Type and press Enter.

Joulukuun kirja-arvonta!

Alun perin minun piti järjestää arvonta blogini 3-vuotis­syn­ty­mä­päivän kunniaksi, mutta koska polvi meni rikki, arvonta siirtyi hamaan tulevai­suuteen. Nyt kun polvi toimii jo sen verran, että pystyn aikalailla kävelemään normaa­listi, on viimeinkin arvonnan aika! Synttä­riar­vonta muuttui vain joulukuun kirja-arvon­naksi, koska synttä­rithän olivat jo lokakuussa.
Tarjolla on niin hömppää, lukuro­maania, kauhua, jänni­tystä ja nuorten- ja lasten­kir­jal­li­suut­takin. Harmi, etten voi arpoa näitä kaikkia, mutta posti­maksut ovat mitä ovat. Jospa kuitenkin muutama näistä saisi uuden kodin, sillä minun kirja­hyl­lyyni ne eivät enää mahdu! Toki jäljelle jääneistä kirjois­takin voin luopua, jos pystyt noutamaan yhden tai useamman niistä Oulusta. Siinä tapauk­sessa minuun voi olla yhtey­dessä vaikkapa sähkö­pos­tilla jo nyt alusta­vasti tai arvonnan päätyttyä.
Arvon kolme (3) voittajaa, joista ensim­mäi­seksi tullut saa ensin valita listalta itselleen yhden kirjan, toiseksi tullut seuraa­vaksi yhden lopuista jäljellä olevista ja kolmas sitten viimeisenä.
Kaikki arvot­tavat kirjat ovat hyväkun­toisia ellei toisin mainita, lähinnä pehmeä­kan­ti­sissa voi olla pientä kulumaa. Tarkemmat tiedot ovat alla olevassa kirja­lis­tassa!

Cecelia Ahern: P.S. Rakastan sinua (kovakan­tinen ; pientä liima­jälkeä etukan­nessa)

Eben Alexander: Totuus taivaasta (pehmeä­kan­tinen ; ennak­ko­kappale)

Arne Dahl: Pudotuspeli (hieman reunoistaan kulunut ; pokkari)

Karen Joy Fowler: Jane Austen -lukupiiri (hieman reunoistaan kulunut ; pokkari)

J. K. Johansson: Laura (hieman reunoistaan kulunut ; pehmeä­kan­tinen ; ennak­ko­kappale)

Maritta Lintunen: Sukukaktus (kovakan­tinen)

Jeff Long: Helvetin sydän (pokkari ; hieman reunoistaan kulunut & kannessa hieman hinta­la­pusta jäänyttä liimaa)

Sergei Lukja­nenko: Yöpartio (kovakan­tinen)

Rosamund Lupton: Mitä jäljelle jää (kovakan­tinen)

Stephenie Meyer: Houkutus (kovakan­tinen)

Anne B. Ragde: Aion tehdä sinut onnel­li­seksi (kovakan­tinen)


Nemo Rossi: Rooman sudet (pehmeä­kan­tinen ; ennak­ko­kapple)

Annukka Salama: Käärmeen­lu­mooja (hieman reunoistaan kulunut ; pehmeä­kan­tinen ; ennak­ko­kappale)

Helena Sinervo: Prinssi Ahava ja riipuksen arvoitus (pehmeä­kan­tinen ; ennak­ko­kappale) 


Arvonnan säännöt: 
Jokainen voi osallistua yhdellä arvalla suosit­te­le­malla minulle jotain kirjaa, josta voisin pitää! Anonyy­misti ei voi osallistua, joten keksithän itsellesi nimimerkin ja kerrothan sähkö­pos­tio­soit­teesi jo viestissäsi, jotta saan sinuun yhteyden arvonnan päätyttyä. Blogini lukijaksi kirjau­tu­neiden ei tarvitse antaa sähkö­pos­tio­soi­tettaan, sillä tavoitan teidät vähintään blogienne kautta. Arvontaa saa toki myös mainostaa, mutta ei ole pakko.
Arvonta alkaa nyt ja päättyy maanan­taina 9. joulu­kuuta klo 23.59. Pyrin suorit­tamaan arvonnan heti tiistaina jossain vaiheessa iltaa, ilmoitan siitä täällä ja olen silloin myös voittajiin yhtey­dessä.
Arpaonnea kaikille!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

