26.5.2016

Bill Willingham: Fables 3 : Storybook Love


Ah, olipa ihanaa jälleen palata Fablesin ja ylipäänsä sarjakuvan pariin. Onneksi tällä kertaa tauko ei ehtinyt venyä niin pitkäksi kuin ensimmäisen ja toisen osan välillä.

Fables-sarjakuvan kolmas kokoelma Storybook Love poikkeaa edellisistä kokoelmista. Tässä tarina ei etene samana alusta loppuun saakka, vaan kokoelma koostuu pääjuonen lisäksi muutamasta irrallisesta tarinasta, jotka taustoittavat tiettyjen fablesien historiaa. Ensimmäinen näistä kertoo Jackin vaiheista sisällissodan aikaisessa Amerikassa ja siitä, mitä seuraa, jos yrittää huijata kuolemaa. Toisessa Bigby Wolf kertoo tarinan lilliputeista, heidän matkastaan Smalltowniin ja miten heidän onnistui pitää yhteisönsä elinvoimaisena. Näiden kahden tarinan lisäksi ollaan siis myös nykypäivän Fabletownissa, ja tarina jatkuu siitä mihin se Animal Farmissa jäi.

Kokoelman pääteema on, kuten sen nimikin jo vihjaa, rakkaus. Aina se ei tietenkään ole onnellista eikä toiselta aina saa vastakaikua. Mutta eräiden sarjakuvan päähenkilöiden romanssin alku saa kyllä odottamaan jatkoa – miten mahtaa käydä! No, tiedän siitä oikeastaan jo hieman, sillä olen paraikaa lukemassa neljättä kokoelmaa. Rakkauden lisäksi Storybook Lovessa on myös kuolemaa ja oikeasti aika hätkähdyttävää väkivaltaa. Voin kuvitella, että jos olisin herkempi hyvin väkivaltaiselle kuvitukselle, olisin varmasti voinut jopa pahoin.


Pidin ehkä aavistuksen enemmän ensimmäisestä ja toisesta kokoelmasta verrattuna tähän kolmanteen. Tässä häiritsi ehkä juuri alussa mainitsemani muutaman tarinan irrallisuus kokonaisuuteen nähden. Toisaalta kuitenkin pidän siitä, että fablesien aiempaa elämää ja historiaa avataan, sillä on varsin kiinnostavaa tietää, millaista heidän elämänsä on ollut ennen mundyjen maailmaan tuloa ja millaista elämää he ovat viettäneet vaikkapa pari sataa vuotta sitten – satuhahmothan eivät vanhene. Hieman häiritsi myös kokoelman tarinoiden erilaiset piirrosjäljet, sillä melkeinpä ne kaikki on laatinut eri henkilö. Tuohan se toki vaihtelua eikä eroa aina edes huomannut helposti, mutta etenkin viimeisessä tarinassa jälki on jo todella erilaista, minusta vähiten tyylikkäintä.

Kaiken kaikkiaan Storybook Love viihdytti todella hyvin eikä kyllästyttänyt missään vaiheessa. Mielenkiintoni Fablesia kohtaan vain kasvaa, mistä kertoo varmasti se, että luen jo neljättä osaa. Onneksi Fables-tarinoita vielä riittää!

Muissa blogeissa: Cats, books and me

––

Bill Willingham: Fables 3 : Storybook Love
Kuvitus: Mark Buckingham, Lan Medina, Bryan Talbot, Linda Medley
Vertigo 2004, 190 s.

2 kommenttia :

 1. Fables on kyllä ihana sarja, ai että. Olen tällä hetkellä keskellä seitsemättä osaa, ja sekä 8. että 9. osa odottavat myös vuoroaan pinossa. Tähän mennessä olen itse pitänyt eniten viidennestä ja kuudennesta osasta, eikä tämä seitsemäskään ole ollut hullumpi. Minua häiritsee myös yleensä aika paljon piirustustyylin vaihdos, osasta en ole pitänyt yhtään. Vähän harmittaa myös kun en tuon kolmannen jälkeen ole näitä enää blogiin asti tuonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, että parempaa on vain luvassa! Olisi kurjaa jos sarja lässähtäisi jossain vaiheessa, toivottavasti ei.

   Toisaalta piirustustyylin vaihtuminen on ihan piristävää, tuo vaihtelua, mutta minäkin pidän enemmän jos se pysyy samana.

   Poista