31.10.2014

Synttäreitä ja arvontaa

14. lokakuuta tuli täyteen neljä vuotta blogitaivalta. Olin jo ihan unohtaa sen, samoin kuin eilen melkein unohdin valmistuneeni juuri humanististen tieteiden kandidaatiksi. Apua, melkoinen lokakuu! Olen tehnyt töitä, opiskellut sen verran kuin olen jaksanut, kironnut taloyhtiön julkisivuremonttia joka ikinen päivä ja ollut välillä todella väsynyt, joten eipä ihmekään, että ne ilostuttavat asiat vain katoavat mielestä ja olo on ollut kuin kuvassa esiintyvällä Nella-kissalla. Tämä loppukuukausi on kuitenkin ollut taas aika ihanaa aikaa, sillä noh, se pieni virstanpylväs, jota myös kandidaatintutkinnoksi kutsutaan, on nyt viimein valmis, kävin tänään allekirjoittamassa uuden työsopimuksen ja huomenna on minun ja toisen puoliskoni kahdeksas vuosipäivä. Niin ja se blogisynttäreihin havahtuminen tietenkin.

En tiedä, mitä ajattelin neljä vuotta sitten blogia perustaessani sen pysyvyydestä. En varmaan mitään erikoista. Ajattelin kai, että näillä mennään niin kauan kuin on hauskaa. On mukavaa huomata, että sama asenne toimii edelleen ja minusta on yhä hauskaa blogata. Ainoa harmituksen aihe on se, etten enää ehdi kommentoida entiseen malliin muiden blogitekstejä saatika vastata aina mitenkään nopeasti minulle tulleisiin kommentteihin. Elämässäni on tällä hetkellä niin monta aikaa vievää asiaa ja onhan se toki harmi, ettei blogi (ja lukeminen) voi millään olla niistä se tärkein. Mutta eipäs nyt synkistytä, sillä on kuitenkin ihanaa blogata ja lukea kirjoja sekä kaikkia monia hienoja kirjablogeja edes sen verran mitä ehtii! Koko neljän vuoden aikana en myöskään ole kertaakaan kokenut olleeni kyllästynyt tai stressaantunut tähän kaikkeen. Kirjabloggaus on aika rento harrastus, vai mitä?

Huomenna alkavan inhokkikuukauteni sekä neljän vuoden blogitaipaleen kunniaksi järjestän nyt arvonnan, jossa voit voittaa kustantamani 20 euron arvoisen lahjakortin joko Adlibrikseen tai Elisa Kirjaan – sinä päätät kumpaan, jos arpaonni osuu kohdallesi! Molemmat tarjoavat kyllä melkoisen kirjaparatiisin sekä hieman perinteisemmälle että modernimmalle himolukijalle.

Tällä kertaa arvonta on tarkoitettu vain blogiini liittyneille lukijoille (varmista, että sähköpostiosoitteesi löytyy blogistasi tai profiilisi tiedoista tai sitten kommentistasi) ja olet mukana arvonnassa huikkaamalla siitä tuolla kommenttikentässä. Olisi myös kiva, jos vinkkaisit samalla jostain mielenkiintoisesta tietokirjasta tai elämäkerrasta – olen kai lukenut tälle syksylle ihan liian vähän tenttikirjoja, kun tämmöisiä nyt himoitsen. Vinkkejä saa toki kertoa, vaikkei arvontaan haluaisikaan osallistua.

Arvontaan voi osallistua perjantaihin 14. marraskuuta asti ja voittaja arvotaan samaisen viikonlopun aikana. Jospa merkkaisin tämän päivämäärän kalenteriini ihan kaiken varalta. 

Onnea arvontaan!

47 kommenttia :

 1. Lämpimästi onnea kaikista virstanpylväistä! Hienoja saavutuksia ja etappeja kaikki! Blogisi on huippu!

  Suosittelen Hanna Nikkasen & Antti Järven Karanteeni – Kuinka aids saapui Suomeen -tietokirjaa, jonka itse luin keväällä. Kiinnostava ja napakka katsaus aidsin historiasta Suomessa. Samaan syssyyn suosittelen Long Playn artikkeleita. Ovat erinomaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suketus ja ihana kuulla :)

   Ja hyvä vinkki, sillä Karanteeni onkin ollut lukulistallani siitä asti, kun Linneakin siitä vinkkasi luettuani Gardellin trilogian toisen osan. Aloin nimittäin vähän kaivata ihan kunnon tietoteosta aidsin historiasta. Nappaan tuon kyllä heti mukaani kirjastosta, kun se sieltä silmiini osuu. Ja hei Long Playt, täytyy joskus kokeilla!

