Type and press Enter.

Synttä­reitä ja arvontaa

14. lokakuuta tuli täyteen neljä vuotta blogi­tai­valta. Olin jo ihan unohtaa sen, samoin kuin eilen melkein unohdin valmis­tu­neeni juuri humanis­tisten tieteiden kandi­daa­tiksi. Apua, melkoinen lokakuu! Olen tehnyt töitä, opiskellut sen verran kuin olen jaksanut, kironnut taloyhtiön julki­si­vu­re­monttia joka ikinen päivä ja ollut välillä todella väsynyt, joten eipä ihmekään, että ne ilostut­tavat asiat vain katoavat mielestä ja olo on ollut kuin kuvassa esiin­ty­vällä Nella-kissalla. Tämä loppu­kuu­kausi on kuitenkin ollut taas aika ihanaa aikaa, sillä noh, se pieni virstan­pylväs, jota myös kandi­daa­tin­tut­kin­noksi kutsutaan, on nyt viimein valmis, kävin tänään allekir­joit­ta­massa uuden työso­pi­muksen ja huomenna on minun ja toisen puoliskoni kahdeksas vuosi­päivä. Niin ja se blogi­synt­tä­reihin havah­tu­minen tietenkin.
En tiedä, mitä ajattelin neljä vuotta sitten blogia perus­taessani sen pysyvyy­destä. En varmaan mitään erikoista. Ajattelin kai, että näillä mennään niin kauan kuin on hauskaa. On mukavaa huomata, että sama asenne toimii edelleen ja minusta on yhä hauskaa blogata. Ainoa harmi­tuksen aihe on se, etten enää ehdi kommen­toida entiseen malliin muiden blogi­tekstejä saatika vastata aina mitenkään nopeasti minulle tulleisiin komment­teihin. Elämässäni on tällä hetkellä niin monta aikaa vievää asiaa ja onhan se toki harmi, ettei blogi (ja lukeminen) voi millään olla niistä se tärkein. Mutta eipäs nyt synkistytä, sillä on kuitenkin ihanaa blogata ja lukea kirjoja sekä kaikkia monia hienoja kirja­blogeja edes sen verran mitä ehtii! Koko neljän vuoden aikana en myöskään ole kertaakaan kokenut olleeni kylläs­tynyt tai stres­saan­tunut tähän kaikkeen. Kirja­bloggaus on aika rento harrastus, vai mitä?
Huomenna alkavan inhok­ki­kuu­kauteni sekä neljän vuoden blogi­tai­paleen kunniaksi järjestän nyt arvonnan, jossa voit voittaa kustan­tamani 20 euron arvoisen lahja­kortin joko Adlibrikseen tai Elisa Kirjaan – sinä päätät kumpaan, jos arpaonni osuu kohdallesi! Molemmat tarjoavat kyllä melkoisen kirja­pa­ra­tiisin sekä hieman perin­tei­sem­mälle että moder­nim­malle himolu­ki­jalle.
Tällä kertaa arvonta on tarkoi­tettu vain blogiini liitty­neille lukijoille (varmista, että sähkö­pos­tio­soit­teesi löytyy blogistasi tai profiilisi tiedoista tai sitten kommen­tistasi) ja olet mukana arvon­nassa huikkaa­malla siitä tuolla komment­ti­ken­tässä. Olisi myös kiva, jos vinkkaisit samalla jostain mielen­kiin­toi­sesta tieto­kir­jasta tai elämä­ker­rasta – olen kai lukenut tälle syksylle ihan liian vähän tentti­kirjoja, kun tämmöisiä nyt himoitsen. Vinkkejä saa toki kertoa, vaikkei arvontaan haluai­sikaan osallistua.
Arvontaan voi osallistua perjan­taihin 14. marras­kuuta asti ja voittaja arvotaan samaisen viikon­lopun aikana. Jospa merkkaisin tämän päivä­määrän kalen­te­riini ihan kaiken varalta. 
Onnea arvontaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

46 comments

 1. Lämpi­mästi onnea kaikista virstan­pyl­väistä! Hienoja saavu­tuksia ja etappeja kaikki! Blogisi on huippu!

  Suosit­telen Hanna Nikkasen & Antti Järven Karan­teeni – Kuinka aids saapui Suomeen -tieto­kirjaa, jonka itse luin keväällä. Kiinnostava ja napakka katsaus aidsin histo­riasta Suomessa. Samaan syssyyn suosit­telen Long Playn artik­ke­leita. Ovat erinomaisia.