59 comments

 1. Ooh, tässä onkin mukana pari kiinnos­tavaa kirjaa, jotka haluaisin lukea, siis arvontaan mukaan tyrkkään itseni! =D Ja onnea blogillesi, jos en ole muistanut onnitella! Suosit­telen… ööh… Marisha Pesslin Yönäy­töstä.

  1. Kiva, että jotain kiinnos­tavaa löytyi, joten terve­tuloa mukaan vain :) Kiitos onnit­te­luista!

   Pesslin (miksi aina luen, että Pessi) Yönäytös onkin vaikut­tanut kiinnos­ta­valta, joten hyvän suosi­tuksen heitit. :)

 2. Onnea Lukui­salle! Suosit­telen Sinulle Inka Nousiaisen Kirkkaat päivä ja ilta -teosta. Se teki ainakin minuun vaiku­tuksen. Ja ilman muuta haluan mukaan arvontaan.

  1. Kiitos Elina ja kiva, että olet mukana arvon­nassa! Nousiai­selta olenkin joskus kauan sitten lukenut jonkun kirjan, mutta luonnol­li­sesti en Kirkkaat päivä ja iltaa. Se vaikuttaa mielen­kiin­toi­selta, kiitos vinkkauk­sesta.

 3. Mukava arvonta, onnea 1+-vuotiaalle. Suosit­telen… Fred Vargasin Ikimetsän sydäntä eli olen mukana arvon­nassa. :)

  1. Kiitos, mukana olet. :) Heititpä muuten hyvän ehdotuksen, sillä minun on pitänyt jo jonkun aikaa lukea jotain Varga­silta. Vuosia sitten luin häneltä jonkin teoksen, jonka nimeä en nyt muista, mutta Ikimetsän sydän se ei ollut, kun näyttää olevan suht uusi.

  2. Varga­silta olisin voinut suosi­tella mitä vaan kun ne on kaikki hyviä, mutta Ikimetsä tuli ekana mieleen. :) Ja anteeksi, Lukuisan blogi­vuodet meni näköjään vähän väärin. Piti onnitella 3+-vuotiasta hienosta taipa­leesta. :D

  3. Hih, enkä minä sanonut edes mitään, koska ajatte­linkin, että ihan ajatus­virhe oli. :) Ja pikem­minkin tuntuu, että blogia olisi kirjoit­tanut vasta sen vuoden ajan. Kolme vuotta tuntuu niin pitkältä ajalta!

 4. Onnea! Jos et ole vielä lukenut Piafin siskon Simone Berteautin Piaf: Jumalani kuinka olen elänyt!-teosta niin suosit­telen. Uskon että pitäisit kovasti. Minusta se on yksi mielen­kiin­toi­sim­mista elämä­ker­roista. Mukana arvon­nassa. :)

  1. Kiitos ja olet mukana arvon­nassa! En ole lukenut vinkkaa­maasi kirjaa ja luen muutenkin (liian) vähän elämä­kertoja, joten tämäpä oli hyvä vinkki, kiitos! Minun täytyy kyllä koota tulleista suosi­tuk­sista ihan oma listansa sitten arvonnan päätyttyä, että löydän ne kaikki helposti myöhemmin. :)

 5. Nyt en (laiskuuttani) viitsinyt tutkailla joko olet lukenut Zusakin Kirja­varkaan. Jos et, niin suosit­telen ehdot­to­masti.
  Mukana arvon­nassa toki myös
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  1. Kirja­varas löytyy kirja­hyl­lystäni, mutta lukemat­tomana. Ehkäpä se olisi syytä ottaa pian lukuun. :) Kiva, että olet mukana arvon­nassa!

