2.11.2015

Oululaiset kirjabloggaajat vinkkaavat & Cisionin top 10 kirjallisuusblogit


Marraskuu on käynnistynyt mukavasti vähintään kahdesta eri syystä.

Ensimmäinen iloa tuova juttu on Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston sivu oululaisista kirjabloggaajista. Kirjasto esittelee sivuillaan noin vuoden ajan kuukausittain vaihtuvan oululaisen kirjablogin ja bloggaajan kirjavinkit. Lukuisalla on kunnia olla marraskuun kirjablogina, joten käykääpäs katsomassa, mitä kolmea kirjaa siellä vinkkaan! Tulivatko yllätyksenä? Syyskuussa kuukauden kirjablogina oli Oksan hyllyltä ja lokakuussa Dysphoria. Jään innolla odottamaan seuraavana vuorossa olevien oululaisten bloggaajien esittelyjä ja vinkkejä.

Toinen ilostuttava juttu on blogini sijoittuminen kahdeksanneksi Cision Finlandin kirjallisuusblogien top 10 -listalla! Cision listaa kuukausittain eri aihepiirien blogeja ja Helsingin kirjamessujen huumassa lokakuussa on tapana muodostaa suomalaisten kirjallisuusblogien top 10 -lista. Olen hieman hämmentynyt sijoituksestani, sillä ihan rehellisesti sanoen kuvittelin blogini olevan hieman pimennossa, enhän edes juuri käytä mitään somekanavia hyödykseni. Mutta toisaalta, lokakuu ja syksy ylipäätään on ollut vilkkaampaa aikaa blogissani, niin oman aktiivisuuteni kuin täällä vierailleiden osalta. Uusia kuvioitakin on tullut mukaan tässä syksyn mittaan.

Cision painottaa listojensa muodostuksessa erityisesti linkityksiä ja kommentteja, sekä päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta. Kiitän siis erityisesti kaikkia blogissani vierailleita ja kommentoineita, olette parhaita (ehdottomasti ilman listasijoituksiakin)! Onnittelut myös muille listalle sijoittuneille!

Kirjallisuusblogien top 10 näyttää tältä:


Näiden kivojen juttujen voimalla jaksaa taas yli harmaan marraskuun eikä tämän viikon pitkiin graduseminaarisessioihinkaan valmistautuminen enää väsytä yhtä paljon. Ja tietysti kutkuttavan mielenkiintoisia kirjojakin on luvassa koko loppuvuodeksi.

Toivottavasti teilläkin on mukava marraskuu, älkää antako sen nujertaa!

22 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Leena <3 Onnea myös sinun upeasta sijoituksestasi, jo toistamiseen!

   Poista
 2. Onnittelut sijoituksestasi, Laura! <3

  Käynpäs kurkkimassa kirjabloggaajajuttuja. Mainio idea Oulun kaupunginkirjastolta.

  Olen vieraillut täällä niin kauan kuin olen osannut blogimaailmassa pyöriä, mutta viime aikoina olen innostunut noista palkintolistauksistasi aivan erityisesti. Hienoa, että seuraat kirjamaailman kuhinaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina, kauniita sanoja <3 Tässä marraskuussa on tosiaan sekin kiva juttu, että palkintolistauksia tulee lisää ihan urakalla! Finlandia tällä viikolla, Dublin Literary Award ensi viikolla, Costa kuun puolivälin tietämillä... NBA:n voittajakin julistetaan tässä kuussa.

   Kirjaston idea on tosi kiva, oli ilo lähteä siihen mukaan :)

   Poista
 3. Onnea Laura listalle pääsystä! Sun blogi on yksi mun suosikkeja, joten en yhtään ihmettele, että olet listalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maisku, ihana kuulla! :)

   Poista
 4. Lämmin onnentoivotus sinulle Laura :) Kiva, että listalla on tuttuja blogeja :)

  Marraskuu on kuukausi, jonka voisin nukkua yli ja herätä joulukuussa nauttimaan valkoisista hangista. Ainoa valonpilkahdus tässä ikävässä kuukaudessa on ollut pikkuveljeni syntymäpäivä, jota sain odottaa seitsemän vuotta silloin aikoinaan ;) Pikkuveljeni on edelleen pikkuveljeni, vaikka onkin kasvanut paljon paljon isommaksi minusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai! Hyvin monta tuttua siellä kyllä on :) Bokbabbel on ainoa, jota en lue, koska ruotsi ei ole vahvuuteni, mutta toisaalta sieltähän sitä pikkuhiljaa oppisi ja vieläpä mukavalla tavalla.