  1. Kiitos Suketus ja ihana kuulla :)

   Ja hyvä vinkki, sillä Karan­teeni onkin ollut lukulis­tallani siitä asti, kun Linneakin siitä vinkkasi luettuani Gardellin trilogian toisen osan. Aloin nimittäin vähän kaivata ihan kunnon tieto­teosta aidsin histo­riasta. Nappaan tuon kyllä heti mukaani kirjas­tosta, kun se sieltä silmiini osuu. Ja hei Long Playt, täytyy joskus kokeilla!

 2. Onnit­telut synttä­reistä, työsop­pa­rista ja kandin papereista — tässä onkin aihetta juhlaan. :) Vinkkaan Stephen Fryn Fyn aikakirjat -kirjaa (tai sen edeltäjää, Koppavaa kloppia). Mainio kirja. Fry on erittäin hyvä kirjoittaja.

  1. Kyllä tämä taitaa kakku­kahvit huomenna tarvita :) Kiitos!

   Fry vaikuttaa melkoi­selta persoo­nalta ja vaikken häneen ole juuri sen enempää pereh­tynyt, nuo hänen kirjansa ovat varmasti helpos­ti­lä­hes­tyt­täviä kenelle tahansa. Kiitos vinkistä!

 3. Kaiken­moisia onnit­teluja sinulle saavu­tuk­sistasi ONNEA :)
  Elias Koski­miehen Ihmepoika on jonkin sortin omaelä­mä­ker­ral­linen esikoisteos ;)

  1. Kiitos Mai!

   Ihmepoika on vähän kiinnos­tellut, joten katsotaan katsotaan :)

 4. Onnea kunnioi­tet­ta­vasta blogi­tai­pa­leesta! :)

  Otan mielelläni osaa arvontaan, ja kirja­suo­si­tuk­seksi annan Vicky Myronin Kirjas­to­kissan. Ihanan liikuttava kissae­lä­mä­kerta. :’)

  1. Neljä vuotta on kyllä sikälikin jo melko pitkä aika, kun tuntuu, että olin vuonna 2010 aivan erilai­sessa elämän­ti­lan­teessa ja käsitykseni kirjoista ja kirjal­li­suu­desta oli niin paljon suppeampi. Ilman muita blogeja olisin paljon enemmän pihalla kaikesta mitä tapahtuu ja mitä julkaistaan.

   Oi, Kirjas­to­kissa, mistä arvasit, että voisin pitää siitä? :D Ehdot­to­masti lukulis­talle!

  2. Itse tajusin järkyt­ty­neenä, että blogini täyttää kohta kolme vuotta. Vähän saman­laiset fiilikset on kuin sinul­lakin: kirja­blog­gaa­minen ja muut blogit ovat avartaneet käsitystäni kirjoista ihan valta­vasti. :)

   Ja niin, enpäs tiedä mistä tuo Kirjas­to­kissa yhtäkkiä tuli mieleen… Tekstin kissa­ku­valla ei varmaan ollut mitään tekemistä asian kanssa. ;-)

 5. Vau mitä merkki­päiviä! Onnea!! :) Minunkin blogini täytti ihan huomaa­mattani kolme vuotta, mutta ei sitä kaikkea voi muistaa.. :D

  Niin ja ihana kisuli ja uusi profii­li­kuvasi! <3

  Osallistun arvontaan tottakai, mutta mitäs elämä­kertaa sinulle suosit­te­lisin .. Ei ehkä ihan minun mukavuusa­luettani, mutta Tuula Karja­laisen kirjoit­tamaa elämä­kertaa Tove Jansso­nista voin suosi­tella sydämel­li­sesti. Tai uutta Petter Karls­sonin Muumi­maa­ilmaa ja todel­li­suutta, jossa on Tove Janssonin elämä tiivis­tettynä ja valtava määrä kuvia!

  1. Ei tosiaan voi, taisi viime vuonnakin vähän unohtua :D Pitäisi ehkä oikeasti laittaa kaikki vähänkin tärkeät päivä­määrät hyvissä ajoin kalen­teriin ylös, koska muuten aina jokin unohtuu!

   Minul­lakaan ei oikein tule luettua tieto­kirjoja tai elämä­kertoja, koska tentti­kir­jojen rinnalle sitä kaipaa useim­miten kaunoa. Nyt sitten kauhistuin, että mitähän kaikkia hienoja tieto­teoksia sitä onkaan voinut missata. Ja tosi hyviä vinkkejä, kiitos! Toven persoonaan olen halun­nutkin tutustua ja tuo Karja­laisen teos lienee tykätyim­mästä päästä.

