16.11.2012

Listarakkautta: Kymmenen kaunista kantta

The Broke and the Bookish -blogin inspiroimana listaan tänään kauneimpia kirjan kansia. Listalle oli tunkua vaikka millä mitalla, joten kymmenen valitseminen oli erittäin vaikeaa. Listalla on kirjoja, jotka olen lukenut ja kirjoja, joita en ole lukenut (mutta haluan lukea), mutta joiden kansiin olen joskus törmännyt.


1. Charles Dickens: Kolea talo
En ole lukenut Dickensiltä vielä mitään (Oliver Twist odottaa hyllyssä), mutta tämä kirja kiinnostaa jo pelkän kantensa vuoksi. Upea!


2. Margot Livesey: The Flight of Gemma Hardy
Kauniin herkät värit ja juuri sopiva rajaus.


3. M. L. Stedman: The Light Between Oceans
Majakoissa on jotain kiehtovaa. Kauniit sinisen sävyt.


4. Eowyn Ivey: The Snow Child
Tässä kannessa on jotain kamalan hienoa. En yleensä liiemmin välitä piirtämällä tai maalaamalla tehdyistä kansista, mutta tämä iski heti kun sen näin.


5. Ransom Riggs: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Karmaisevalla tavalla kaunis kansi. Olen kiinnostunut erikoisista vanhoista mustavalkokuvista ja siksi tämä kirja on aarre. Typografia on kaunis.


6. John Boyne: Tarkoin vartioitu talo
Vihaan talvea, mutta pidän lumisista maisemista. Erityisesti tästä.


7. Charlotte Rogan: The Lifeboat
Meri kiehtoo minua kauneudellaan ja arvaamattomuudellaan. Tämä on niin upea!


8. Alex Capus: Léon ja Louise
Livenä kansi on vielä kauniimpi, koska tähdet ja keltaiset juovat hehkuvat kauniin kultaisina.


9. Sarah Winman: When God Was a Rabbit
Miten niin yhden lempikirjani kansi on mukana tällä listalla... Se ansaitsee olla! Tässä on jotain yksinkertaisen kaunista.


10. Amanda Coplin: The Orchardist
Viimeinen listalle päässyt on vähän villi kortti. Aluksi en ollut varma pidänkö kannesta, mutta katsoessani sitä uudestaan ja uudestaan, alan pitää siitä yhä enemmän ja enemmän. Etenkin värimaailma on kaunis.

Mikä on sinun suosikkisi?

36 kommenttia :

 1. Neljäs ja yhdeksäs on kyllä ihanimmat! Jostain syystä Tarkoin vartioidun talon kansi on aina jollain tavalla ärsyttänyt mua. Tai en tiedä, että onko ärsyttänyt, mutta ainakaan se ei houkuta millään tavalla tarttumaan kirjaan. Ongelma ei kyllä ole talvimaisemassa, vaan hevoskärryissä. Ilman niitä tykkäisin varmaan paljon enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelonen onkin todella söpö :)

   Aloin kuvitella Boynen kantta ilman hevoskärryjä ja... ei, ei :D

   Poista
 2. Toinen kansikuva on kyllä kaunein ja koskettavin! Ihanan haikea tunnelma..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kyseinen kirja vaikuttaa muutenkin kiinnostavalta :)

   Poista
 3. Kaikki ovat niin kauniita, että vaikea sanoa mikä on kaunein. Vähiten minua miellyttää ehkä Leon ja Louisen kansi, vaikka hieno sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Léon ja Louise hyppää voimakkaiden väriensä takia silmille verrattuna näihin muihin ja siksi se on ehkä minuakin vähiten miellyttävä näistä. Mutta livenä nähtynä se on kauniimpi!

   Poista
 4. Onpa tosiaan kauniita kansia. Kolea talo on ihana, niin brittiläinen. Ja tuo majakkakansi, ah! Oma suosikkini taitaa olla The Snow Child, se on kaunis ja graafisestikin hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koleassa talossa oleva naisen puku on ihan mahtava! Typografiakin on kaunista. The Snow Child näyttää miellyttävän monia :)

   Poista
 5. Kolea talo lähti mukaan kirjamessuilta ja täytyy tunnustaa, että kansi vaikutti ostopäätökseen paljon. Aivan mieletön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, uskon! Minäkin ostaisin sen helposti jo kannen vuoksi.

   Poista
 6. Hieno listaus!

  Minua miellyttää eniten Kolean talon, Miss Peregrine's Home for Peculiar Childrenin ja When God Was a Rabbitin kansi. Tuulian tapaan minua puolestaan vähiten miellyttää tuo Léon ja Louisen kansi, vaikka uskoisin, että sanomasi mukaan se voisi olla livenä paljon kauniimpi. Valokuviin ei todellakaan aina voi vangita kirjan kansien kauneutta! :)

  Tällainen lista voisi olla joskus hauska tehdä myös lastenkirjojen kansista, joista löytyy aivan omanlaisensa maailma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. When God Was a Rabbitin kansikin on livenä hieman erilainen kuin kuvassa, sillä siinäkin nuo siniset värit hohtavat nätisti ja väri on tummempi. Kauniimpi siis livenä Léon ja Louisen tapaan :)

   Hei totta, lastenkirjoista olisi kiva tehdä joskus samanlainen listaus. Harkitsin tälle listalle Janssonin Muumipapan urotöitä, se on myös tosi ihana.

