19.11.2015

National Book Award for Fiction 2015: voittaja


Jenkkien National Book Award for Fictionin tämänvuotinen voittaja julistettiin viime yönä Suomen aikaa. Lyhytlistan ehdokkaita olivat Karen E. Benderin Refund: Stories, Angela Flournoyn The Turner House, Lauren Groffin Fates and Furies, Adam Johnsonin Fortunes Smiles ja Hanya Yanagiharan A Little Life. Voittajaksi selviytyi:Adam Johnson: Fortune Smiles

Fortune Smiles on novellikokoelma, jonka kuudessa itsenäisessä novellissa teknologia ja miten elämme sen kanssa, näyttelee pääosaa. Adam Johnson voitti vuonna 2013 Pulitzerin romaanillaan The Orphan Master's Son (Orpokodin poika, 2014).

Mukavaa, että novellikokoelma voitti. Vähän vaikuttaa siltä, että novellit ovat jälleen pinnalla. Mukavaa on myös se, että lainasin tämän kirjastosta viime käynnilläni, joten pääsen piakkoin itsekin tutustumaan voittajaan! Oletteko te lukeneet Adam Johnsonin kirjoja?

Muiden NBA:n kategorioiden (tietokirjallisuus, runous, lasten- ja nuortenkirjallisuus) finalistit ja voittajat löydät täältä.

Syksyn kirjapalkintolistaukset alkavat pikkuhiljaa olla tässä. Vielä ensi viikon torstaina, 26. marraskuuta, on luvassa Finlandia-palkinnon voittaja. Sen jälkeen joudumme odottelemaan tammikuuhun asti, jolloin paljastetaan Costa Book Awardsin kategorioiden voittajat ja vuoden paras kirja.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti