Type and press Enter.

Costa Book Awards 2015: voittaja


Eilisiltana valittiin Costa Book Awardsin voittaja. Viiden eri kategorian / lyhyt­lis­tojen voittajat valittiin jo tämän kuun alussa, mutta eilen näiden katego­rioiden voittajien joukosta valittiin se kaikkein paras, vuoden 2015 ykkös­kirja.
Ehdolla olivat romaa­ni­ka­te­go­riasta Kate Atkin­sonin A God in Ruins, esikois­ro­maa­neista Andrew Michael Hurleyn The Loney, elämä­ker­roista Andrea Wulfin The Invention of Nature: The Adven­tures of Alexander Von Humboldt, The Lost Hero of Science, runoteok­sista Don Patter­sonin 40 Sonnets ja lasten­kir­joista Frances Hardingen The Lie Tree.
Voiton vei

Frances Hardinge: The Lie Tree
Vuoden 2015 Costan vei siis lasten­kirja-kategorian voittaja! Vaikka olen Costassa kiinnos­tunut eniten sen romaani- ja esikois­ro­maa­ni­ka­te­go­rioista ja siltä kannalta on harmi, ettei Atkinson tai Hurley voittanut, on silti ilahdut­tavaa, että lasten­kir­jal­lakin voi voittaa. Nimittäin lasten­kirja voitti koko vuoden parhaan kirjan palkinnon viimeksi (ja samalla myös ensim­mäisen kerran) vuonna 2001. Lisää tietoa voitta­jasta täällä.
Vuoden 2015 Costa Book Awards on nyt taputeltu. Ensi syksynä sitten uudestaan! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 comments

  1. On jotenkin tosi siistiä, että laste­kirja voittaa koko palkinnon eikä vain omaa katego­ri­aansa. Ehkä tähän voisi tutustua. Ja hei, haastoin sinut viiden kirjan haasteeseen blogissani, jos kiinnos­tusta riittää :)

    1. Niinpä! Harvoinpa näissä isommissa palkin­noissa voi edes kilpailla lanukir­jalla. Viime vuonna Man Bookerin pitkä­lis­talla ollut Anna Smaillin The Chimes oli vähän yllätys, kun sen voi luoki­tella myös nuorten aikuisten kirjaksi (ja Man Booke­rissa voi kilpailla vain ns. aikuisten romaa­neilla).

      Kiitos haasteesta! Olen tehnyt sen jo kertaalleen Faceboo­kissa ja oli aika haastava, joten mietin vielä tuonko sen blogiini :)