   Poista
 7. Voimakkaan symmetrisiä kansikuvia. Paitsi ehkä juuri kutonen ja kymppi. Noista kansikuvista pidän eniten nelosesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, niinpä onkin! Symmetrisyys ilmeisesti miellyttää silmääni. Luin joskus jostain, että ihmisiä miellyttää erityisesti sellaiset kasvot, jotka ovat mahdollisimman symmetriset. Ehkä se pätee kuvissakin.

   Nelonen näyttää olevan monen suosikkeja :)

   Poista
 8. Monta todella hienoa kantta! Suosikkini on ehkä Kolea talo. Tai The Snow Child (jonka omistan tällaisena versiona, tuo esittelemäsi on kyllä parempi), tai sitten ehkä The Light Between Oceans... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo The Snow Childin toinenkin kansiversio on tosi kaunis! Mutta pidän itsekin enemmän tästä, jonka laitoin listaan :)

   Poista
 9. Minä taas pidän usein eniten juuri piirros- tai maalauskansista, ja näistäkin miellyttävät eniten When God Was a Rabbit ja varsinkin The Snow Child. Kolean talon kansi on kyllä myös hyvin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, että pidän enemmän valokuvakansista, mutta tälle listalle päätyi kuitenkin monta piirrettyä/maalattua kantta :D Täytyy varmaan alkaa perua sanojaan.

   The Snow Child on tosiaan hyvin kaunis.

   Poista
 10. Upea lista! Kolean talon kansi on huikaisevan hieno. Se on näistä suosikkini. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkäpuolelta otetuissa kuvissa on aina jotain arvoituksellista ja kiehtovaa. Koleassa talossa minuun iskee etenkin naisen mahtava puku ja synkkä värimaailma.

   Poista
 11. Meilläpäs on samanlainen kansimaku! Kakkonen, kolmonen, kasi ja ysi olisivat vahvoja ehdokkaita minunkin listalleni (jonka luultavasti inspiroidun laatimaan, heti kun ja jos ehdin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, hauska nähdä sitten sinunkin listasi :)

   Poista
 12. Todella kauniita kaikki!

  Minun sydän sykähti ehkä voimakkaimmin kolmosen kohdalla, tosin en ole varma kumpi vaikutti enemmän, kuva vai kirjan nimi: The Light between Oceans. Siitä lähtee heti syntymään mielikuvia, kauniita nekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kirjalla on todellakin myös hyvin kaunis nimi. Takuuvarma listalle menijä, kun aikanaan listaan kauniita kirjojen nimiä :)

   Poista
 13. Minun sydämeni vei ehdottomasti kakkonen! Kuinka nätti kirjan kansi voi oikeasti ollakkaan?

  Olenkohan maailman ainoa ihminen jonka mielestä When God Was a Rabbitin suomenkielisen käännöksen kansi on alkuperäistä nätimpi? Rakastuin niihin punaisiin kenkiin ja niiden luomaan tunnelmaan... Ei sinänsä, tarttuisin kyllä myös tuohon alkuperäiseen jo kannen perusteella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkonen on niin ihanan herkkä ja hento :)

   Hih, en tiedä :D Minäkin pidän siitä suomenkielisestä kannesta ja pidän myös tästä toisesta englanninkielisen kannesta: http://thehungryreader.files.wordpress.com/2011/06/whengodwasarabbit.jpg

   Kaikki siis kauniita, mutta kohdallani voiton vie silti listalle päässyt :)

   Poista
 14. Tykkään ekasta kun se on niin tumma ja cinemaattinen.

  Tarkoin vartioitu talo voitti viime vuonna blogini kaunein kirjan kansi -kisan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taisin äänestää silloin juuri Tarkoin vartioitua taloa. Viimeistään siitä asti kansi on ollut mielessäni :)

   Poista
 15. Kauniita ovat kannet! Oliko se niin, että tuota ensimmäistä kuvaa oli käytetty myös jonkin toisen kirjan kantena? Vai muistanko väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Le Masque Rouge -blogissa oli tästä joku aika sitten! Ulkomainen kansi oli muokattu tummemmaksi, terävöitetty jne., mutta tosiaan ihan samasta kuvasta oli kyse.

   Poista
 16. Ihania kansia, joista moni on ihastuttanut minua jo aiemminkin. Ransom Riggsin kirjan kansi on erikoisuudessaan, värityksessään ja hiipivässä karmeudessaan loistava ja ehkä näistä kaunein! Minä muuten pidän enemmän Kani nimeltä jumala -kirjan suomalaisesta kannesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miss Peregrinellä on kyllä aivan poikkeuksellisen hieno kansi :) Muutkin kirjan sisältämät valokuvat ovat upeita, mutta tämä kansikuva sopii kanneksi täydellisesti!

   Poista
  2. Totta, tuo kuva sopii kanteen loistavasti! Onneksi tuo kirja löytyy omasta kirjahyllystä, saan palata kuviin ja tarinaan uudelleen milloin haluan :)

   Poista
  3. Hih, samoin :) Ja jatko-osia ilman muuta odotellessa, vaikkei itse tarina nyt mikään maata mullistava ollutkaan!

   Poista