   Poista
 2. Onnittelut synttäreistä, työsopparista ja kandin papereista - tässä onkin aihetta juhlaan. :) Vinkkaan Stephen Fryn Fyn aikakirjat -kirjaa (tai sen edeltäjää, Koppavaa kloppia). Mainio kirja. Fry on erittäin hyvä kirjoittaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä taitaa kakkukahvit huomenna tarvita :) Kiitos!

   Fry vaikuttaa melkoiselta persoonalta ja vaikken häneen ole juuri sen enempää perehtynyt, nuo hänen kirjansa ovat varmasti helpostilähestyttäviä kenelle tahansa. Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Kaikenmoisia onnitteluja sinulle saavutuksistasi ONNEA :)
  Elias Koskimiehen Ihmepoika on jonkin sortin omaelämäkerrallinen esikoisteos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai!

   Ihmepoika on vähän kiinnostellut, joten katsotaan katsotaan :)

   Poista
 4. Onnea kunnioitettavasta blogitaipaleesta! :)

  Otan mielelläni osaa arvontaan, ja kirjasuositukseksi annan Vicky Myronin Kirjastokissan. Ihanan liikuttava kissaelämäkerta. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä vuotta on kyllä sikälikin jo melko pitkä aika, kun tuntuu, että olin vuonna 2010 aivan erilaisessa elämäntilanteessa ja käsitykseni kirjoista ja kirjallisuudesta oli niin paljon suppeampi. Ilman muita blogeja olisin paljon enemmän pihalla kaikesta mitä tapahtuu ja mitä julkaistaan.

   Oi, Kirjastokissa, mistä arvasit, että voisin pitää siitä? :D Ehdottomasti lukulistalle!

   Poista
  2. Itse tajusin järkyttyneenä, että blogini täyttää kohta kolme vuotta. Vähän samanlaiset fiilikset on kuin sinullakin: kirjabloggaaminen ja muut blogit ovat avartaneet käsitystäni kirjoista ihan valtavasti. :)

   Ja niin, enpäs tiedä mistä tuo Kirjastokissa yhtäkkiä tuli mieleen... Tekstin kissakuvalla ei varmaan ollut mitään tekemistä asian kanssa. ;-)

   Poista
 5. Vau mitä merkkipäiviä! Onnea!! :) Minunkin blogini täytti ihan huomaamattani kolme vuotta, mutta ei sitä kaikkea voi muistaa.. :D

  Niin ja ihana kisuli ja uusi profiilikuvasi! <3

  Osallistun arvontaan tottakai, mutta mitäs elämäkertaa sinulle suosittelisin .. Ei ehkä ihan minun mukavuusaluettani, mutta Tuula Karjalaisen kirjoittamaa elämäkertaa Tove Janssonista voin suositella sydämellisesti. Tai uutta Petter Karlssonin Muumimaailmaa ja todellisuutta, jossa on Tove Janssonin elämä tiivistettynä ja valtava määrä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan voi, taisi viime vuonnakin vähän unohtua :D Pitäisi ehkä oikeasti laittaa kaikki vähänkin tärkeät päivämäärät hyvissä ajoin kalenteriin ylös, koska muuten aina jokin unohtuu!

   Minullakaan ei oikein tule luettua tietokirjoja tai elämäkertoja, koska tenttikirjojen rinnalle sitä kaipaa useimmiten kaunoa. Nyt sitten kauhistuin, että mitähän kaikkia hienoja tietoteoksia sitä onkaan voinut missata. Ja tosi hyviä vinkkejä, kiitos! Toven persoonaan olen halunnutkin tutustua ja tuo Karjalaisen teos lienee tykätyimmästä päästä.