   Onpa ihana piristys sinulla marraskuuhun eli on sentään jotain, jonka voimin jaksaa tämän minustakin maailman masentavimman kuukauden yli! Olisikin ihan pitänyt kysyä, että mitä selviytymiskeinoja ihmisillä on marraskuun varalle. Mutta täytyy vain yrittää ajatella positiivisemmin ja tehdä kaikkea mukavaa, mikä vie ajatukset pois harmaudesta (paitsi viime päivinä on onneksi paistanut aurinko).

   Poista
 5. Onnea, Laura! Mukava juttu tuo lista. Tavallaan hassu, mutta ilahduttava samalla kertaa.

  Hauska tuo oululaisten kirjabloggaajien vinkkaus kirjaston sivuilla. Hyviä kirjoja olet vinkannut, etenkin ensimmäinen lämmittää mieltäni, vaikka siinä kylmyyttä onkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Katja! :) Juu, minäkään en oikein perusta listoista (paitsi kirjalistoista, aina) ja asioiden tai ihmisten arvottamisesta. En ajattele top 10:een päässeiden blogien olevan jotenkin parempia tai arvokkaampia kuin toiset, pidän kaikista seuraamistani. Mutta hassusti se myös ilahduttaa, varmaan eniten siitä syystä, miten Cision listansa muodostaa eli blogin linkitysten, kommenttien ja vuorovaikutuksen pohjalta. On siis ilahduttavaa, että täällä käydään ja kommentoidaan top 10:n arvoisesti!

   Minäkin ilahduin tuosta kirjaston ideasta ja lähdin siihen heti innoissani mukaan. Lumilapsi on ihana, pitäisiköhän lukea se uudestaan keskellä kylmintä talvea...

   Poista
 6. Onnittelut sijoituksesta! Sinulla onkin kivat vinkit kirjaston sivulla. Lumilapsi on ollut pitkään omalla tbr-listallani, mutta jospa vaikka tänä talvena sen ehtisin lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Marika, hienosti meni sinullakin! :D

   Ehdottomasti luet Lumilapsen ja mikäpä paras ajankohta sen lukemiselle kuin talvi. Ihana, kaunis kirja.

   Poista
 7. Paljon onnea Lauralle, minutkin ohjasit mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reijo! Ja olen hyvin iloinen, jos sain sinut innostumaan kirjablogeista, kommenttisi ilahduttavat aina!

   Poista
 8. Onnittelut :))! Ja hyvä idea kirjastolla :)!

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea sijoituksesta, ihan ansaitusti olet päässyt mukaan!
  Tosi kiva idea kirjastolla, piti käydä heti kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna <3 :)

   Olisi kiva nähdä kirjabloggaajien vinkkauksia muidenkin kirjastojen sivuilla. Pienemmillä paikkakunnilla vastaavaa voi olla vaikeaa toteuttaa jos ei löydy edes yhtä bloggaajaa, mutta suuremmista kaupungeista löytyy ihan varmasti useampia, jos meitä on Oulussakin tämän verran!

   Poista
 10. Paljon onnea! Olet kyllä paikkasi ansainnut, mulle ainakin tämä on lempparein kirjablogeista :) Helsingissä on ollut aika aurinkoinen marraskuun alku, ei tunnu yhtään niin pahalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katri ihanista sanoistasi <3 Sijoitus oli kyllä ilahduttava juttu!

   Täälläkin paisteli aurinko aika mukavasti useampana päivänä putkeen, mutta tänään koitti sitten se perinteinen marraskuinen sää eikä loppua näy. No, pitää haaveilla keväästä :)

   Poista
 11. Onnea (näin vähän myöhässä)! Sinun blogisi on oma lempparini, joten en yhtään ihmettele listalle pääsyä ;)

  VastaaPoista