 6. Onnea 1v. Minunkin blogini on vuoden ikäinen, tosin kaksi vuotta häämöttää neljän kuukauden päästä. Suosit­telen sinulle Haruki Murakamin Norwegian Wood teosta. Kirja on ikuisesti yksi lempi­kir­joistani. Elokuva on vielä valitet­ta­vasti katso­matta.

  Nyt kun on vara valita lukemista niin sinun nimik­ko­kirjasi Laura on lukematta, joten valitsen sen.

  1. Piti ihan katsoa, että olenko kirjoit­tanut blogini olevan 1-vuotias, mutta 3-vuotis­syn­ty­mä­päivät siellä taitaa lukea. Lukuisa täytti siis kolme vuotta lokakuussa, mutta oikeasti kyllä tuntuu, että en millään ole voinut blogata jo niin kauan! :)

   Kiitos suosi­tuk­sestasi. Muraka­mille minun on pitänytkin antaa toinen mahdol­lisuus, sillä aiemmin lukemani Suuri lammas­seik­kailu oli aivan liian outo. Muiste­lisin, että Norwegian Wood on vähän helpommin pures­kel­ta­vissa?

   Olet siis mukana arvon­nassa ja pidetään peukkuja, että voitto ja Laura-kirja osuu kohdallesi. :)

 7. No nyt minäkin yritän. Histo­riasta kun tykkäät, niin Guilloun Sillan­ra­ken­tajat voisi olla hyvä (aloitus kolmio­sai­selle sarjalle, joka kertoo 1900-luvun alun histo­riasta kolmen veljeksen tarinalla, toinenkin osa Keikari on ilmes­tynyt). Ja Seitse­männen portaan enkelin olenkin jo maininnut.

  1. Mukavaa, kun osallistut Reijo! Kiitos mielen­kiin­toi­sesta kirja­vin­kistä, en ole tuosta trilo­giasta kuullutkaan. Se ja Seitse­männen portaan enkeli pitää pitää tarkoin mielessä. :)

 8. Tulipas mieleen Paholainen pukeutuu Pradaan, yritin katsoa blogistasi oletko lukenut sen jo, mutta ei osunut silmään. Hyvin erilainen kirja kuin elokuva ja yllätti minut sillä, kuinka paljon se herätti ajatuksia, kun ajattelin sen olevan “vain” hömppää.

  1. Olen lukenut sen joskus ennen blogia ja nähnyt eloku­vankin. Pidin molem­mista, ei tosiaan mitään liian hömppää! Kiitos kuitenkin vinkkauk­sesta ja kiva, kun osallistut arvontaan. :)

 9. Lähden Retan valit­se­malle linjalle, ja suosit­te­lisin jotain vähän hömppää. Eli Jennifer Weinerin Hyvä sängyssä. Hömppää, mutta paljon muutakin kuin hömppää, todella ihana kirja. Tuli mieleen niin paljon muutakin mitä voisin suosi­tella, kirja­vinkkejä on niin ihana antaa. <3 Mutta siis, mielen­kiin­toisen tuntuisia kirjoja arvon­nassa, ilman muuta mukana.

  1. Olisikin kiva pitkästä aikaa tuulettaa päätä hömpän tai hömpäh­tävän kirjal­li­suuden parissa, joten kiitos vinkistä Krista! Olen kuullut tästä Weinerin kirjasta ja muistan siitä ainakin sen, että kirjan nimen ei kannata antaa hämätä. :) Kirja­vinkkejä on tosiaan kiva antaa!

