Type and press Enter.

Lisää kysymyksiä & kirja­hyllyn kertomaa

Kirja­säh­kö­käyrän Mai heitti minulle kysymyksiä blogeja kiertäneen kysymys­haasteen muodossa. Aletheian esittämiin kysymyksiin vastasin jo täällä, mutta lisäky­sy­mykset eivät olleet ollenkaan pahit­teeksi!  
1. Kerro kirja josta pidät ja jonka päähenkilö haluaisit olla.
Haluaisin ehkä olla Tyrskyjen päähenkilö. Ihan vain miljöön vuoksi.

2. Kumpi kiinnostaa enemmän: mieskir­jai­li­joiden vai naiskir­jai­li­joiden kirjat? Miksi?
Luen yleensä hieman enemmän nais- kuin mieskir­jai­li­joiden kirjoja, mutta en tee sitä tietoi­sesti. Usein kirjan hahmoihin on mukava samastua ja minusta tuntuu, että naiskir­jai­lijat osaavat kuvata naishahmoja kaikista parhaiten. He luonnol­li­sesti tietävät parhaiten, mitä on olla nainen. Joten tämän päätte­ly­ketjun avulla saatan olla himpun verran kiinnos­tu­neempi nais- kuin mieskir­jai­li­joista, mutta toisaalta en kuitenkaan valitse kirjoja kirjai­lijan sukupuolen mukaan. Ehkä kaikkien aikojen suosik­ki­kir­jai­lijani on mies, John Irving.

3. Luetko ennemmin ulkomaisia vai kotimaisia kirjoja? Miksi?
Ulkomaisia. Blogini aikana olen tutus­tunut paljon paremmin myös kotimaiseen kirjal­li­suuteen enkä sitä väheksy, mutta jokin siinä on, että ulkomainen kirjal­lisuus kiinnostaa enemmän. Ehkä syynä on sen kotimaista kirjal­li­suutta suurempi valin­nanvara? Vaikka onhan sekin vähän hassu syy.

4. Novellit vai runot? Miksi?
En lue kumpiakaan juuri koskaan. Blogini aikana olen tainnut lukea vain yhden runokirjan ja siitäkään en kirjoit­tanut blogiin mitään. Kallistun enemmän novellien puoleen, sillä koen ymmär­täväni niitä paljon paremmin kuin runoja. Tai sitten olen aina lukenut vääriä runoja.

5. Minkä kirjan haluaisit lukea, mutta et ole onnis­tunut saamaan sitä?
Ainakin Ann-Marie MacDo­naldin Linnun­tietä. Uskon vahvasti pitäväni siitä, se kuulostaa ihan minun kirjaltani! Olisi kiva saada se omaan hyllyyn asti, mutta sitä on tosi vaikea löytää mistään. Ehkä hankin sen alkukie­lisenä?

6. Mikä edellisen kysymyksen kirjassa kiinnostaa sinua?
Tarina. Kasvu­ker­tomus. Lapsen näkökulma. Järkä­le­mäisyys.

7. Mikä on paras kirja, jonka olet lukenut, ja jota joku on sinulle suosi­tellut?
Saan eniten kirja­vinkkejä muiden blogeista, mutta harvemmin enää muistan, keneltä vinkin alkujaan sain. Tähän kohtaan sopisi siis todella moni lukemani kirja! Vastaan vaikkapa Aki Ollikaisen Nälkä­vuoden. Todella moni kirja­bloggaja kehui sitä eikä suotta!

8. Onko sinulla kirja­kynnys? Mitä et lue?
Olen hyvin kaikki­ruo­kainen kirjojen suhteen. Runoja ja novelleja en lue kuten tuli jo aiemmin selväksi. Aihepii­reistä oikeastaan kaikki käy. Kauhu, scifi, fantasia, lanu – kaikki genret käy. No, eroot­tisiin romaa­neihin tyyliin 50 Shades of Grey tai harle­kii­neihin en koske. 

9. Kuinka monta kirjaa olet hankkinut tänä vuonna? Kerro ihmeessä meillekin mitkä kirjat.
En ole tainnut tänä vuonna ostaa vielä yhtäkään kirjaa. Viimeksi ostin muutaman kirjan ennen joulua. Siitähän alkaa jo ollakin aikaa, joten uudet kirjat ovat kutku­telleet jo mielessäni. :)

10. Mitä kirjaa suosit­telet minulle?
José Saramagon Kertomus sokeu­desta!

Sitten La petite lectricen Katrin minulle antamaan kirja­hyl­ly­haas­teeseen. Olen vastannut haasteeseen joskus aiemminkin, mutta on kiva vastata uudestaan, kenties ainakin osaksi uusien kirjojen avulla.
1. Oletko mies vai nainen? Runotyttö
2. Kuvaile itseäsi. Kiltti tyttö

3. Mitä elämä sinulle merkitsee? Onnen koukkuja
4. Kuinka voit? Harmin paikka

5. Kuvaile nykyistä asuin­paik­kaasi. Täällä Pohjan­tähden alla
6. Minne haluaisit matkustaa? Galtbystä länteen
7. Kuvaile parasta ystävääsi. Uskottuni

8. Mikä on lempi­värisi? Valkoinen oleanteri

9. Millainen sää on nyt? Jää

10. Mikä on mielestäsi paras vuoro­kau­denaika? Punaisen sään tiikerit

11. Jos elämästäsi tehtäisiin tv-sarja, mikä sen nimi olisi? Oman elämänsä sankari

12. Millainen on parisuh­teesi? Rakkau­dessa erotta­mat­tomat

13. Mitä pelkäät? Eräänä päivänä tyhjä taivas

14. Päivän miete­lause. Rakkaus on saari

15. Minkä neuvon haluaisit antaa? Paholainen pukeutuu Pradaan

16. Miten haluaisit kuolla? Samoilla silmillä
Haastan Jaanan, Main, Meren­huiskeen ja Nannan kertomaan myös itsestään ja kirjoistaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 comments

  1. Kiva, että vastasit näihin! Ja hauska kurkkia kirja­hyl­lyysi ;)

    1. Järjestin juuri tuona päivänä kirja­hyllyn uusiksi, melkoinen puuha! Hieman joutui tetristä pelai­lemaan ennen kuin luovutin ja nakkasin alimpien hyllyjen kirjat tuolla tavalla, jotta ne olisivat mahtuneet. Niin, se uusi kirja­hylly, missä olet…

  2. Mä oon aina miettinyt, että mä en varmaan ikinä löytäisi hyllystäni sopivia kirjoja tähän ja nyt vietin varmaan jonkun 20 minuuttia ravaten läppärin ja kirja­hyllyn väliä ja nyt mulla on lista valmiina! Olin joissain kohdin niin nokkela, että meinasin vallan tikahtua :‘D

    1. Hyvin keksitkin vastaukset :D