Type and press Enter.

Lukusuun­ni­telmia ja haaste

Sain tänään aika ihanaa postia. Olin vielä unessa, kun ovikelloa rimpu­tettiin. Jostain syystä postin­kan­ta­jamme on alkanut kulkea meillä aamuisin jo kahdeksan ja yhdeksän välillä entisen puolen­päivän sijaan. Tein ihan varmasti uuden nopeusen­nä­tyksen loika­tessani sängyltä ulko-ovelle, ikinä ei ole reaktio­kykyni toiminut niin hyvin (ja minul­lahan on ihan surkeat refleksit, joten se oli aika hyvä suoritus). Ja siellähän se oli, innolla odottamani paketti kera postin­kan­tajan iloisen huomenen!
Olen jo vuoden pari jahkaillut lukevani Harry Potterit uudelleen. Olen lukenut kirjat vain kerran, joten ensim­mäi­sistä osista alkaakin olla jo aika pitkä aika – itsea­siassa yli kymmenen vuotta. En myöskään omista sarjan kirjoista kuin kaksi viimeistä. Vähän aikaa sitten televi­siosta näkyneet Harry Potter -leffat sysäsivät minut lopulta toimimaan: pakko kerätä koko sarja! Samalla hoksasin, että miksen lukisi kirjoja englan­niksi? Rowlingin luoma maailma avautuisi minulle ihan autent­tisena. Niinpä sitten tilasin jo kolme ensim­mäistä osaa Book Deposi­to­rysta. Ei ollut muuten puhet­takaan, että olisin miettinyt mitään muita painoksia kuin näitä. Katsokaa miten kauniit kannet!
Toivot­ta­vasti ehdin The Philosopher’s Stonen pariin pian. Lukupino on jo omasta takaa melkoisen huojuva ja piti käydä vappu­aattona vielä kirjas­tossa hakemassa lisää luettavaa. Luen tällä hetkellä Kate Atkin­sonin romaania Elämä elämältä e-kirjana ja olen hyvin koukussa. Elämä elämältä on ensim­mäinen varsi­nainen e-kirjani, jota luen table­tilla, jos ei oteta lukuun paria kandia varten luettua kirjaa. Mietteitä kirjasta ja table­tilla lukemi­sesta on toivot­ta­vasti siis tulossa pian! Tämä viikon­loppu onkin vähän enemmän kiireinen kuin taval­li­sesti, sillä poikays­täväni isosisko tuli vierai­lemaan Suomessa.
Touko­kuussa ajattelin myös viimein päästä Eleanor Cattonin The Lumina­riesin pariin. Sehän julkaistaan myös suomeksi aivan pian! Olen kirjasta hyvin innoissani, eihän se millään aivan kamala voi olla? Rinnalle täytynee ottaa myös jotain kevyempää, ehkäpä viimeinen lukematon Muumi-kirja ja tietysti myös sarja­kuvia! Kirjas­tosta laina­sinkin taas yhden sarja­kuvan lisää.
Olen muuten menossa jo reilun viikon päästä polvi­leik­kaukseen. Sain tietää ajasta todella lyhyellä varoi­tusa­jalla, viime maanan­taina, ja olinkin yllät­tynyt, että polvi leikataan jo näin pian. Mutta ennemmin nyt kohta kuin vasta puolen vuoden päästä. Saan sentään polven kesäksi kuntoon! Mietinkin jo minkä kirjan otan mukaani sairaalaan (ehdot­to­masti se tärkein asia), jotta voin lueskella odotel­lessani leikkaukseen pääsyä ja sitten kotiut­ta­mista. On tietysti mahdol­lista, joskin epäto­den­nä­köistä, että joudun jäämään sairaalaan yöksi, joten senkin takia tätä täytyy miettiä ihan vakavasti!
Jottei tämä mene ihan jaarit­te­luksi, vastaan vielä Hurja Hassu Lukija -blogin Jassun minulle heittämään haasteeseen. Olen vastannut tähän jo pariin otteeseen aiemminkin, mutta ei se haittaa. En vain oikein osaa enää haastaa tähän ketään!
1. Jokaisen haastetun pitään kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haaste­tuille.
4. Haaste tulee laittaa eteenpäin 11 bloggaa­jalle, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa, kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haasta­mista.
11 asiaa minusta:
1. Olen hirvit­tävän laiska siivoamaan. Siivoan vasta kun on ihan pakko. Tänään kuitenkin yllätin itseni: tuli ihan himo pyyhkiä pölyt, järjes­tellä paikkoja uuteen uskoon ja trimmasin jopa pari huone­kas­viakin. Sitä yhtä kasvia tuli tosin trimmattua vähän enemmänkin…