   Olet mukana arvon­nassa. :)

 10. Onnea kolme­vuo­ti­aalle! :) Minä suosit­telen sinulle pari joulua sitten lukemaani Geishan muistelmat -kirjaa josta pidin ihan hullusi! En tiedä oletko jo lukenut sitä, mutta jos et, suosit­telen! Ja niin, arvon­nassa mukana. :)

  1. Kiitos Sanna! Joskus vuosia sitten olin lainaa­massa Geishan muistelmia kirjas­tosta, mutta näkemäni eloku­va­versio oli vielä hyvin mielessä, joten hyllyyn jäi. Nyt voisinkin harkita uudelleen. Kiitos vinkistä ja terve­tuloa mukaan arvontaan! :)

 11. Onnea sekä syksyi­sistä blogi­synt­tä­reistä että (etenkin) polven tokene­mi­sesta!
  Suosit­telen sinulle Tuula Karja­laisen Tove Jansson -elämä­kertaa. Se on upea <3

  1. Kiitos onnit­te­luista ja hyvästä kirja­vin­kistä! Vaikka Jansso­nista pidän, en kamalasti tiedä hänen elämästään, joten ko. elämä­kerta voisi olla paikallaan lukea. Mukana arvon­nassa olet.

 12. Onnea Laura ja blogi! <3

  Minä uskallan suosi­tella sinulle Delphine de Viganin Yötä ei voi vastustaa — teosta. Haluaisin mielelläni kuulla ajatuk­siasi siitä.

  Arvon­nassa mukana! :)

  1. Kiitos Katri <3 Kiva, kun olet mukana arvon­nassa!

   Luinkin kirjoi­tuksesi kysei­sestä kirjasta ja olen kyllä varovaisen kiinnos­tunut siitä. Täytyy pitää silmät auki kirjas­tossa. :) Kiitos vinkistä!

 13. Jos et ole vielä lukenut, niin suosit­telen Parisoula Lampsos & Lena Katarina Swanberg: Bagdadin prinsessa. Elämäni Saddamin kanssa -kirjaa. Aivan loistava tositarina. neiti.neilikka(a)gmail.com

  1. Kiitos kiintoi­sasta kirja­vin­kistä Neilikka! En olekaan kirjasta aiemmin kuullut. Mukavaa, että osallistut arvontaan. :)

 14. Onnea 3-vuoti­aalle blogillesi! :)
  Mietin pitkään mitä kirjaa suosit­te­lisin sinulle ja päädyn nyt ehdot­tamaan Leena Virtasen Noita­naisen älä anna elää, kun olet kiinnos­tunut histo­riasta :) Todella mielen­kiin­toinen tieto­kirja noita­vai­noista.
  Kivaa alkanutta viikkoa!

  1. Kiitos Jenni! Hyvän kirja­vinkin kyllä heitit, sillä olen ollut kiinnos­tunut tuosta kirjasta sen julkai­se­mi­sesta saakka, mutta vielä en ole lukenut. Kiva, että olet arvon­nassa mukana ja hyvää viikkoa sinul­lekin! :)

 15. Arvonnan jätän väliin, mutta onnit­telen blogiasi ja suosit­telen sinulle Fredrika Runebergin aivan liian aliar­vos­tettua kokoelmaa Piirroksia ja unelmia, joka sisältää ihastut­tavia satupa­raa­beleja.

  Äläkä vaan lopeta bloggaa­mista, blogisi on yksi suosik­ki­pai­koistani! :)

  1. Kiitos onnit­te­luista ja mitä mielen­kiin­toi­sim­masta kirja­vin­kistä! Tutustuin hieman Runebergiin syksyn naistut­ki­muksen johdan­to­kurs­silla, joten tämäpä oli ajankoh­tainen vinkkaus. :)

   Älä huoli Noora, kirja­bloggaus on rakkain harras­tukseni heti lukemisen jälkeen, joten blogi toivoakseni jatkaa eloaan vielä vuosi­kym­meniä eteenpäin! Tämä vuosi on ollut hiljai­sempi kuin aiemmat, mutta kunhan saan ajatukseni kasaan kandin muodossa, voin taas keskittyä paremmin kaikkeen kivempaan. :D

 16. Onnit­te­lusuo­si­tuksena ehdotan sinulle Robert McLiam Wilsonin romaania “Eureka Street, Belfast”. Kirja on normaalin rajoissa kumma ja mielestäni edelleen yksi parhaita lukemiani kirjoja, ja toivon että se olisi sinusta yhtä huvittava, itkettävä, ällis­tyttävä pelottava ja rakas­tettava kuin minus­takin.

