Type and press Enter.

Kolmen kirjan haaste

Hurja hassu lukija haastoi minut kertomaan, mitkä kolme bloggaa­maani kirjaa lukisin uudestaan.
 
Olen aloit­tanut Lukuisan pitämisen melkein viisi vuotta sitten, joten valin­nan­varaa uusin­toihin kyllä riittäisi. Harvemmin kuitenkaan luen mitään toista­miseen tai en ainakaan kovin pian. Olen kyllä leiki­tellyt ajatuk­sella, mutta pelottaa, että onko joku jo vuosia sitten lukemani ja lemppa­rikseni päätynyt kirja enää yhtä hyvä, pilaanko sen toisella lukuker­ralla. Lukemat­to­miakin kirjoja on loput­to­masti enkä vain malta pysähtyä uudestaan suosik­kieni äärelle, mikä on kieltä­mättä vähän hassua. Ei kai tässä nyt niin kiire ole? Luinhan viime ja tämän vuoden aikana Harry Potte­ritkin uudelleen läpi.
 
Kun tosissani mietin, mitkä kirjat oikeasti voisin lukea uudelleen juuri NYT, päädyin lopulta näihin kolmeen:

Claudie Gallay: Tyrskyt
Ajattelin jo alkuvuo­desta lukevani tämän suosikkini uudelleen tänä kesänä. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, etten haluakaan lukea sitä ihan vielä. Syksy tuntuu kirjalle parem­malta ajankoh­dalta, joten ehkä luen sen sitten silloin. En enää muista kovin hyvin kirjan tarinaa, mutta tunnelma on pysynyt vahvasti muistoissani.
 
Katja Kettu: Kätilö
Tämänkin suunnit­telin lukevani ennen syyskuussa tulevaa elokuvaa, jotta tarina olisi paremmin muistissani, mutta en vielä tiedä luenko. Joka tapauk­sessa ainakin voisin kuvitella lukevani sen uudestaan vaikka nyt heti, sillä ensim­mäinen lukukerta jätti sellaisen tunteen, että kirjasta voisi saada irti vielä enemmän toisella lukuker­ralla.
 
Tove Jansson: Muumi­papan urotyöt
Muumit kestävät aikaa ja Muumi­papan urotyöt on suosikkini muumi­kir­joista. En keksi mitään syytä, miksen haluaisi, pystyisi tai jaksaisi lukea kirjaa uudelleen.
 
Haastan seuraavat kolme blogia ja neljä bloggaajaa kertomaan, mitkä kolme blogiajan kirjaansa he lukisivat uudelleen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 comments

 1. Tyrskyt minäkin voisin lukea uudelleen ja Muumit on pitänyt lukea uudelleen jo pitkään! Kiitos haasteesta, vastailen kun ehdin :)

  1. En usko, että Tyrskyihin ainakaan tulisi petyttyä :) Ja muumeja jaksaisi lukea aina.

   Tulen muistut­tamaan jos et vastaile!!

 2. Kiitos haasteesta, osallistun tai osallis­tumme myös kunhan ehdimme :)

  Tyrskyt on ruvennut minuakin kiinnos­tamaan, kun niin moni on siihen ihastunut.

  1. Kivaa! :)

   Tyrskyt on tosi kaunis kirja, suosit­telen.

 3. Kiva kun vastasit :)
  Gallayn molemmat kirjat (Tyrskyt ja Rakkaus on saari), jotka olen lukenut ovat olleen aivan mielet­tömän ihania. Muume­jakin voisi tosiaan aina silloin tällöin lukea uudestaan. Ja sainpa kirjas­tosta juuri tänään sen uusimman sarja­kuvan. I’m happy!

  1. Kiitos haasteen välit­tä­mi­sestä :) Näitä ei olekaan liikkunut vähään aikaan, yhteen aikaan jo melkein kyllästyi, kun melkein viikottain oli liikkeellä ties vaikka mitä haasteita (vaikka kivoja nekin olivat).

   Rakkaus on saari on myös hyvä kirja, mutta Tyrskyt vei sydämeni. Nyt en meinaa malttaa olla lukematta sitä uudelleen! Muita kirjoja Gallaylta ei olekaan suomen­nettu, mutta pari muuta näyttäisi olevan käännetty englan­niksi, hmm. Tiedän mitä kirjoja ostan seuraa­vaksi kun ostan :D

  2. Ai niin, piti vielä kirjoittaa, että jee, se uusin muumi­sarjis on tosi hauska!

 4. Gallayn kirjat putkah­te­levat aina silloin tällöin esille kehujen kera. Pitänee ottaa lukulis­talle. :) Muumit ovat ihania, kestävät uusin­ta­lukuja.

  1. Kehujen kera suosit­telen minäkin :) Tyrskyt sopii hyvin keväällä luetta­vaksi (jos on vuoden­ai­ka­lukija, kuten minä vähän), mutta miksei syysmyrs­kyi­hinkin, vaikka kirjassa ollaankin kevät­myrskyn keskellä. Rakkaus on saari taas sopii kesähel­teille tai sitten niiden kaipuuseen keskellä talvea. No, oikeasti ne sopivat ihan mihin vuoden­aikaan tahansa, kannattaa vain lukea :D

   Ja totta, muumeihin ei kyllästy koskaan.

 5. Tyrskyt on ihana, ja syksy varmasti juuri paras aika sille! Jos tykkäsi Tyrskyistä, miten Rakkaus on saari vertautuu siihen? Onko yhtä lempeä, runol­linen, kaunis?

  1. Tulisipa jokin oikein myrskyisä päivä, sillä silloin kietoudun vilttiin, keitän teetä ja tartun Tyrskyihin.

   Kyllä, voisin sanoa Rakkaus on saaren olevan kaikkea noita kolmea kuten Tyrskytkin on. Itse tarinaa en enää muista kovin hyvin (eli pitäisi varmaan lukea sekin uudestaan), mutta saman­kal­tainen tunnelma, kaunis ja salape­räinen, kuten Tyrskyissä, on jäänyt hyvin mieleeni. Pidän itse enemmän Tyrskyistä, mutta Rakkaus on saari oli myös hyvin nautittava lukuko­kemus. Tyrskyt on kevät- tai syksy­kirja, mutta Rakkaus on saari ehdot­to­masti kesähel­teiden kirja (tai voihan sen lukea paukku­pak­ka­sil­lakin kun kaipaa niitä kesähel­teitä). :)