11.4.2016

Baileys Women's Prize for Fiction 2016: lyhytlista


Iik, Baileysin lyhytlista on nyt julki! Pidin monelle romaanille peukkuja, siis etenkin niille, jotka mainitsin kiinnostavimmiksi pitkälistan yhteydessä. Vähän alkoi naurattaa, sillä lyhytlistalle ei päässyt näistä minua eniten kiinnostavimmista romaaneista oikeastaan yksikään. No, laadukasta kirjallisuutta nämä valitutkin ovat, ihan varmasti. Lue lisää täältä.

Baileysin lyhytlistan kuusi romaania ovat:


Cynthia Bond: Ruby

Paljon kärsinyt Ruby jättää tukahduttavan teksasilaisen kotikaupunkinsa heti kun vain pystyy ja muuttaa New Yorkiin nähdäkseen edes vilaukselta äitinsä punaiset hiukset ja vihreät silmät. Myöhemmin, 30-vuotiaana, Ruby joutuu kuitenkin palaamaan kotiseuduilleen ja kohtaamaan menneisyytensä.


Anne Enright: The Green Road

Muun muassa Man Booker -ehdokkaana ollut romaani kertoo Madiganin perheen matriarkasta ja hänen neljästä lapsestaan, jotka kohtaavat toisensa eräänä jouluna.


Lisa McInerney: The Glorious Heresies

Tarinan keskiössä on Ryan, viisitoistavuotias diileri, joka ei halua päätyä alkoholisti-isänsä kaltaiseksi. On myös prostituoitu, murhaaja ja gangsteri, ja he kaikki liittyvät käsillä olevaan murhaan.


Elizabeth McKenzie: The Portable Veblen

Veblen on nainen, joka puhuu oravien kanssa ja suutelee kukkia. Hän on juuri kihlautunut neurologina työskentelevän Paulin kanssa, mutta molempien perheet ja muut ongelmat koettelevat suhdetta. Mihin perheemme päättyvät, mistä alamme me?Hannah Rothschild: The Improbability of Love

Annie McDee on nuori, vasta poikaystävästään eronnut nainen, jonka romukaupasta äskettäin ostama maalaus paljastuukin kauan kadoksissa olleeksi mestariteokseksi, jolla on värikäs menneisyys.


Hanya Yanagihara: A Little Life

Rankka romaani seuraa neljän ystävyksen elämää 2000-luvun New Yorkissa. Muun muassa viime vuoden NBA- ja Man Booker -ehdokas.

––

Mitä mieltä olette lyhytlistasta? Voittajasuosikkia?

Olen lukenut ehdokkaista vain Hanya Yanagiharan A Little Lifen, mutta en tiedä, uskonko välttämättä sen voittoon. Kiinnostavimmat ovat taas Bondin Ruby ja McKenzien The Portable Veblen. Hyvin vaikea sanoa, missä olisi eniten voittaja-ainesta.

Voittaja julkistetaan 8. kesäkuuta.

10 kommenttia :

 1. Postasin näistä kans eilen. Hauskaa, kun sulla on osassa teoksia ihan eri kannet kuin omassa postauksessani. Tuon Rubyn onneks onnistuin ostamaan Alesta !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, onko sinulla kaikissa brittikannet, minä olen ottanut joihinkin jenkkikannet ihan vain siitä syystä, että pidin niist enemmän :D

   Mahtava tuuri, Ruby vaikuttaa minusta nimittäin päivä päivältä kiinnostavammalta! Kyseessä taisi olla Akateemisen ale? Harmi, kun täältä Akateeminen lähti menemään, sieltä tuli tehtyä välillä huippuja alelöytöjä!

   Poista
 2. Näitä listoja on aina niin kiva blogeista bongata. Ruby kiinnostaa noista eniten, pitäisikin toivoa samanlaista aleonnea kuin Ompulla on ollut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompulla oli kadehdittavan upea tuuri, toivottavasti flaksi käy sinullekin! Pidetään peukkuja Rubyn voitolle :)

   Poista
 3. A Little Life tuntuu nykyään pomppivan silmille aina kun näen sen kaupassa, siitä on puhuttu niin paljon. En tiedä pitäisikö uskaltautua lukemaan se...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A Little Life olisi upea lukupiirikirja, siitä heräisi varmasti paljon keskusteltavaa. Minun mielipiteeni kirjasta on vähän muuttunut blogijuttuni jälkeen, mutta suosittelen silti lukemaan sen :)

   Poista
 4. Aitoko blogata tuosta Yanagiharan Little Lifesta? Kiinnostaisi mielipiteesi! Kirja tuli taannoin täällä kovalla kohinalla markkinoille ja on omallakin lukulistallani, mutta yllättäen en ole vieläkään saanut aikaiseksi lukea. Koko ajan jotain muutaa kiilaa eteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen blogannut siitä jo viime lokakuussa, kansikuvan alla kirjan nimi on linkkinä. Pahoittelen vähän huonoa linkkiväriä, menee varmaan helposti ohi. Pitäisiköhän vaihtaa se neonpinkiksi tai jotain :D

   Kirjasta pöhistiin kyllä kovasti viime vuoden aikana, etenkin sen päästyä Booker-palkintoehdokkaaksi. Minun mielipiteeni siitä on hieman muuttunut tuon blogijuttuni jälkeen, siis negatiivisempaan suuntaan, mutta kannattaa silti lukea (siis kirja sekä blogijuttu, hah).

   Poista
  2. No kappas vain, siinähän se linkki onkin! Sokea minä. Ilmeisesti pitää linkit tosiaan olla neonpunaisia, että tajuan ne linkeiksi ;D

   Poista
  3. En usko, että vika oli sinun silmissäsi, sillä onhan tuo linkkiväri vähän huonosti erottuva, mutta kun tyyli ennen kaikkea :D

   Poista