   Kiitos <3

 6. Onnea! Hyppään mukaan arvontaan ja suosit­telen Salaista päivä­kirjaa eläin­ti­loilta, jos aihe yhtään kiinnostaa. Vetäisi kunnolla imuunsa. P.S. Blogisi ulkonäkö on entis­täkin kivempi. :)

  1. Kiitos! :) Hmm, milloin­kohan viimeksi uudistin blogiani, silloin se tapah­tuikin rankem­malla kädellä. No, kerran pari vuodessa tulee aina hinku tehdä tänne jotain uutta, kun oma silmä kyllästyy yllät­tävän äkkiä.

   Kiitos vinkistä! Aihe ei ole kovin lähellä omia kiinnos­tuk­sen­koh­teitani, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

 7. Onnea monin­ker­tai­sesti!
  Tieto­kir­joista ensim­mäisenä tuli mieleen Merete Mazza­rellan tuore Sielun pimeä puoli, joka sukeltaa Mary Shlleyn ja Frankens­teinin maailmaan.

  1. Kiitos Jonna! Ja olipa mielen­kiin­toinen ehdotus, kävinkin heti googlaa­massa kirjan. En tiedä, vaatiiko kirjan lukeminen ensin pereh­ty­mistä Shelleyn Frankens­teiniin, mutta sekin olisi kyllä ihan kiva lukea.

 8. Paljon paljon onnea kaikesta! Mä en tällä kertaa osallistu arvontaan, kun olen sellaisia tämän syksyn aikana voittanut jo kaksi (!) , joten päätin antaa muille mahdol­li­suuden;) En myöskään osaa suosi­tella mitään, kun tieto­kirjoja tulee luettua niin vähän…:)

  1. Kiitos Ellen! Oi, sinullapa on ollut arpaonnea, ehkä olisit vienyt tämänkin :D Minäkin luen harmil­lisen vähän tieto­kirjoja, kun tentti­kir­jal­lisuus täyttää usein jo niin hyvin niiden tarpeen.

 9. Onnit­telut valmis­tu­mi­sesta ja blogi­synt­tä­reistä, hieno juttu! =D Arvontaan mukaan, totta kai. Niin ja ihana kissa. =D

  1. Kiitos Irene! :) Pieni Nella on enää äidilläni jäljellä, muut ovat viime vuosina joutuneet lähtemään parem­mille metsäs­tys­maille. Ja minä kärvis­telen kamalasta kissa­kuu­mesta.

 10. Onnit­telut sinulle! Elämän­ker­ral­li­sista teoksista tuli mieleen sellainen kuin Kunnes sanon näkemiin, kirjai­li­jalta Susan Spencer-Wendel. Todella koskettava aiheeltaan. Mukana arvon­nassa! :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  1. Kiitos! :) Kunnes sanon näkemiin voisi olla aika inspi­roiva, etenkin sellai­sella hetkellä, kun kaikki tuntuu menevän huonosti. Kiitos vinkistä!

 11. Paljon onnea niin valmis­tu­misen, blogi­synt­tä­reiden kuin vuosi­päi­vänkin johdosta! :-) Sinun blogisi oli yksiä ensim­mäisiä kirja­blogeja, joita aloin seurata, ja antoi osaltaan itsel­lekin rohkeutta alkaa kirjoittaa julki­sesti.

  Osallistun arvontaan, mutta elämä­ker­tojen kanssa olen aivan onneton, olen lukenut eläissäni varmaan yhden sellaisen… Mutta itseä kiinnos­tai­sivat kuitenkin Tuula Karja­laisen Tove Jansson -elämä­kerta, sekä Ville Haapa­sa­losta kertova Et kuitenkaan usko. Ja eikös Orange is the new black lasketa myös elämä­ker­raksi, ainakin siitä tehty tv-sarja on ollut todella mielen­kiin­toinen. :-)

  1. Kiitos Tiina :) Ja kiva kuulla, että blogini oli rohkai­se­massa omasi perus­ta­mi­sessa. Jos saisin päättää, kaikki lukisivat ja kirjoit­tai­sivat kirja­blogeja :D Olisipa siinä kyllä kamalasti seurat­tavaa, joten ehkä ihan hyvä, ettei näin kuitenkaan ole!

   Ville Haapasalo on kuulo­pu­heista päätellen ehtinyt kokea vaikka ja mitä, joten olisi kyllä mielen­kiin­toista lukea se hänen kirjansa. Ja eikö siihen tullut jatko-osakin tässä syksyllä? Pitää tutustua! Tove Jansson toki kiinnostaa myös ja hmm, Orange is the new black, mikä jottei. En ole itse seurannut sarjaa enkä tiedä ollenkaan, että onko kirja parempi vai toisin päin, mutta täytyy pitää mielessä. Kiitos hyvistä vinkeistä!

