27.1.2016

Costa Book Awards 2015: voittaja


Eilisiltana valittiin Costa Book Awardsin voittaja. Viiden eri kategorian / lyhytlistojen voittajat valittiin jo tämän kuun alussa, mutta eilen näiden kategorioiden voittajien joukosta valittiin se kaikkein paras, vuoden 2015 ykköskirja.

Ehdolla olivat romaanikategoriasta Kate Atkinsonin A God in Ruins, esikoisromaaneista Andrew Michael Hurleyn The Loney, elämäkerroista Andrea Wulfin The Invention of Nature: The Adventures of Alexander Von Humboldt, The Lost Hero of Science, runoteoksista Don Pattersonin 40 Sonnets ja lastenkirjoista Frances Hardingen The Lie Tree.

Voiton vei


Frances Hardinge: The Lie Tree

Vuoden 2015 Costan vei siis lastenkirja-kategorian voittaja! Vaikka olen Costassa kiinnostunut eniten sen romaani- ja esikoisromaanikategorioista ja siltä kannalta on harmi, ettei Atkinson tai Hurley voittanut, on silti ilahduttavaa, että lastenkirjallakin voi voittaa. Nimittäin lastenkirja voitti koko vuoden parhaan kirjan palkinnon viimeksi (ja samalla myös ensimmäisen kerran) vuonna 2001. Lisää tietoa voittajasta täällä.

Vuoden 2015 Costa Book Awards on nyt taputeltu. Ensi syksynä sitten uudestaan! 

2 kommenttia :

 1. On jotenkin tosi siistiä, että lastekirja voittaa koko palkinnon eikä vain omaa kategoriaansa. Ehkä tähän voisi tutustua. Ja hei, haastoin sinut viiden kirjan haasteeseen blogissani, jos kiinnostusta riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Harvoinpa näissä isommissa palkinnoissa voi edes kilpailla lanukirjalla. Viime vuonna Man Bookerin pitkälistalla ollut Anna Smaillin The Chimes oli vähän yllätys, kun sen voi luokitella myös nuorten aikuisten kirjaksi (ja Man Bookerissa voi kilpailla vain ns. aikuisten romaaneilla).

   Kiitos haasteesta! Olen tehnyt sen jo kertaalleen Facebookissa ja oli aika haastava, joten mietin vielä tuonko sen blogiini :)

   Poista