4.3.2016

Alkuvuoden kirjalahjat


Olin aikeissa nimetä tämän postauksen alkuvuoden kirjaostoksiksi, mutta sitten oivalsin, että enhän ole ostanut yhtäkään kirjaa koko alkuvuonna! Sen sijaan sain ystävänpäivänä syntymäpäivälahjaksi yhteensä neljä kirjaa, joten ihan hyvä vain, että jätin itse ostokset väliin.

John Greenin Looking for Alaskan sain ihanalta ystävältäni Jaanalta. En ole lukenut Greeniltä muuta kuin Tähtiin kirjoitetun virheen (The Fault in Our Stars) ja se oli ihan okei, joten onkin kiva kokeilla, millainen jokin toinen Greenin kirja on. Tällä kyseisellä kirjalla on ainakin ihana nimi.

Poikaystäväni ja hänen äitinsä lahjoivat minua lopuilla kuvassa näkyvillä kirjoilla. Becky Chambersin scifi-kirjasta The Long Way to Small, Angry Planet kuulin viime vuonna pelkkiä kehuja, joten odotan innolla, mitä itse siitä tykkään. Poikaystäväni luki jo tämän ja on kuulemma yksiä parhaimpia hänen lukemiaan scifi-kirjoja. Catherine Laceyn Nobody Is Ever Missing on kirja, josta kiinnostuin alunperin puhtaasti sen aivan älyttömän upean kannen vuoksi! No, tarinakin alkoi sitten kiinnostaa, kun maltoin lopulta lukea mistä koko kirja edes kertoo. Kolmas synttärilahjani oli Michel Faberin The Book of Strange New Things, kehuttua ja palkittua scifiä sekin.

Ostitteko ja/tai saitteko paljon kirjoja alkuvuonna?

8 kommenttia :

 1. Kivoja lahjoja :) Ostin viisi kirjaa. En ole saanut yhtään lahjaksi. En yleensä tai oikeastaan koskaan saa kirjoja lahjaksi. Kirjojen ostaminen toiselle on mielestäni todella vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaikeaa! Mutta tällä kertaa annoin vinkiksi Goodreadsissa olevan to-read-hyllyni (jossa on yli 400 kirjaa, joten en tiedä, oliko vinkki lopulta kovin hermoja säästävä :D) ja poikaystävälleni ja hänen äidilleen tein tuosta hyllystä noin viisitoista kirjaa sisältävän suppeamman version, josta saivat sitten valita. Jokin yllätyskin siis säilyi!

   Pari kirjaa kutkuttelisi taas kovasti, joten saa nähdä miten maltan itseni.

   Poista
 2. Kirjalahjoja ja myöhästyneet onnittelut :) <3 en ole ostanut enkä saanut vielä yhtään kirjaa tänä vuonna. Joululahjaksikaan en muuten saanut yhtään... No asia varmaan korjaantuu kesällä. Mieheni on useana syntymäpäivänä hankkinut minulle kirjalahjakortin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! <3

   Kirjalahjakortit ovat kivoja, kun voi sitten valita varmasti mieleisensä kirjat. Minä annoin tänä vuonna toiselle vinkiksi Goodreadsin to-read-hyllyni ja toiselle siitä suppeamman version, joten tuli sitten hyvät kirjat :)

   Jouluna minäkään en muuten saanut kuin yhden kirjan ja sitäkin olin mukana valitsemassa.

   Poista
 3. Olen hankkinut vain puutelistani vanhoja kirjoja. Uutuuksina olen hankkinut kaiketi kaksi Otavan kirjaa. Olen ollut niin kiireinen omien töiden takia, että heitin Siniunikon sivuun. (toinen blogini). Olen keskittynyt saatujen a-kappaleiden bloggaamiseen. Luen tänä vuonna myös vanhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin olisi tarkoituksena lukea tänä vuonna enemmän oman hyllyn kirjoja, vanhempia ja uudempia, mutta vähän heikohkosti on alkanut. Nyt on muutenkin pitänyt kiirettä töissä ja opinnoissa, joten ihan kamalasti en ole ylipäänsä ehtinyt lukea.

   Poista
 4. Tuo Nobody Is Ever Missing kiinnostaa minuakin! :-) En ollut ostanut itse kirjoja varmaan puoleen vuoteen, mutta viikko sitten sorruin aika pahasti. Ostin Sadie Jonesin Kotiinpaluun, John Williamsin Butcher's Crossingin, Robert Galbraithin Silkkiäistoukan ja Sarah Winmanin Merenneidon vuoden... Kaikki kiinnostavat kyllä, mutta budjetin puolesta voikin todeta, että koko vuoden kirjat on nyt ostettu :'-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos puoleen vuoteen ei ole ostanut yhtäkään kirjaa, sallittakoot neljän kirjan repsahdus :D Opiskelijana ei tosiaan ole varaa ostella kirjoja, etenkään uudempia, kovin usein, mutta välillä niihin tulee säästettyä rahaa ja ostettua sitten pari kerralla.

   Poista