16.1.2014

Kevään 2014 kirjat

Terveisiä eräältä helpottuneelta ihmiseltä, joka sai tänään kandinsa käsikirjoituksen palautettua! Urakka ei ole vielä ohi, mutta onneksi saan vain levähtää tämän illan ja mennä huomenna töihin ilman ahdistavaa kiireen tunnetta. Nyt on myös sopiva hetki vilkaista, mitkä tämän kevään uutuuskirjat vaikuttavat minusta kaikkein mielenkiintoisimmilta!

Atena:

Mia Vänskä: Valkoinen aura (maaliskuu)
"Piinaava kertomus menetyksestä, joka ajaa epätoivoisiin tekoihin." Vänskän esikoinen, Saattaja, oli ihan ok. Toinen kirja on lukematta, mutta tämä kolmas kiinnostaa hieman. Etsin edelleen sitä oikeasti pelottavaa kauhukirjaa.

Avain:

Aino-Maria Savolainen & Katja Jalkanen: Linnasta Humisevalle harjulle, 50 parasta kirjaa (toukokuu)
Kirja on koostettu Kirjakantti-tapahtuman Kaikkien aikojen parhaat kirjat -lukijaäänestyksen pohjalta. Mielenkiintoista!

Bazar:

Alan Bradley: Piiraan maku makea (maaliskuu)
Salapoliisitarina, jonka päähahmo on 11-vuotias Flavia de Luce. Vaikuttaa varsin suloiselta.

Gummerus:

Paula McLain: Nuoruutemme Pariisi (tammikuu)
Ernest Hemingwayn ensimmäisen vaimon näkökulmasta kirjoitettu rakkaustarina. Katselin tätä sillä silmällä jo viime vuoden puolella.

Jojo Moyes: Ole niin kiltti, älä rakasta häntä (tammikuu)
Kirja on "taiten kerrottu ja aseista riisuva tarina rakkaudesta, myös rakkauskirje kahden eri vuosikymmenen Lontoolle ja ylistys käsin kirjoitetun sanan voimalle."

Ulla-Lena Lundberg: Kuninkaan Anna (maaliskuu)
Uusintapainoksena ilmestyvä yhteisnide, joka sisältää sekä Kuninkaan Annan (1983) että Kökarin Annan (1985). Saaristo vetää puoleensa.

Johnny Kniga:

Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin. 2. Sairaus (maaliskuu)
Sarjan ensimmäinen osa ei tehnyt kovin suurta vaikutusta, mutta jätti kuitenkin halun lukea lisää.

Karisto:

Grumpy Cat – Yrmeä kissa (tammikuu)
No hei haloo, Grumpy Cat?!

Otava:

Granta 2: Outo (helmikuu)
En oikein innostunut ensimmäisestä ruoka-aiheisesta Grantasta, mutta tämä toinen osa voisikin kiinnostaa!

Venla Hiidensalo: Karhunpesä (maaliskuu)
"Karhunpesä maalaa komean kuvan sotien välisestä Suomesta, missä osa kansasta elää syrjässä luonnon armoilla, osa heittäytyy eurooppalaistyyliseen kaupunkielämään."

Rhidian Brook: Talo Elben rannalla (maaliskuu)
Tuntuu, että olen saanut jo tarpeekseni toiseen maailmansotaan liittyvistä kirjoista, mutta tämä, heti toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan sijoittuva tarina, vaikuttaa kuitenkin aika kiinnostavalta.

Schildts & Söderströms:

Kate Atkinson: Elämä elämältä (maaliskuu)
"Romaani, jossa pienet sattumukset voivat syöstä raiteiltaan niin pienen ihmisen kuin kokonaisen maanosan." Ehdottoman kiinnostava!

Siltala:

Eleanor Catton: Valontuojat (toukokuu)
Viime vuoden The Man Booker -palkinnon voittaja. Niin kiinnostava, että hankin tämän jo alkukielisenä.

Tammi:

Stephen King: Tohtori Uni (tammikuu)
Hohdon jatko-osa, joka kiinnostaa varovaisesti sen ristiriitaisen vastaanoton vuoksi.

Anna-Kaari Hakkarainen: Purkaus (helmikuu)
Kaksi veljestä, tyttö ja saari. Tämä on jo lukupinossa.

