28.5.2016

Bill Willingham: Fables 4 : March of the Wooden Soldiers


Fables-sarjakuvan neljäs kokoelma March of the Wooden Soldiers jatkuu siitä, mihin edellinen kokoelma Storybook Love jäi. Storybook Love oli aika hajanainen kokoelma, sillä se sisälsi pari pääjuonesta irrallista tarinaa, jotka taustoittivat fablesien menneisyyttä. Tämä kokoelma alkaa taustoittavalla tarinalla Boy Bluen ja Little Red Riding Hoodin kohtaamisesta heidän vanhoilla maillaan, mutta jatkuu muuten tarinallisesti yhtenäisenä.

Fabletowniin saapuu yllättäen uusi kasvo, joka on kotoisin fablesien vanhoilta mailta. Yllättävää tästä tekee sen, ettei kukaan uusi ole saapunut Fabletowniin satoihin vuosiin. Mutta onko hänessä kuitenkin jotain epäilyttävää? Entä keitä ovat hölmöiltä vaikuttavat miehet mustissa? Fabletown on suuren vaaran edessä.

March of the Wooden Soldiers esittelee muutaman uuden hahmon ja syventää muutaman tutun hahmon tarinaa. Pidin erityisesti Boy Bluen menneisyyden valottamisesta sekä fablesien vanhoilla mailla käydystä viimeisestä taistelusta. Kokoelma avaa muutenkin hieman lisää sitä, miten ja minkälaisesta paikasta fablesit ovat lähteneet. Se myös vihjaa, etteivät kaikki vanhoille maille jääneet fablesit olisikaan vielä kuolleet. Jäänkin mielenkiinnolla odottamaan, pääseekö kukaan muu enää turvaan vai ennättävätkö fablesit lähteä sotaan kotimaidensa pelastamiseksi ennen sitä.


Toisin kuin Storybook Lovessa, tässä kokoelmassa piirrosjälki on yhteneväisempi, vaikka piirtäjiä on ollut jälleen useampi. Kaiken kaikkiaan olen pitänyt todella paljon Fables-sarjakuvan piirrostyylistä ja värimaailmasta. Se on ihastuttavan yksityiskohtaista.

––

Bill Willingham: Fables 4 : March of the Wooden Soldiers
Kuvitus: Mark Buckingham, Craig Hamilton, P. Craig Russell
Vertigo 2004, 231 s.

2 kommenttia :

  1. Voi itku, kunpa voisin olla taas tilanteessa jossa lukisin näitä ensimmäistä kertaa. Upea kokonaisuus tämä sarja, tosin edetessään sellainen että tekee mieli nirhata Willingham kaikkien epäreiluuksien vuoksi. Mainiota lukumatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nämä voi lukea aina uudestaan :) Huh, pelottaa ihan, että mitä on vielä tulossa, sen verran on jo porukkaa tippunut ja sattunut kaikenlaista. Kiitos, näiden seurassa matka menee todella nautittavasti :)

      Poista