Type and press Enter.

Bill Willingham: Fables 3 : Storybook Love


Ah, olipa ihanaa jälleen palata Fablesin ja ylipäänsä sarja­kuvan pariin. Onneksi tällä kertaa tauko ei ehtinyt venyä niin pitkäksi kuin ensim­mäisen ja toisen osan välillä.
Fables-sarja­kuvan kolmas kokoelma Storybook Love poikkeaa edelli­sistä kokoel­mista. Tässä tarina ei etene samana alusta loppuun saakka, vaan kokoelma koostuu pääjuonen lisäksi muuta­masta irral­li­sesta tarinasta, jotka taustoit­tavat tiettyjen fablesien historiaa. Ensim­mäinen näistä kertoo Jackin vaiheista sisäl­lis­sodan aikai­sessa Ameri­kassa ja siitä, mitä seuraa, jos yrittää huijata kuolemaa. Toisessa Bigby Wolf kertoo tarinan lilli­pu­teista, heidän matkastaan Small­towniin ja miten heidän onnistui pitää yhtei­sönsä elinvoi­maisena. Näiden kahden tarinan lisäksi ollaan siis myös nykypäivän Fable­tow­nissa, ja tarina jatkuu siitä mihin se Animal Farmissa jäi.
Kokoelman pääteema on, kuten sen nimikin jo vihjaa, rakkaus. Aina se ei tietenkään ole onnel­lista eikä toiselta aina saa vasta­kaikua. Mutta eräiden sarja­kuvan päähen­ki­löiden romanssin alku saa kyllä odottamaan jatkoa – miten mahtaa käydä! No, tiedän siitä oikeastaan jo hieman, sillä olen paraikaa lukemassa neljättä kokoelmaa. Rakkauden lisäksi Storybook Lovessa on myös kuolemaa ja oikeasti aika hätkäh­dyt­tävää väkivaltaa. Voin kuvitella, että jos olisin herkempi hyvin väkival­tai­selle kuvituk­selle, olisin varmasti voinut jopa pahoin.

Pidin ehkä aavis­tuksen enemmän ensim­mäi­sestä ja toisesta kokoel­masta verrattuna tähän kolmanteen. Tässä häiritsi ehkä juuri alussa mainit­semani muutaman tarinan irral­lisuus kokonai­suuteen nähden. Toisaalta kuitenkin pidän siitä, että fablesien aiempaa elämää ja historiaa avataan, sillä on varsin kiinnos­tavaa tietää, millaista heidän elämänsä on ollut ennen mundyjen maailmaan tuloa ja millaista elämää he ovat viettäneet vaikkapa pari sataa vuotta sitten – satuhah­mothan eivät vanhene. Hieman häiritsi myös kokoelman tarinoiden erilaiset piirros­jäljet, sillä melkeinpä ne kaikki on laatinut eri henkilö. Tuohan se toki vaihtelua eikä eroa aina edes huomannut helposti, mutta etenkin viimei­sessä tarinassa jälki on jo todella erilaista, minusta vähiten tyylik­käintä.
Kaiken kaikkiaan Storybook Love viihdytti todella hyvin eikä kylläs­tyt­tänyt missään vaiheessa. Mielen­kiintoni Fablesia kohtaan vain kasvaa, mistä kertoo varmasti se, että luen jo neljättä osaa. Onneksi Fables-tarinoita vielä riittää!
Muissa blogeissa: Cats, books and me
––
Bill Willingham: Fables 3 : Storybook Love
Kuvitus: Mark Buckingham, Lan Medina, Bryan Talbot, Linda Medley
Vertigo 2004, 190 s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 comments

  1. Fables on kyllä ihana sarja, ai että. Olen tällä hetkellä keskellä seitse­mättä osaa, ja sekä 8. että 9. osa odottavat myös vuoroaan pinossa. Tähän mennessä olen itse pitänyt eniten viiden­nestä ja kuuden­nesta osasta, eikä tämä seitse­mäskään ole ollut hullumpi. Minua häiritsee myös yleensä aika paljon piirus­tus­tyylin vaihdos, osasta en ole pitänyt yhtään. Vähän harmittaa myös kun en tuon kolmannen jälkeen ole näitä enää blogiin asti tuonut.

    1. Huippua, että parempaa on vain luvassa! Olisi kurjaa jos sarja lässäh­täisi jossain vaiheessa, toivot­ta­vasti ei.

      Toisaalta piirus­tus­tyylin vaihtu­minen on ihan piris­tävää, tuo vaihtelua, mutta minäkin pidän enemmän jos se pysyy samana.