Jo Baker: Longbournin talossa (helmikuu)
"Palvelusväen Ylpeys ja ennakkoluulo." Mitä tapahtuu Bennetien keittiössä?

WSOY:

Laura Lähteenmäki: Ikkunat yöhön (tammikuu)
"Ihmissuhdedraama ja jännityskertomus kolmen sukupolven salaisuudesta." 

Grégoire Delacourt: Katseenvangitsijat (helmikuu)
20-vuotias mekaanikko Arthur Dreyfuss avaa smurffikalsarit jalassa asuntonsa oven Scarlett Johanssonille. Niin, mitä? Onnen koukkuja oli ihana.

Donna Tartt: Tikli (maaliskuu)
Vuoden kirjatapaus! En malttanut tämänkään kohdalla odotella, vaan hankin jo alkukielisen teoksen.

Gillian Flynn: Paha paikka (kesäkuu)
Kiltti tyttö oli vähän raivostuttava. Flynnille täytyy silti antaa uusi mahdollisuus.

Mitä erikoista tässä kirjakeväässä on? Sieltä löytyi aika monta kotimaistakin kirjaa, jotka kiinnostavat minua! Melko poikkeuksellista.

Mutta montaa ihan must-read -kirjaa ei tänä keväänä julkaista. Kaikista kiinnostavimmat ovat Kate Atkinsonin Elämä elämältä, Eleanor Cattonin Valontuojat ja Donna Tarttin Tikli, ehkä myös Jo Bakerin Longbournin talossa. Cattonin ja Tarttin kirjat aion kuitenkin lukea alkukielisinä. Ehkäpä siis ehdin tänä keväänä lukea myös vanhoja lukemattomia oman hyllyn asukkeja kuin myös tenttikirjojakin, ellen satu innostumaan kovasti ulkomailla julkaistavista uutuuskirjoista. Niistä en oikein ole vielä ehtinyt ottaa selvää.

Mitä kirjoja sinä odotat eniten keväältä?

17 kommenttia :

 1. Tästähän löytyi pari kirjaa, jotka kuulostavat lupaavilta! (jotka olivat menneet minulta ohi.) Useita samoja kiinnostuksia, Tartt ja Flynn ja Atkinson, ja tietty my superhero, one and only Mr. King, ja itse asiassa luen juuri Tohtori Unta. Tuo Bazarin salapoliisijutska kuulostaa kivalta! Niin ja onnea kandi-hommelista!! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene :D Melkoinen hommeli se olikin!

   Ei olisi pitänyt mennä lukemaan ympäri nettiä ihmisten arvioita tuosta Tohtori Unesta, koska toiset kehuu sitä kamalasti ja toiset lyttäävät ihan kokonaan. On sellainen olo, että ei tee mieli tarttua koko kirjaan, koska kuvittelen sen huonoksi, mutta noh, varmasti luen sen kuitenkin vielä joskus!

   Poista
  2. Se on superia! Mielestäni todella hyvä! Hohtohan ei minua kauheasti sykähdyttänyt, mutta Tohtori Unesta tuli yksi ehdoton King-lempparini! Tosin makunsa kullakin, joku ei varmaan tykkää jne. =D

   Poista
 2. Minusta kevään kirjat vaikuttavat toinen toistaan nihkeämmiltä! Näistäkin kiinnostaa vain Gardell ja Moyes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi höh! Ei niiden joukossa ole montaa minuakaan kovasti kiinnostavaa, vain nuo kolme neljä. Jospa ensi syksy olisi kutkuttavampi. :)

   Poista
 3. Minä olen näistä lukenut Atkinsonin Elämä elämältä -kirjan englanniksi, ja sitä on helppo suositella. Mielenkiintoinen, vaikkei ehkä ihan täysiosuma. Flynnin seuraava suomennos saattaa päätyä lukulistalleni.

  Ja onnittelut kandin palauttamisesta. Sehän on jo selkeästi voiton puolelle. Muistan itsekin vastaavanlaisia helpotuksen tuntemuksia, jolloin on ihana palkita itseään vapaudella tehdä mitä mielii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että pidit Atkinsonin kirjasta. Se minun täytyy kyllä saada lukea!