   Kiitos <3

   Poista
 6. Onnea! Hyppään mukaan arvontaan ja suosittelen Salaista päiväkirjaa eläintiloilta, jos aihe yhtään kiinnostaa. Vetäisi kunnolla imuunsa. P.S. Blogisi ulkonäkö on entistäkin kivempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hmm, milloinkohan viimeksi uudistin blogiani, silloin se tapahtuikin rankemmalla kädellä. No, kerran pari vuodessa tulee aina hinku tehdä tänne jotain uutta, kun oma silmä kyllästyy yllättävän äkkiä.

   Kiitos vinkistä! Aihe ei ole kovin lähellä omia kiinnostuksenkohteitani, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

   Poista
 7. Onnea moninkertaisesti!
  Tietokirjoista ensimmäisenä tuli mieleen Merete Mazzarellan tuore Sielun pimeä puoli, joka sukeltaa Mary Shlleyn ja Frankensteinin maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Ja olipa mielenkiintoinen ehdotus, kävinkin heti googlaamassa kirjan. En tiedä, vaatiiko kirjan lukeminen ensin perehtymistä Shelleyn Frankensteiniin, mutta sekin olisi kyllä ihan kiva lukea.

   Poista
 8. Paljon paljon onnea kaikesta! Mä en tällä kertaa osallistu arvontaan, kun olen sellaisia tämän syksyn aikana voittanut jo kaksi (!) , joten päätin antaa muille mahdollisuuden;) En myöskään osaa suositella mitään, kun tietokirjoja tulee luettua niin vähän...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen! Oi, sinullapa on ollut arpaonnea, ehkä olisit vienyt tämänkin :D Minäkin luen harmillisen vähän tietokirjoja, kun tenttikirjallisuus täyttää usein jo niin hyvin niiden tarpeen.

   Poista
 9. Onnittelut valmistumisesta ja blogisynttäreistä, hieno juttu! =D Arvontaan mukaan, totta kai. Niin ja ihana kissa. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene! :) Pieni Nella on enää äidilläni jäljellä, muut ovat viime vuosina joutuneet lähtemään paremmille metsästysmaille. Ja minä kärvistelen kamalasta kissakuumesta.

   Poista
 10. Onnittelut sinulle! Elämänkerrallisista teoksista tuli mieleen sellainen kuin Kunnes sanon näkemiin, kirjailijalta Susan Spencer-Wendel. Todella koskettava aiheeltaan. Mukana arvonnassa! :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kunnes sanon näkemiin voisi olla aika inspiroiva, etenkin sellaisella hetkellä, kun kaikki tuntuu menevän huonosti. Kiitos vinkistä!

   Poista
 11. Paljon onnea niin valmistumisen, blogisynttäreiden kuin vuosipäivänkin johdosta! :-) Sinun blogisi oli yksiä ensimmäisiä kirjablogeja, joita aloin seurata, ja antoi osaltaan itsellekin rohkeutta alkaa kirjoittaa julkisesti.

  Osallistun arvontaan, mutta elämäkertojen kanssa olen aivan onneton, olen lukenut eläissäni varmaan yhden sellaisen... Mutta itseä kiinnostaisivat kuitenkin Tuula Karjalaisen Tove Jansson -elämäkerta, sekä Ville Haapasalosta kertova Et kuitenkaan usko. Ja eikös Orange is the new black lasketa myös elämäkerraksi, ainakin siitä tehty tv-sarja on ollut todella mielenkiintoinen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina :) Ja kiva kuulla, että blogini oli rohkaisemassa omasi perustamisessa. Jos saisin päättää, kaikki lukisivat ja kirjoittaisivat kirjablogeja :D Olisipa siinä kyllä kamalasti seurattavaa, joten ehkä ihan hyvä, ettei näin kuitenkaan ole!

   Ville Haapasalo on kuulopuheista päätellen ehtinyt kokea vaikka ja mitä, joten olisi kyllä mielenkiintoista lukea se hänen kirjansa. Ja eikö siihen tullut jatko-osakin tässä syksyllä? Pitää tutustua! Tove Jansson toki kiinnostaa myös ja hmm, Orange is the new black, mikä jottei. En ole itse seurannut sarjaa enkä tiedä ollenkaan, että onko kirja parempi vai toisin päin, mutta täytyy pitää mielessä. Kiitos hyvistä vinkeistä!

