Type and press Enter.

Bill Willingham: Fables 4 : March of the Wooden Soldiers


Fables-sarja­kuvan neljäs kokoelma March of the Wooden Soldiers jatkuu siitä, mihin edellinen kokoelma Storybook Love jäi. Storybook Love oli aika hajanainen kokoelma, sillä se sisälsi pari pääjuo­nesta irral­lista tarinaa, jotka taustoit­tivat fablesien mennei­syyttä. Tämä kokoelma alkaa taustoit­ta­valla tarinalla Boy Bluen ja Little Red Riding Hoodin kohtaa­mi­sesta heidän vanhoilla maillaan, mutta jatkuu muuten tarinal­li­sesti yhtenäisenä.
Fable­towniin saapuu yllättäen uusi kasvo, joka on kotoisin fablesien vanhoilta mailta. Yllät­tävää tästä tekee sen, ettei kukaan uusi ole saapunut Fable­towniin satoihin vuosiin. Mutta onko hänessä kuitenkin jotain epäilyt­tävää? Entä keitä ovat hölmöiltä vaikut­tavat miehet mustissa? Fabletown on suuren vaaran edessä.
March of the Wooden Soldiers esittelee muutaman uuden hahmon ja syventää muutaman tutun hahmon tarinaa. Pidin erityi­sesti Boy Bluen mennei­syyden valot­ta­mi­sesta sekä fablesien vanhoilla mailla käydystä viimei­sestä taiste­lusta. Kokoelma avaa muutenkin hieman lisää sitä, miten ja minkä­lai­sesta paikasta fablesit ovat lähteneet. Se myös vihjaa, etteivät kaikki vanhoille maille jääneet fablesit olisikaan vielä kuolleet. Jäänkin mielen­kiin­nolla odottamaan, pääseekö kukaan muu enää turvaan vai ennät­tä­vätkö fablesit lähteä sotaan kotimai­densa pelas­ta­mi­seksi ennen sitä.

Toisin kuin Storybook Lovessa, tässä kokoel­massa piirros­jälki on yhtene­väi­sempi, vaikka piirtäjiä on ollut jälleen useampi. Kaiken kaikkiaan olen pitänyt todella paljon Fables-sarja­kuvan piirros­tyy­listä ja värimaa­il­masta. Se on ihastut­tavan yksityis­koh­taista.
––
Bill Willingham: Fables 4 : March of the Wooden Soldiers
Kuvitus: Mark Buckingham, Craig Hamilton, P. Craig Russell
Vertigo 2004, 231 s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 comments

  1. Voi itku, kunpa voisin olla taas tilan­teessa jossa lukisin näitä ensim­mäistä kertaa. Upea kokonaisuus tämä sarja, tosin edetessään sellainen että tekee mieli nirhata Willingham kaikkien epärei­luuksien vuoksi. Mainiota lukumatkaa!

    1. Onneksi nämä voi lukea aina uudestaan :) Huh, pelottaa ihan, että mitä on vielä tulossa, sen verran on jo porukkaa tippunut ja sattunut kaiken­laista. Kiitos, näiden seurassa matka menee todella nautit­ta­vasti :)