  1. Kiitos kiintoi­sasta kirja­vin­kistä Maisie ja kiva, että olet arvon­nassa mukana! Pohjois-Irlannin lähihis­toria ei ole minulle kovin tuttu, joten siihenpä olisi mukava tutustua fiktion avulla.

 17. hiiiihiii arvonnat on aina niin jännit­täviä! Suosit­telen Erin Morgens­ternin Yösirkus-nimistä teosta. Totaa­lisen tyylikäs ja dramaat­tinen kirja, täydel­linen otetta­vaksi mukaan moder­nisti sisutettuun kahvilaan jossa kahvia maistellaan ajan kanssa ja taustalla soi hento piano­musiikki. Yösirkus on kuin käsilaukku, kaikin­puolin kaunis ja helposti mukana kannettava. Tosin sisältö saattaa löytyä vasta pienoisen kaivelun jälkeen.

  [email protected]

  1. Kiva, että osallistut arvontaan Olga! Ja totta, ikinä ei tiedä, jos se arpaonni vaikka sattuisi tällä kertaa toimimaan. :)

   Yösir­kuk­sesta olen kuullut joskus ja kuvai­litpa kirjaa todella houkut­te­le­valla tavalla! Täytyy pitää silmät auki kirjas­tossa.

 18. Tuossa listassa oli muutama kiinnostava kirja, joten mukana ollaan arvon­nassa. Öö voisin suosi­tella vaikka Delacourtin Onnen koukkuja. :)

  1. Mukava, että osallistut arvontaan Aletheia! Kiva, että ainakin kolme listan kirjaa saavat uudet hyvät kodit ja tulee­pahan samalla hieman putsattua kirja­hyl­lyäkin… uusien kirjojen tieltä :D

   Onnen koukkuja olen lukenutkin tuossa vuoden alussa, se oli tosi hyvä! Kiitos kuitenkin vinkistä. Kokoan kaikki tulleet kirja­vinkit erilliseen postaukseen arvonnan päätyttyä ja jospa vinkeistä olisi hyötyä muillekin. :)

 19. mukana myös kiva arvonta!! [email protected]

  1. Voisitko vielä kertoa, että mitä kirjaa suosit­te­lisit minulle? Siten olemme tasapuo­lisia kaikkia kohtaan ja olet mukana arvon­nassa. :)

 20. mukana arvon­nassa, suosi­tuksena Jennifer Vander­besin Pääsiäis­saari

  1. Kertoi­sitko vielä sähkö­pos­tio­soit­teesi, johon saan yhteyden jos arpaonni suosii sinua? Kiitos vinkistä, kirjan tarina ja erityi­sesti miljöö vaikut­tavat mielen­kiin­toi­silta!

 21. Todella kiva arvonta! En kyllä osaa nyt sanoa mtn kirjaa… :D

  s-posti: [email protected]

  1. Heitäpä jokin kirja­vinkki, niin olemme tasapuo­lisia kaikille ja olet mukana arvon­nassa. :)

 22. No nyt mä vihdoinkin keksin jotain mitä sä et ole vielä lukenut! (Luotan sun Goodreadsiin nyt aika vahvasti.) Suosit­telen John Greenin Paper Townsia, koska näin jälkeenpäin ajateltuna taisin tykätä siitä enemmän kuin Looking for Alaskasta ja sulla on se jo to-read hyllyssä :)