2. Viihdyn parhaiten omissa oloissani. Tykkään kyllä toisis­takin ihmisistä, mutta yhden uuvut­tavan sosiaa­lisen päivän jälkeen on ihana viettää yksi päivä ihan itsekseen ja nauttia hiljai­suu­desta.
3. Ärsytyksen aiheita viime päivinä: taloyhtiön julki­si­vu­re­montti, kurssi­suo­ri­tusten pähkäily, koska tuleva polvi­leikkaus sekoitti hieman suunni­telmia, ja pääsiäisen jälkei­selle viikolle luvattu virka­mies­kurssin suori­tus­mer­kintä, jota ei näy vieläkään.
4. Erityisiä ilon aiheita viime päivinä: Harry Potter -kirjat, ärsyttävä viestinnän tentti, joka meni läpi, ja Game of Thrones.
5. En tiedä, pidänkö enemmän oikein paksuista, ohuista vai keski­verron mittai­sista kirjoista. Se niin vaihtelee fiiliksen mukaan!
6. Katson elokuvia melko vähän, varsinkaan yksin. Valitsen usein ennemmin kirjan kuin elokuvan.
7. En osaa imitoida Grumpy Catia.
8. Inhoan ihan pienen pieniäkin ötököitä. Vaatii suurta tahdon­voimaa, että pystyn noukkimaan ihan minkä tahansa ötökän, elävän tai kuolleen, lattialta edes paperia käyttäen. Tunnen kuitenkin ötökän paperin läpi ja hyi.
9. En enää osta halpoja ketju­liik­keiden vaatteita elleivät ne oikeasti ole jotain hyvää materi­aalia. Mielummin ostan uuden, mutta laadukkaan paidan kerran puolessa vuodessa kuin viisi huono­laa­tuista samassa ajassa.
10. Haaveilen omistusa­sun­nosta, mikä ei kuitenkaan tällä hetkellä ole kovinkaan realis­tinen haave. Haluaisin ylimää­räi­sestä huoneesta kirjas­to­huoneen.
11. Tykkään meikata, laittaa hiuksia ja pukeutua kivasti, mutta olen laiska lakkaamaan kynsiäni enkä koskaan käytä mitään muita koruja kuin korva­koruja.
Jassun keksimät kysymykset:
1. Oletko optimisti, pessi­misti vai realisti?
Pakko myöntää, että olen näistä eniten pessi­misti. Olen kuitenkin edistynyt asian suhteen ja minua voisi jopa alkaa kutsua realis­tiksi!
2. Pahin asia, jonka olet kirjalle tehnyt?
Repinyt sen? Tähän liittyy yksi vähän hupsu tarina, mutta antaa nyt olla.
3. Jos saisit päättää, eläisitkö ikuisesti?
Jos kaikki muutkin eläisivät ikuisesti, minäkin haluaisin! Jos muut kuoli­sivat ja vain minä eläisin ja eläisin, ei kiitos.
4. Minkä­laisen unen näit viimeksi?
En muista enää viimei­sintä muista­maani unta. Mutta uni, joka tuli mieleeni ensim­mäisenä ja jonka näin kylläkin jo joskus yli viisi vuotta sitten, on ainoa näkemäni, jossa kuolin. Olin kävele­mässä kouluun ja tien varressa oli jätti­ko­koinen kaivinkone. Yritin ohittaa sen vähän peloissani, mutta sitten se tietysti kääntyi salamana ja kahmaisi minut kauhaansa ja rusensi kuoli­aaksi. Sellainen uni se.
5. Oletko eläinih­minen?
Eläin­rakas kyllä!
6. Asuisitko mielummin maalla vai kaupun­gissa?
Kaupun­gissa, ehdot­to­masti. Nykyi­sestä kotikau­pun­gistani en enää suostuisi muuttamaan pienempään.
7. Turhin asia mitä kotoasi löytyy?
Täällä on varmasti montakin turhaa asiaa… Ensim­mäisenä mieleeni tulevat juuri tänään pois laittamani kynttilät, joita en ikinä polta. Siis en polta ikinä mitään kyntti­löitä. Turhia.
8. Mistä unelmoit?
Ajallaan valmis­tu­mi­sesta ja mukavasta työpai­kasta ja kissoista ja kauniista kirja­hyl­lyistä ja isommasta kodista ja no tietysti lotto­voi­tosta ainakin jos sitä valmis­tu­mista ja mukavaa työpaikkaa ei tule.
9. Netissä ostelu vai “oikea” kirppis?
Ehkäpä netissä ostelu, ainakin kirjojen kohdalla.
10. Blogi mitä seuraat eniten?
En osaa sanoa, seuraan niin montaa blogia!
11. Tänä vuonna paras tapah­tunut asia?
Kandin valmis­tu­minen.
Hui, siinäpä ne olivat! Kiitos Jassulle haasteesta!
Nyt nukkumaan ja huomenna taas sosiaa­lis­tumaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 comments