   Poista
 12. Tuhannesti onnea minultakin valmistuneelle bloggajalle ja 4-vuotiaalle blogille!

  Arvontaan täytyy tietenkin osallistua, mutta olen kyllä ihan susi suosittelemaan tietokirjoja tai elämänkertoja tällä hetkellä. Mende Nazerin Orjaa olen varmaan ennenkin suositellut, mutta sanon sen. Ja yhdyn kuoroon monen muun kanssa, että Tuula Karjalaisen elämänkerta Janssonista kannattaa lukea. Toisaalta pidin kyllä paljon Boel Westinkin teoksesta - tai oikeastaan jopa enemmän siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri <3

   Täytynee varmaan lukea nuo molemmat Tove-elämäkerrat? :) Muistankin sinun tykänneen Orjasta, täytyy pitää myös se mielessä. Kiitos vinkeistä!

   Poista
 13. Paljon onnea sekä 4-vuotiaalle blogille että sinulle saavutuksestasi! Osallistun mielelläni kivaan arvontaan!

  Tietokirjallisuutta ja elämäkertoja ei tule kauheasti luettua, enemmän lukeminen kallistuu tuonne kaunokirjallisuuden puolelle, mutta esim. Sara Kokkosen tyttökirjoja esittelevästä "Rasavillejä ja romantikkoja" -kirjasta pidin.

  VastaaPoista
 14. Ups, unohtui äskeisestä viestistä sähköpostiosoite eli se on lumikukka333 (at) gmail (piste) com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lumikukka! :)

   Sama juttu ja tulikin mieleeni, että mitähän kaikkia hienoja tietokirjoja ja elämäkertoja sitä on tullutkaan ohitettua. Nyt sitten olenkin ihan innoissani näistä kaikista tulleista vinkkauksista! Tuota Kokkosen kirjaakaan en ole lukenut, mutta se vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Kiitos!

   Poista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon etapin saavuttamisesta. Nella on söpö. Minä myin kerran Gentianella nimisen kissan, jota kutsuttiin Nellaksi.

   Suosittelen Oriana Fallacin elämäkertaa. Itse luen uutta kirjaa Suomen kansanuskosta.

   Arvontaankin osallistun.

   Poista
  2. Kiitos Ulla! Nella on kyllä kiva kissa, oikein hyväkäytöksinen ja kiltti, mutta hieman arka. Nella on pelastettu löytöeläinkodista, joten emme oikein tiedä, millainen tausta hällä on.

   Oi, Fallacin elämäkerta vaikuttaa muuten todella mielenkiintoiselta. En aiemmin kiinnittänyt kirjaan paljoa huomiota, mutta kun nyt kävin lukemassa siitä tarkemmin, alkoi naisen elämä ja kokemukset kyllä kiinnostaa. Kiitos vinkistä!

   Poista
 16. Onnea nelivuotiaalle ja vielä kerran valmistumisestakin. :) Muistelen sinun suunnitelleen Hulluuden historian lukemista, mutta et ehkä sitä vielä ole lukenut (?). Vaikka se ei sinulle tuntematon kirja olekaan, vinkkaan sitä. En kovin paljon opiskeluun liittymättömiä tietokirjoja lue, mutta tuo oli kyllä erittäin hyvä.
  Osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annami :) Joo, en ole vielä lukenut Hulluuden historiaa. Kerran oli lähellä etten olisi sitä ostanut, mutta myymälän ainoan kappaleen kansipaperit olivat sen verran kärsineen näköiset, ettei sitten tehnytkään mieli maksaa siitä täyttää hintaa (melkein 40 euroa). Mutta luen sen vielä, kiitos muistutuksesta!

