ei halua päätyä alkoholisti-isänsä kaltaiseksi. On myös prostituoitu, murhaaja ja gangsteri, ja he kaikki liittyvät käsillä olevaan murhaan.

Jännittävä valinta! Baileysin tuomaristo osaa yllättää. The Glorious Heresies on irlantilaisen Lisa McInerneyn esikoinen, hauska ja synkkä, kielellisesti taidokas romaani.

Jää nähtäväksi, milloin tulen lukemaan McInerneyn teoksen vai luenko ollenkaan. Se ei kuitenkaan lähtökohtaisesti ollut minusta lyhytlistan kiinnostavimpia kirjoja. Luen kuitenkin mielenkiinnolla, mitä muut ovat olleet ja tulevat olemaan siitä mieltä. Onko kukaan teistä jo lukenut tätä kirjaa?

2 kommenttia :

 1. Mua kiinnosti tämä jo etukäteen ja ehdin ostaakin (tosin oranssilla kannella) kesän Irlannin matkan matkalukemiseksi. Kuten tiedätkin, niin en pystynyt malttamaan mieltäni, vaan aloitin jo. Olen nyt lukenut kahtena iltana überväsyneenä alkua, joten paha vielä sanoa sen enempää.

  Ruby on hurja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin blogistasi vakoilemassa, että oletko jo kirjoittanut kirjasta. Olen ollut ihan blogisumussa tässä viime aikoina, kesätyö verottaa kamalasti aikaa ja jaksamista, ja nyt vasta puran blogiini tulleita kommenttejakin. Siksi myös tämä vastaus tulee näin kamalan myöhässä, kääk. Mutta niin, jään vielä odottelemaan tekstiäsi :)

   Poista