 1. Nättejä on todel­lakin, mutta nämä taitavat olla pehmeä­kan­tisia. Minulla eivät kestäisi käytössä, sillä olen lukenut jo pari pehmeä­kan­tista Potteria puhki. :D Tosin olenkin lukenut vaikka kolmatta Potteria varmaan 30–40 kertaa (fanaat­tinen minäkö?), joten Potte­rieni täytyy olla aika kestävää laatua. Minunkin pitäisi uusin­ta­lukea Potterit, sillä viime kerrasta on poikkeuk­sel­li­sesti pari vuotta. Tosin ekan Potterin luin viime vuonna, mutta sitten ei vain ollut aikaa jatkaa sarjan parissa. Ehkäpä kesällä. Olen myös todella innoissani, että sinunkin blogissasi näkyy toivot­ta­vasti kohta Potter-bloggauksia, sillä niitä on vain niin ihanaa lukea.

  Tsemppiä leikkaukseen! Toivot­ta­vasti kaikki menee hyvin ja polvi tulee vihdoin kuntoon. Mikä siinä nyt sitten lopulta oli vikana?

  1. Pehmeä­kan­tisia ovat kyllä, mutta minun Potte­reiden lukutah­dillani tuskin ihan pian kuluvat puhki :D Näitä ei harmikseni ollut kovakan­tisina, muuten olisin varmaan harkinnut niitä jos hinta olisi ollut sopiva. Muilla kansilla myytävät olivat tylsän näköisiä.

   Saa vain nähdä, miten nopeasti ehdin lukea koko sarjan läpi. No, kesällä varmaan tulee olemaan parhaiten aikaa lukea ainakin nämä kolme ensim­mäistä!

   Kiitos! Eiköhän siitä vielä polvi tule :) Lääkäri ainakin epäilee, että jalka ei siksi mene koukkuun, koska polvessa on rusto­vaurio, joka blokkaa polvi­lumpion luonnol­lisen liikku­misen jalkaa koukis­taessa. Se vaurio on siis jollain tapaa siellä tiellä (ja siltä se tuntuukin, kun jalkaa yrittää viedä koukkuun). Varmiten kuitenkin näkee sitten kun sinne päästään tähys­tämään, että mikä se todel­linen tilanne on. En kuitenkaan usko, että siellä mitään muuta kummal­li­sempaa on, koska magneet­ti­ku­vissa ei näkynyt minkään olevan rikki eikä polvi muuten ole kipeä ellei jalkaa yritä koukistaa.

  2. Hyvä, että polvia­siaan on tulossa selvyys. Rohkaisen vielä kuntou­tus­vai­heessa tsemp­paa­miseen (kokemusta on), mutta senhän sinä jo tiedätkin.
   Potte­reita en ole lukenut, mutta ymmärrän hyvin tuollaisen innos­tuksen kerätä koko sarja. Aikanaan menin koukkuun Nesbön Harry Hole dekka­reihin, kaikki piti saada ja mieluummin heti lukea.

  3. Sepä se, ettei vain jäisi sohvalle makaamaan pitkäksi aikaa leikkauksen jälkeen. Täytyy vain hammasta purren alkaa ahkerasti kuntouttaa polvea heti kun vain kärsii. Ensim­mäisinä päivinä tietysti vähän rauhal­li­semmin, kävelyä ja pieniä liikkeitä kivun rajoissa. Sairaa­lasta saa varmasti hyvät ohjeet :)

   Minä olen melko huono sarjojen lukija. Luin kyllä lapsena ja nuorena paljonkin eri kirja­sarjoja, mutta näin vanhempana yhden sarjan (vaikkei siinä montaa kirjaa olisikaan) lukeminen kestää ikuisuuden, sillä haluan lukea välissä jotain muutakin. Joten saa nähdä, miten nopeasti Potterit tulee lopulta luettua. Mukava kuitenkin kerätä koko sarja hyllyyn, sillä se takuu­var­masti kestää aikaa!

 2. Nuo Harry Potterit ovat niin nättejä!! Tekisi mieli itsekin hankkia nuo, minulta kun ei noita vielä englan­niksi löydykään. (Paitsi ykkös­kirja kovakan­tisena, mutta niitä sopiikin olla useampi ;) )

  Olen miettinyt tuota vaatteiden hinta­laa­tusuh­detta omassa päässäni jo muutaman vuoden ja alan itsekin kallistua laaduk­kaampien vaatteiden puolelle. Ja ennen kaikkea jätän nykyään ostamatta sellaiset ihan ok -vaatteet halvalla ja satsaan niihin tosi mieluisiin. Ja onhan minulla niitäkin puseroita, jotka on vitosella ostettu monta vuotta sitten ja ovat vieläkin lemppa­reitani.

