14.10.2015

The Man Booker Prize 2015: voittaja


Jännittävää! Man Booker -palkinnon saaja kerrottiin juuri äsken ja voittaja on Marlon James kirjallaan A Brief History of Seven Killings. Se on 1970–1990-lukujen väkivaltaisesta Jamaikasta kertova tarina, joka kulminoituu jo alussa tapahtuvaan Bob Marleyn murhayritykseen. Marlon James on ensimmäinen jamaikalaista syntyperää oleva kirjailija, joka on voittanut Man Bookerin. 

Tuliko yllätyksenä? Kiinnostaako kirja ollenkaan?
 
Veikkasin voittajaksi joko Hanya Yanagiharan kirjaa A Little Life, koska se oli selkeä ennakkosuosikki ja kirja, jonka lukemista odotan eniten, tai juuri tätä Marlon Jamesin romaania, jota on kehuttu taitavasti rakennetuksi ja kauniisti kirjoitetuksi romaaniksi, vaikka käsitteleekin rankkoja aiheita. Mitä sinä veikkasit?
 
Man Bookerin pitkälistan löydät täältä ja lyhytlistan täältä, jos haluat vielä katsoa, mitkä kirjat olivat ehdolla palkinnon saajaksi.
 
Huomenna julkistetaan NBA:n eli National Book Award for Fictionin finalistit. Lyhytlista tulossa sitten myös tänne! Pitkälistan löydät täältä.

2 kommenttia :

 1. Minua tämä Jamesin romaani kyllä kiinnostaa. Jamaika on sellainen paikka, missä mielelläni joskus kävisin. Hieman kirjan ilmeisesti varsin rankka väkivalta mietityttää, mutta kyllä tämä silti lukulistalle menee. Lähes 700 sivua... koskahan luulen ehtiväni? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hienoa, että voittaja tuli juuri Jamaikalta eikä esimerkiksi Britanniasta tai Yhdysvalloista, joista voittajia on jo ihan tarpeeksi. Siis ihan jo senkin takia. Ja onko moni kovinkaan hyvin perehtynyt Jamaikan lähihistoriaan? Luulen tämän kirjan valaisevan sitä hyvin.

   Aloitin juuri Hanya Yanagiharan A Little Lifen ja noh, sen yli 700 sivun jälkeen aion lukea jonkin todella pienen kirjan, en ainakaan heti perään tätä toista järkälettä, vaikka se minulla olisikin :D

   Poista