Type and press Enter.

The Man Booker Prize 2015: lyhyt­lista

Man Bookerin lyhyt­lista on juuri julkaistu! Pitkä­listan löydät täältä. Mitäs mietteitä seuraavat kuusi ehdokasta herät­tävät?
Huomaa, että lyhyt­lis­talle on valittu aika erilaisia teoksia. Esimer­kiksi perhe­tee­mai­sista kirjoista on päässyt vain yksi, Tylerin A Spool of Blue Thread, mukaan. Obioman ja Sahotan kirjat eivät tulleet yllätyksenä, sillä käsitel­läänhän niissä sen verran eri kulttuureja, nigeria­laista ja intia­laista. McCarthyn Satin Island oli minulle jossain määrin pieni yllätys, sillä se vaikuttaa niin erikoi­selta ja kokei­le­valta romaa­nilta muihin verrattuna, mutta ehkä se olikin juuri se valin­ta­pe­ruste. Kaksi kirjai­lijaa tulee Yhdys­val­loista, kaksi Isosta-Britan­niasta, yksi Jamai­kalta ja yksi Nigeriasta.
Uskal­taisiko tässä alkaa jo povata voittajaa (joka paljas­tetaan 13. lokakuuta)? Yanagi­haran A Little Life on kerännyt ihan kamalasti kehuja ja se lienee ennak­ko­suo­sikki, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Mitäs te veikkaatte, ihan mututun­tuman perus­teella?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 comments

 1. En yllät­tyisi, jos Tyler voittaisi, koska liikkuu juttuja, että tämä kyseinen teos olisi hänen viimei­sensä.

  1. Ohoh, no sitten Tyler voi kyllä olla vahva ehdokas! Täytynee hankkia tuo kirja luetta­vaksi pian, kun tälle lyhyt­lis­tal­lekin pääsi.

 2. A Little Lifesta on kyllä kuulunut melkoisen vaikut­tavia kehuja. Saisi mun puolestani voittaa niin eiköhän se sitten ainakin saataisi suomek­sikin! :) Enpä toki yllät­tyisi vaikka muutenkin olisi käännös tulossa. Obioma on myös mainittu Book Riotissa moneen kertaan kehujen kera ja kiinnostaa kyllä.

  1. Hah, niinpä! Toivot­ta­vasti käännöstä tosiaan suunni­tellaan jo nyt, vaikkei voittoa ole (vielä) tullutkaan. Mutta jos se ei Bookeria voita, niin varmasti jonkin muun palkinnon.

 3. Minä taas jotenkin en yllät­tynyt, että McCarthy on listalla. Onhan hän kuitenkin hyvä kirjoittaja ja häneltä jokin kokei­le­vam­pikin saattaa toimia (vaikka köh köh jollain saattaa edelleen olla Kaikki kauniit hevosetkin kesken…). Olen huono veikkaamaan, mutta Tyler tai Yanagihara voisi olla voittaja, eli luulta­vasti voittaja on joku ihan muu ;)

  1. Taidat sekoittaa Tom McCarthyn Cormac McCarthyyn! Tosin luin joku aika sitten, että Cormac on parhaillaan kirjoit­ta­massa “tieteis­kirjaa”, mitä se ikinä tarkoit­taakaan. Sillä on kaiketi jotain tekemistä matema­tiikan kanssa. No kuitenkin, jotain erilaista hänel­täkin on tulossa :)

   Ei näitä kyllä uskalla oikein veikata, kun ei ole lukenut vielä yhtäkään. Mutta speku­loi­minen on silti hauskaa!

 4. Yhtäkään en ole lukenut, mutta toivon, että a Little life voittaa. Haluaisin kovasti, että se suomen­netaan!

  1. Toivot­ta­vasti suomen­net­taisiin (vaikkei voittai­sikaan), sen verran siitä on jo kohkattu :)