   Poista
 17. Oikein paljon onnea! Ja kiitos sinun, minäkin tässä blogimaailmassa väliin kommenteeraan. Jos et vielä ole lukenut Seitsemännen portaan enkeliä, niin voin suositella, se on kaunokirjallinen elämänkerta jatko-osineen. Ja historiasta kun tykkäät, niin sydänkeskiaikaisen Juan Manuelin pääteos vuodelta 1355 Kreivi Lucanor ja Patronio (juuri suomennettu) voisi olla hauska kreivin elämää askarruttavista kysymyksistä ja niihin Patronion antamista vastauksista kertova opus. Pääseekö tällä arvontaan mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reijo kivoista sanoistasi!

   Muistaakseni suosittelit joskus aiemminkin Seitsemännen portaan enkeliä enkä tietenkään ole sitä vielä lukenut. Täytyy nostaa se nyt lukulistallani korkeammalle! Kiitos myös tuosta toisesta vinkistä, täytyy tutustua siihenkin. Tällä todellakin pääsee mukaan arvontaan! :)

   Poista
 18. Paljon onnea neljästä vuodesta! Se on kyllä paljon, toivottavasti omallekin kohdalle tulee vielä :)
  En ole lukenut paljon elämäkertoja, tai itseasiassa en ole lukenut yhtäkään koskaan kokonaan, mutta toivottavasti siihen tulee kohta muutos :D Tuula Karjalaisen Tove Janssonin elämäkerta nimittäin löytyy hyllystä, vaikka aikaani en ole ehtinyt antaa tuolle ihanalle paksukaiselle. Myös Tolkienin elämäkerta kiinnostaisi. Kirjamessuilla törmäsin myös kiinnostavaan Christina De Stefanon Nainen ristitulessa -kirjaan, joka kertoo rohkean toimittajan, Oriana Fallacin tarinan.

  Osallistun arvontaan, sähköpostini löydät goodreadsista :) (blogisähkäri oli kerran olemassa, sitten unohdin salasanan...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja varmasti sinäkin saavutat neljän vuoden etapin ja vielä enemmän :)

   Voi, kuinkahan monta elämäkertaa minäkään olen lukenut, en kyllä montaa! Fallacia suositeltiin tuolla ylempänäkin (kuten tietty myös Karjalaisen Tove-kirjaa), siihen pitääkin sitten ehdottomasti tarttua jossain välissä. Tolkienista olisi minustakin kiintoisaa lukea, vaikken häneen tai hänen tuotantoonsa lukuunottamatta Tarua sormusten herrasta olekaan tutustunut.

   Kiva, että ilmoitit, mistä sähköpostiosoitteesi löytyy. Tällä siis hyvin mukana arvonnassa!

   Poista
 19. Onnea valtaisasti kummastakin virstanpylväästä! Itselläni tulee luetuksi hävettävän vähän elämänkertoja ja tietokirjoja. Vaikka niitä olisi jos sun jotakin kiintoisaa, pitäisikin petrata! Itselläni odottelee kuitenkin omana hyllyssä Tappajafarkut, joka aiheensa puolesta kiinnostaa kovasti. Vinkkaanpa sitä ja osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Tappajafarkut vaikuttaa aika kiinnostavalta, näin farkkujen suurkuluttajalle ja muutenkin vaatteista pitävälle. Kiitos vinkistä!

   Poista
 20. Onnea blogisynttäreistä. Hitsit, mitähän elämänkertaa sitä suosittelisi, hmm...Ei kun suosittelen sittenkin tietokirjaa eli Sara Kokkosen Rasavillejä ja romantikkoja. Itselle sieltä tulvi mukavia lapsuusajan lukumuistoja mieleen.
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ahle! Tuo Kokkosen kirjaa täytyykin nyt painaa erityisesti mieleen, kun olit jo toinen, joka sitä suosittelee :) Kiitos!

   Poista
 21. Tänä vuonna on ilmestynyt Turun historiallisen yhdistyksen julkaisemana `Elämää sotavuosien Turussa 1939-1945` . Itsellä on lukulistalla, arjen historia (poikkeusoloissakin) kiinnostaa kovasti.
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin sydäntäni lähellä on juuri arjen ja kulttuurihistoria, joten kiitos hyvin mielenkiintoisesta vinkistä! Paikallishistoriatkin ovat usein kiehtovia.

   Poista
 22. Paljon onnea! Blogiasi on aina yhtä mukava lukea =)

  VastaaPoista