   Kiitos! Viime päivinä onkin ollut vähän hassu olo, kun ei ole tarvinnut heti töistä tai luennolta kotiin tultuani alkaa näpytellä kandia. :) Ylihuomenna vielä tuomio eli seminaari (ja kypsyysnäyte kunhan jaksan sen tehdä) ja homma on kokonaan valmis. Gradua sitten odotellessa, mutta ehkäpä sen alulle saaminen sujuu vähän sutjakammin, kun on jo yksi opinnäyte tehtynä.

   Poista
 4. Onnittelut kandin palautuksesta! :) Blogissani on postaus aiheesta. Atkinsonia en ole koskaan lukenut pitäisi varmaan kokeilla. Olen varannut jo kirjastosta Valontuojat, Tiklin, Tulvaniityn ja Murhenäytelmän. Oli siellä muitakin, mutta ainakin nuo haluan lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Oi, sinäpä olet jo ehtinyt varailla kaikki kiinnostavat kirjat. Äkkiähän se kannattaa niin pääsee ensimmäisten joukossa lukemaan. :) Valontuojat ja Tikli polttelevat jo näpeissäni, mutta vielä olisi saatava yksi tiiliskivi luettua loppuun ja lukea välissä jotain kevyempää ja lyhyempää ennen niitä.

   Poista
 5. Tästä listasta löytyy monta kirjaa, jotka minkäkin haluaisin lukea! :) Ihana kirjakevät tulossa! :)

  Blogissani on sinulle haaste! http://kirjoihinkadonnut.blogspot.fi/2014/01/kysymyksia-ja-vastauksia-viikonlopun.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hirvittävän runsas kirjakevät minulle, mutta luulen, että tapojeni mukaisesti tulen innostumaan vielä listani ulkopuolellekin jääneistä kirjoista niiden sitten aikanaan saamien blogikirjoitusten perusteella!

   Kiitos haasteesta, tulen heti katsomaan. :)

   Poista
 6. Tästähän sai hyviä vinkkejä kevääseen! Onnen koukuista en innostunut, mutta voisin antaa kirjailijalle uuden mahdollisuuden... Tarttia voisi hyvinkin lukea lisää ja ja ja... Kiltti tyttö oli hyvä, joten miksi ei Flynniäkin. Juu, ei lopu lukemiset kesken:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lopu ei. :) Vaikka näistä kirjoista vain muutama oli sellainen must-read, varmasti tulee vielä himo muutamaan muuhunkin kirjaan tulevien blogitekstien myötä!

   Poista
 7. Kiltti tyttö oli minusta niin erikoinen, että en vieläkään tajua, luinko hyvän vain huonon kirjan, jotenkin Flynn ei ole mitään keskiväliltä. Kiinnostava hän kyllä ainakin osaa olla.

  Odotan erityisesti Siri Hustvedtin kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän samaa mieltä kanssasi. Kiltti tyttö herätti vähän ristiriitaisia tunteita. Inhosin sitä loppua!

   Minulla Siri Hustvedtin kirjojen lukeminen on jäänyt vain yhteen. En tiedä, onko hän oikein minun kirjailijani.

   Poista
 8. Näistä listaamistasi Longbournin talossa olen varannut kirjastosta, samoin Moyesin jonka saankin jo hakea sieltä :) Anna Miskon Armovuosi vaikuttaa just minun tyyppiseltä ja senkin olen jo varannut... Uutisissa haastateltiin tänään Nura Farahia, ensimmäistä suomeksi romaanin kirjoittanutta somalinaista ja haastattelun jälkeen kävin heti klikkaamassa varauksen myös hänen kirjastaan Aavikon tyttäret. Ihan positiivisesti siis näyttäytyy kirjakevät minulle. Toivottavasti kansien sisältökin on antoisa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautihan toivon mukaan ihaniksi osoittautuvista kirjoista! Minä luen tällä hetkellä Lähteenmäen uutuutta Ikkunat yöhön, ensimmäinen siis menossa tältä listalta. :) Moyesiin olisi myös tarkoitus tutustua, tosin ensin hyllyssä jo tovin majailleeseen Me Before Youhun!

   Poista