  Tsemppiä polvi­leik­kaukseen ja pakko myöntää että itsekin olisin heti ensim­mäisenä valit­se­massa kirjaa sairaalaan :D

  1. Nämä olivat kyllä oikein hyvän hintai­siakin (7–8 euroa kappale, myöhemmät osat taisivat olla muutaman euron kalliimpia, varmaan paksuuden takia). Siksi viitsinkin tilata heti kolme ensim­mäistä kerralla. Näitä oli kuitenkin vain pehmeä­kan­tisina, mutta kansi on melko laadukkaan oloinen, ei ihan niin pehmeä kuin yleensä suoma­lai­sissa pokka­reissa.

   Olen huomannut, että niitä halpoja ja usein ei niin laaduk­kaita vaatteita tulee ostettua paljon helpommin ja sitten niitä ei välttä­mättä tulekaan käytettyä. Halvemmat vaatteet kävisivät paljon paremmin opiske­lijan lompa­kolleni, mutta ennemmin kuitenkin säästän pari kuukautta ja ostan sen uuden, laaduk­kaam­masta materi­aa­lista valmis­tetun paidan vasta sitten. Kyllä ne yleensä kestä­vätkin sitten kauemmin. Pitää myös aina yrittää hyödyntää alennus­myynnit! Mutta toki on aina poikkeuk­siakin: joku jonkun ketju­liikkeen kympin paita voi olla aivan yhtä laadukas ja kestävä (tai vielä laaduk­kaampi ja kestä­vämpi!) kuin viiden­kympin paita joltain toiselta merkiltä. Eivät ne ns. paremmat merkit aina käytä mitään kestäviä luonnon­ma­te­ri­aaleja. Pikem­minkin olen siis alkanut kurkkia vaatteiden pesulappuja kuin valikoin missä liikkeessä asioin. :)

   Kiitos, eiköhän se hyvin mene! :) En ole osannut vielä päättää minkä kirjan ottaisin mukaan, mutta luulta­vasti jotain kevyttä ja hyvän­tuu­lista. Mahdol­li­sissa kivuissa ja säryissä ei varmaan tee mieli lukea mitään masen­tavaa :D

 3. Onpa ihania kansia noissa kirjoissa!
  Tsemppiä leikkaukseen, toivot­ta­vasti kaikki sujuu hyvin.

  1. Eikö! Takakan­sis­sakin on kirjan teemaan sopiva nätti kuvitus.

   Kiitos! Ainakin saa sitten hyvällä omalla­tun­nolla sairastaa ja lukea kunnes pahimmat kivut lakkaavat ja jalka alkaa taas toimia suht koht normaaliin tapaan :)

 4. Minäkin pidän näistä painok­sista. Pikkusiskoni niistä on haaveillut ja minul­lekin hehkut­tanut. Itse kun luen niin vähän englan­niksi, niin taidan pärjätä noilla omilla vanhoilla painok­sillani ;)

  Mutta kivaa, jos sinäkin alat Potte­roimaan täällä! Itselläni on juuri nyt kesken neljäs kirja.

  1. Nämä taisi ollakin suunni­teltu vähän aikui­sempaan makuun, vaikka pidän kyllä niistä suoma­lai­sis­takin kansista! Ne kovakan­tiset suoma­laiset vain ovat yhä kalliita (ja mikseivät olisikin, koska ne varmasti tulevat myymään aina).

   Aika hauskaa kokeilla miltä Potterit taas pitkän ajan jälkeen maistuvat, vieläpä englan­niksi! Saa nähdä milloin ehdin aloit­tamaan ensim­mäisen.

 5. Kaikki Potterit löytyvät kirja­hyl­lystä. Niihin tuli oikea himo, kun viisi kirjaa oli valmiina. Luin siis viisi kirjaa perätysten. Onneksi sitten oli pitempi tauko, kunnes ostin viimeiset kaksi kirjaa ja luin ne. Olen katsonut myös elokuvat sekä teatte­rissa että telkussa.
  Noissa kirjoissa on kauniit kannet, mutta suoma­laiset on tosi noita­maisen hienoja :)

  1. Suoma­laiset kannet ovat minus­takin kivat ja sillä tavalla perin­teiset, kun niihin on niin tottunut. :) Minäkin taisin lukea silloin aikoinaan ainakin pari ensim­mäistä Potteria perätysten, koska en heti ensim­mäisen ilmes­tyttyä suomeksi tiennyt koko sarjasta.

   Jännä nähdä, miten etenkin nämä alkupään kirjat näyttäy­tyvät nyt!