22.3.2016

Bill Willingham: Fables 2 : Animal Farm


Jos et ole lukenut Fables-sarjakuvan ensimmäistä osaa etkä halua tietää koko sarjakuvasta etukäteen yhtään mitään, suosittelen lopettamaan tämän tekstin lukemisen tähän. Juonipaljastuksia tämä teksti ei kuitenkaan sisällä.

Luin viime kesänä ensimmäisen osan Fables-sarjakuvasta ja en tiedä, miksi meni näin pitkään, että luin seuraavan! No, kirjaston varausmaksujen poistumisella saattoi olla asian kanssa jotain tekemistä... Oli miten oli, olen tyytyväinen, että vihdoin jatkoin Fablesin parissa, sillä Animal Farm rokkaa vähintään yhtä kovaa kuin Legends in Exile.

Kun ensimmäinen osa keskittyy lähinnä Fabletownin keskeisten asukkaiden esittelemiseen ja murhan ratkomiseen, Animal Farmissa päästään tutustumaan kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan Farmiin. Siellä asuvat kaikki ne fablesit, jotka eivät ulkomuotonsa vuoksi voi asua tavallisten ihmisten, mundyjen, keskellä. Snow White ja hänen siskonsa Rose Red lähtevät käymään farmilla tarkistaakseen, että kaikki sujuu siellä kuten pitääkin. Pian osoittautuu, että osa farmin asukkaista on alkanut valmistella vallankumousta. He ovat tyytymättömiä epäoikeudenmukaiseen asemaansa, siihen, että joutuvat piileskelemään farmilla, kun ihmishahmoiset fablesit voivat liikkua minne vain haluavat. Yhteydet George Orwellin Eläinten vallankumoukseen ovat selkeät.

Animal Farm esittelee runsaan joukon uusia Fablesin hahmoja, kuten kettu Reynardin ja Goldilocksin (Kultakutri). Värikäs hahmogalleria on ihastuttava ja moneen melko lailla sivuun jääneeseen hahmoon olisi ollut kiva tutustua paremminkin. Toivonkin, että Farmin asukkaita näkee usein myös seuraavissa osissa eikä sarjakuva keskittyisi pääasiassa vain Fabletownin asukkaisiin. Animal Farmissa usean eri Farmilla asuvan hahmon toiminta on aika hurjaa, kuolemiltakaan ei vältytä. Mutta eivät Fabletownin asukkaatkaan mitään puhtaita pulmusia ole ja useat tarinan eri vaiheet ovat moraalisesti hyvin arveluttavia. Hahmojen moniulotteisuus onkin tässä sarjakuvassa yksiä parhaimpia asioita.


Animal Farmin kuvittaneet Mark Buckingham, Steve Leialoha ja Daniel Vozzo ovat tehneet erinomaista työtä. Piirrosjälki ja värimaailma tulevat upeasti esille etenkin maalais- ja metsämaisemien ja erilaisten eläinhahmojen kautta. Ruudut ovat ihanan yksityiskohtaisia.

Jospa en nyt odottelisi puolta vuotta lukeakseni seuraavan Fablesin.

Muissa blogeissa: Cats, books & me ja Booking it some more.

––

Bill Willingham: Fables 2 : Animal Farm
Kuvitus: Mark Buckingham, Steve Leialoha, Daniel Vozzo
Vertigo 2003, 112 s.

4 kommenttia :

 1. Fables on kyllä mahtava sarja, kiva että sinäkin pidät! Olen nyt lukenut viisi ensimmäistä osaa, ja kuudetta olen kyttäillyt kirjastossa jo jonkin aikaa. Olen jo harkinnut myös näiden hankkimista omaksikin, sen verran hyvä sarja kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä olisivat kyllä komeat kirjahyllyssä! :) Sitten kun olen saanut vähän edistettyä opintohommia, laitan kolmannen varaukseen!

   Poista
 2. Minulla on viimein kaksi ensimmäistä osaa lainassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, hyvä hyvä! Toivottavasti tykkäät :)

   Poista