Type and press Enter.

The PEN/Faulkner Award for Fiction 2016: voittaja

 

The PEN/Faulkner Award for Fictionin tämän vuoden voittaja on jo julis­tettu! Luulin, että voittaja paljastuu vasta 14. touko­kuuta, mutta ilmei­sesti tuo päivä on varattu palkin­to­se­re­mo­nialle, jossa voittaja ja finalistit sitten viral­li­sesti palkitaan. No, eipä se mitään, saatiin­pahan voittaja selville nopeammin! Finalistit voit muuten vilkaista täältä.


Tämän vuoden voitta­jaksi paljastui lopulta:James Hannaham: Delicious Foods

Nuori leski ja äiti Darlene on alkanut käyttää huumeita turrut­taakseen surunsa miehensä kuoleman jälkeen. Sitten hän kuulee lupaa­valta vaikut­ta­vasta työpai­kasta Delicious Foods -nimisessä yhtiössä, joka toimii syrjäi­sellä maati­lalla. Darlene saa työn, mutta se osoit­tau­tuukin paina­jai­seksi. Tarinan kertoja on Darlenen 11-vuotias poika Eddie, joka alkaa etsiä kadon­nutta äitiään.

––
Oma veikkaukseni voitta­jaksi oli Elizabeth Tallentin Mendocino Fire, ihan vain siksi, että se oli minulle nimeltä entuu­destaan tuttu ja finalis­teista kiinnos­tavin. Delicious Food oli minusta ehkä toiseksi kiinnos­tavin, joten hyvinhän tämä sitten meni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.