 12. Tuhan­nesti onnea minul­takin valmis­tu­neelle blogga­jalle ja 4-vuoti­aalle blogille!

  Arvontaan täytyy tietenkin osallistua, mutta olen kyllä ihan susi suosit­te­lemaan tieto­kirjoja tai elämän­kertoja tällä hetkellä. Mende Nazerin Orjaa olen varmaan ennenkin suosi­tellut, mutta sanon sen. Ja yhdyn kuoroon monen muun kanssa, että Tuula Karja­laisen elämän­kerta Jansso­nista kannattaa lukea. Toisaalta pidin kyllä paljon Boel Westinkin teoksesta — tai oikeastaan jopa enemmän siitä.

  1. Kiitos Katri <3

   Täytynee varmaan lukea nuo molemmat Tove-elämä­kerrat? :) Muistankin sinun tykänneen Orjasta, täytyy pitää myös se mielessä. Kiitos vinkeistä!

 13. Paljon onnea sekä 4-vuoti­aalle blogille että sinulle saavu­tuk­sestasi! Osallistun mielelläni kivaan arvontaan!

  Tieto­kir­jal­li­suutta ja elämä­kertoja ei tule kauheasti luettua, enemmän lukeminen kallistuu tuonne kauno­kir­jal­li­suuden puolelle, mutta esim. Sara Kokkosen tyttö­kirjoja esitte­le­västä “Rasavillejä ja roman­tikkoja” -kirjasta pidin.

 14. Ups, unohtui äskei­sestä viestistä sähkö­pos­tio­soite eli se on lumikukka333 (at) gmail (piste) com.

  1. Kiitos Lumikukka! :)

   Sama juttu ja tulikin mieleeni, että mitähän kaikkia hienoja tieto­kirjoja ja elämä­kertoja sitä on tullutkaan ohitettua. Nyt sitten olenkin ihan innoissani näistä kaikista tulleista vinkkauk­sista! Tuota Kokkosen kirjaakaan en ole lukenut, mutta se vaikuttaa todella mielen­kiin­toi­selta. Kiitos!

 15. Onneksi olkoon etapin saavut­ta­mi­sesta. Nella on söpö. Minä myin kerran Gentia­nella nimisen kissan, jota kutsuttiin Nellaksi.

  Suosit­telen Oriana Fallacin elämä­kertaa. Itse luen uutta kirjaa Suomen kansa­nus­kosta.

  Arvon­taankin osallistun.

 16. Onnea nelivuo­ti­aalle ja vielä kerran valmis­tu­mi­ses­takin. :) Muistelen sinun suunni­telleen Hulluuden historian lukemista, mutta et ehkä sitä vielä ole lukenut (?). Vaikka se ei sinulle tunte­maton kirja olekaan, vinkkaan sitä. En kovin paljon opiskeluun liitty­mät­tömiä tieto­kirjoja lue, mutta tuo oli kyllä erittäin hyvä.
  Osallistun arvontaan.

  1. Kiitos Annami :) Joo, en ole vielä lukenut Hulluuden historiaa. Kerran oli lähellä etten olisi sitä ostanut, mutta myymälän ainoan kappaleen kansi­pa­perit olivat sen verran kärsineen näköiset, ettei sitten tehnytkään mieli maksaa siitä täyttää hintaa (melkein 40 euroa). Mutta luen sen vielä, kiitos muistu­tuk­sesta!

 17. Kiitos Ulla! Nella on kyllä kiva kissa, oikein hyväkäy­tök­sinen ja kiltti, mutta hieman arka. Nella on pelas­tettu löytö­eläin­ko­dista, joten emme oikein tiedä, millainen tausta hällä on.

  Oi, Fallacin elämä­kerta vaikuttaa muuten todella mielen­kiin­toi­selta. En aiemmin kiinnit­tänyt kirjaan paljoa huomiota, mutta kun nyt kävin lukemassa siitä tarkemmin, alkoi naisen elämä ja kokemukset kyllä kiinnostaa. Kiitos vinkistä!

 18. Oikein paljon onnea! Ja kiitos sinun, minäkin tässä blogi­maa­il­massa väliin kommen­teeraan. Jos et vielä ole lukenut Seitse­männen portaan enkeliä, niin voin suosi­tella, se on kauno­kir­jal­linen elämän­kerta jatko-osineen. Ja histo­riasta kun tykkäät, niin sydän­kes­kiai­kaisen Juan Manuelin pääteos vuodelta 1355 Kreivi Lucanor ja Patronio (juuri suomen­nettu) voisi olla hauska kreivin elämää askar­rut­ta­vista kysymyk­sistä ja niihin Patronion antamista vastauk­sista kertova opus. Pääseekö tällä arvontaan mukaan?

