Type and press Enter.

The Man Booker Prize 2015: voittaja


Jännit­tävää! Man Booker -palkinnon saaja kerrottiin juuri äsken ja voittaja on Marlon James kirjallaan A Brief History of Seven Killings. Se on 1970–1990-lukujen väkival­tai­sesta Jamai­kasta kertova tarina, joka kulmi­noituu jo alussa tapah­tuvaan Bob Marleyn murhay­ri­tykseen. Marlon James on ensim­mäinen jamai­ka­laista synty­perää oleva kirjailija, joka on voittanut Man Bookerin. 
Tuliko yllätyksenä? Kiinnos­taako kirja ollenkaan?
 
Veikkasin voitta­jaksi joko Hanya Yanagi­haran kirjaa A Little Life, koska se oli selkeä ennak­ko­suo­sikki ja kirja, jonka lukemista odotan eniten, tai juuri tätä Marlon Jamesin romaania, jota on kehuttu taita­vasti raken­ne­tuksi ja kauniisti kirjoi­te­tuksi romaa­niksi, vaikka käsit­te­leekin rankkoja aiheita. Mitä sinä veikkasit?
 
Man Bookerin pitkä­listan löydät täältä ja lyhyt­listan täältä, jos haluat vielä katsoa, mitkä kirjat olivat ehdolla palkinnon saajaksi.
 
Huomenna julkis­tetaan NBA:n eli National Book Award for Fictionin finalistit. Lyhyt­lista tulossa sitten myös tänne! Pitkä­listan löydät täältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 comments

  1. Minua tämä Jamesin romaani kyllä kiinnostaa. Jamaika on sellainen paikka, missä mielelläni joskus kävisin. Hieman kirjan ilmei­sesti varsin rankka väkivalta mieti­tyttää, mutta kyllä tämä silti lukulis­talle menee. Lähes 700 sivua… koskahan luulen ehtiväni? :D

    1. Minusta on hienoa, että voittaja tuli juuri Jamai­kalta eikä esimer­kiksi Britan­niasta tai Yhdys­val­loista, joista voittajia on jo ihan tarpeeksi. Siis ihan jo senkin takia. Ja onko moni kovinkaan hyvin pereh­tynyt Jamaikan lähihis­to­riaan? Luulen tämän kirjan valai­sevan sitä hyvin.

      Aloitin juuri Hanya Yanagi­haran A Little Lifen ja noh, sen yli 700 sivun jälkeen aion lukea jonkin todella pienen kirjan, en ainakaan heti perään tätä toista järkä­lettä, vaikka se minulla olisikin :D