Type and press Enter.

National Book Award for Fiction 2015: voittaja


Jenkkien National Book Award for Fictionin tämän­vuo­tinen voittaja julis­tettiin viime yönä Suomen aikaa. Lyhyt­listan ehdok­kaita olivat Karen E. Benderin Refund: Stories, Angela Flournoyn The Turner House, Lauren Groffin Fates and Furies, Adam Johnsonin Fortunes Smiles ja Hanya Yanagi­haran A Little Life. Voitta­jaksi selviytyi:
Adam Johnson: Fortune Smiles

Fortune Smiles on novel­li­ko­koelma, jonka kuudessa itsenäi­sessä novel­lissa tekno­logia ja miten elämme sen kanssa, näyttelee pääosaa. Adam Johnson voitti vuonna 2013 Pulitzerin romaa­nillaan The Orphan Master’s Son (Orpokodin poika, 2014).

Mukavaa, että novel­li­ko­koelma voitti. Vähän vaikuttaa siltä, että novellit ovat jälleen pinnalla. Mukavaa on myös se, että lainasin tämän kirjas­tosta viime käynnilläni, joten pääsen piakkoin itsekin tutus­tumaan voittajaan! Oletteko te lukeneet Adam Johnsonin kirjoja?

Muiden NBA:n katego­rioiden (tieto­kir­jal­lisuus, runous, lasten- ja nuorten­kir­jal­lisuus) finalistit ja voittajat löydät täältä.

Syksyn kirja­pal­kin­to­lis­taukset alkavat pikku­hiljaa olla tässä. Vielä ensi viikon torstaina, 26. marras­kuuta, on luvassa Finlandia-palkinnon voittaja. Sen jälkeen joudumme odotte­lemaan tammi­kuuhun asti, jolloin paljas­tetaan Costa Book Awardsin katego­rioiden voittajat ja vuoden paras kirja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.