  1. Goodreadsiin voi luottaa melko huoletta, sillä enpä ole vielä lukenut yhtään lisää Greeniä! Mä en edes nyt muista, että mistä tuo Looking for Alaska kertoo, ja lisäsin sen ainoana Greeninä tbr-listalle osaksi sen takia, kun sillä on niin kiva nimi. :D Mutta ehdot­to­masti Paper Towns kiinnostaa nyt myös, pitääpä heti laittaa sekin Goodreadsiin ylös. Kiitos vinkistä Jaana ja terve­tuloa mukaan arvontaan. :)

 23. Suosit­telen Marianne Käckon ”Tapa minut, äiti!” -kirjaa. :)

  [email protected]

  1. Kiitos vinkistä Jelena! Olen joskus kuullut kirjasta, mutta en ole sitä lukenut. Terve­tuloa mukaan arvontaan. :)

 24. Auts, nyt tuntuu että itsekin tarvit­sisin rutkasti lukuvinkkejä, mutta ensim­mäisenä tulee mieleen tuore lukuko­kemus eli Jan Guillonin Varkaiden markkinat.
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

  1. Ehkä huomenna näistä vinkeistä kokoamani lista tuo apua lukuvinkkien tarpeeseen? :) Kiitos sinulle ahle vinkistä, dekkareita/rikoskirjallisuutta voisi lukea enemmänkin. Olet mukana arvon­nassa!

 25. Osallistun! En voi muuta kuin suosi­tella viimeksi lukemaani kirjaa elikkä Väinö Linnan Tunte­ma­tonta sotilasta. :) Mielen­kiin­toinen ja todella hyvät hahmot! En tosin tiedä, oletko jo sen lukenut, mutta suosit­telen kuitenkin :)

  1. Mukavaa, että osallistut arvontaan! Hui, uskalias vinkki, sillä vierastan aika paljon suoma­laisia klassi­koita. Syytä en tiedä! Linnalta minulla on hyllyssä Täällä pohjan­tähden allakin, apua. :D No, enköhän minä vielä joskus uskalla, kiitos vinkistä.

  2. Älä ihmeessä, Laura, rohkeasti mukaan! Sekä Tunte­maton että Pohjan­tähden alla vievät mukanaan, takaan sen.

  3. Pakko vielä lisätä, että kun jaksoit Ei kenenkään maassa kahlata, niin nämä ovat ihan eri sarjan kirjoja — kaikella kunnioi­tuk­sella kirjai­lijaa kohtaan.

  4. Kiitos kannus­tuk­sesta Reijo. :) Ainakin Pohjan­tähden alla täytyy lukea viimeistään lähivuosina, kun sarja on omana. Kyllähän molemmat kiinnos­tavat ihan jo klassik­koa­se­mansa ja historian kuvaa­misen kannalta, mutta joku kamala kynnys niihin tarttu­miseen on yhä edelleen. Mutta eihän sitä tiedä, vaikka yllät­tyisin positii­vi­sesti. Sellaiset lukuko­ke­mukset ovat aina hauskoja!

 26. suosit­telen lukemaan taivas laulu-kirjan :) mukavasti kirjoi­tettu.
  tavoit­telen tuota :Anne B. Ragde: Aion tehdä sinut onnel­li­seksi
  [email protected]

  1. Kiitos vinkistä, Taivas­laulu onkin lukulis­tallani. Taidan ostaa sen poikays­tävän äidille joulu­lah­jaksi, joten voin sitten lainata. :) Kiva, että osallistut arvontaan!

 27. Ui, melkein meinasi mennä arvonta mennä ohi! Mukana ollaan ja suosit­telen sinulle lämpi­mästi Westön Kangastus 38 -teosta. :)

  1. Hyvin ehdit vielä arvontaan, Kaisa! :) Alan tässä kohta arpomaan voittajia, toivot­ta­vasti arpaonni osuu kohdalle!

   Kiitos vinkistä, Westön kirjoja onkin ollut tarkoitus lukea lisää. :)