  1. Kiitos Reijo kivoista sanoistasi!

   Muistaakseni suosit­telit joskus aiemminkin Seitse­männen portaan enkeliä enkä tietenkään ole sitä vielä lukenut. Täytyy nostaa se nyt lukulis­tallani korkeam­malle! Kiitos myös tuosta toisesta vinkistä, täytyy tutustua siihenkin. Tällä todel­lakin pääsee mukaan arvontaan! :)

 19. Paljon onnea neljästä vuodesta! Se on kyllä paljon, toivot­ta­vasti omallekin kohdalle tulee vielä :)
  En ole lukenut paljon elämä­kertoja, tai itsea­siassa en ole lukenut yhtäkään koskaan kokonaan, mutta toivot­ta­vasti siihen tulee kohta muutos :D Tuula Karja­laisen Tove Janssonin elämä­kerta nimittäin löytyy hyllystä, vaikka aikaani en ole ehtinyt antaa tuolle ihanalle paksu­kai­selle. Myös Tolkienin elämä­kerta kiinnos­taisi. Kirja­mes­suilla törmäsin myös kiinnos­tavaan Christina De Stefanon Nainen risti­tu­lessa -kirjaan, joka kertoo rohkean toimit­tajan, Oriana Fallacin tarinan.

  Osallistun arvontaan, sähkö­postini löydät goodread­sista :) (blogi­sähkäri oli kerran olemassa, sitten unohdin salasanan…)

  1. Kiitos! Ja varmasti sinäkin saavutat neljän vuoden etapin ja vielä enemmän :)

   Voi, kuinkahan monta elämä­kertaa minäkään olen lukenut, en kyllä montaa! Fallacia suosi­teltiin tuolla ylempä­näkin (kuten tietty myös Karja­laisen Tove-kirjaa), siihen pitääkin sitten ehdot­to­masti tarttua jossain välissä. Tolkie­nista olisi minus­takin kiintoisaa lukea, vaikken häneen tai hänen tuotan­toonsa lukuu­not­ta­matta Tarua sormusten herrasta olekaan tutus­tunut.

   Kiva, että ilmoitit, mistä sähkö­pos­tio­soit­teesi löytyy. Tällä siis hyvin mukana arvon­nassa!

 20. Onnea valtai­sasti kummas­takin virstan­pyl­väästä! Itselläni tulee luetuksi hävet­tävän vähän elämän­kertoja ja tieto­kirjoja. Vaikka niitä olisi jos sun jotakin kiintoisaa, pitäi­sikin petrata! Itselläni odottelee kuitenkin omana hyllyssä Tappa­ja­farkut, joka aiheensa puolesta kiinnostaa kovasti. Vinkkaanpa sitä ja osallistun arvontaan.

  1. Kiitos :)

   Tappa­ja­farkut vaikuttaa aika kiinnos­ta­valta, näin farkkujen suurku­lut­ta­jalle ja muutenkin vaatteista pitävälle. Kiitos vinkistä!

 21. Onnea blogi­synt­tä­reistä. Hitsit, mitähän elämän­kertaa sitä suosit­telisi, hmm…Ei kun suosit­telen sittenkin tieto­kirjaa eli Sara Kokkosen Rasavillejä ja roman­tikkoja. Itselle sieltä tulvi mukavia lapsuusajan lukumuistoja mieleen.
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

  1. Kiitos ahle! Tuo Kokkosen kirjaa täytyykin nyt painaa erityi­sesti mieleen, kun olit jo toinen, joka sitä suosit­telee :) Kiitos!

 22. Tänä vuonna on ilmes­tynyt Turun histo­rial­lisen yhdis­tyksen julkai­semana ‘Elämää sotavuosien Turussa 1939–1945‘ . Itsellä on lukulis­talla, arjen historia (poikkeus­o­lois­sakin) kiinnostaa kovasti.
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  1. Minunkin sydäntäni lähellä on juuri arjen ja kulttuu­ri­his­toria, joten kiitos hyvin mielen­kiin­toi­sesta vinkistä! Paikal­lis­his­to­riatkin ovat usein kiehtovia.

 23. Paljon onnea kaikista saavu­tuk­sista :)

  1. Kiitos Villis :)

 24. Paljon onnea! Blogiasi on aina yhtä mukava lukea =)

  1. Kiva kuulla, kiitos Heidi! :)