22.11.2012

Kirjanmerkkini

Kirjaurakka 2011 -blogin Raisa laittoi alulle "Esittele kirjanmerkkisi" -haasteen. Alkavan viikonlopun kunniaksi kuvasin eniten käytetyimmän kirjanmerkkini ja bonuksena vielä muutaman muun suosikkini.

Ensimmäisenä eniten käyttämäni kirjanmerkki:


Tämä kirjanmerkki on poikaystäväni käsialaa :D Siinä lukee "Lauran ikioma kirjanmerkki" ja vieressä on kukka ja perhonen. Vasemmalla on kissa, keskellä kaksi jäätelöä (kyllä, ne ovat jäätelöitä) ja oikealla virtahepo. Kääntöpuolella on lisää piirroksia...


...nimittäin hattivatti, orava, jänis sekä äiti- ja vauvanorsu :D Poikaystäväni ei paljoa askartele, mutta kun hän tämän innostui minulle tekemään, niin sitä on totta kai aina käytettävä! Merkki on tehty ihan tavallisesta paperista, joka on päällystetty kontaktimuovilla.

Seuraavaksi muutama muu melko usein käytetty kirjanmerkki:


Kuten näette, valkoisella pohjalla oleva merkki on samaa sarjaa kuin poikaystäväni tekemä, sen vain olen tehnyt minä poikaystävälleni. Siinä komeilee Pikku Myy ja muurahainen. Vasemmalla olisi vielä ruusu, mutta se jäi nyt piiloon merkkien asettelun takia. Tätä kirjanmerkkiä luonnollisesti käyttää lähinnä poikaystäväni, en juurikaan minä itse. 

Ylhäällä on iiihana postikortti, jossa Tiuhti ja Viuhti lohduttavat Muumipeikkoa. Ostin kerran muumikortteja joulu- ja synttärikorteiksi, mutta tätä en raaskinut laittaa eteenpäin kenellekään, vaan pidin sen itselläni! Oikealla on paperille käsin piirretty hirveän kaunis kirjanmerkki. Terveisiä Livejournal-kaverilleni Annalle, olet niin taitava ♥. Muumikorttia ja Annan tekemää merkkiä käytän useimmiten isompien kirjojen välissä. Annan merkki esimerkiksi on ollut jo pitkän aikaa käytössä Maailman taiteen historia -kirjan välissä, sopii muuten hyvin juuri kyseisen aihepiirin kirjan sivujen väliin!

Vielä muutama vuosi sitten en oikein osannut käyttää kirjanmerkkejä, vaan taitoin röyhkeästi sivut hiirenkorville. Suunnilleen samoihin aikoihin kun aloitin bloggaamisen, aloin käyttää myös kirjanmerkkejä ja nyt se on jäänyt tavaksi enkä enää raaski taitella sivujen kulmia. Kirjani välissä on aina jokin joko ylläolevista tai muutamasta kuvien ulkopuolelle jääneistä kirjanmerkeistä, ei koskaan mitään hätäisesti jostain revittyjä sanomalehden suikaleita, ponnareita, pinnejä tai muuta vastaavaa. Ulottuvillani on aina jokin toinen merkki kadonneen tilalle. :)

12 kommenttia :

 1. Hauska kurkata kirjamerkkeihisi! Minä vieläkin taittelen omien kirjojeni sivuja. Se on kyllä huono tapa... Kirjaston kirjoille ja kavereilta lainatuille en niin onneksi tee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Minä taittelin kirjastonkin kirjojen sivuja, hyi minua ;( Ne jos mitkä olisi hyvä osata säilyttää hyväkuntoisina.

   Poista
 2. Söpöjä nuo itsetehdyt kirjanmerkit! :)

  Ihanaa, jos on aina joku kirjanmerkki käytettävissä. Minulla on tosiaan yksi (ja pari jossain hukassa), joten niitä paperilappuja tulee tungettua vähän turhankin usein merkiksi >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain :D

   Meillä on yleensä kaikki lehdet keittiössä eikä ne useinkaan kulkeudu sieltä olohuoneeseen tai makkariin, joten jos kirjanmerkkini on hukassa, niin minun on sama käydä hakemassa uusi vaikkapa olohuoneen hyllystä kuin hakea paperia silputtavaksi keittiöstä. Eli yleensä käden ulottuvilla ei edes ole mitään järkevää kirjanmerkiksi kelpaavaa, joten on vain pakko nousta ylös sieltä sohvannurkasta tai peitonmutkasta hakemaan uusi kirjanmerkki :D

   Poista
 3. Ihania merkkejä! Ja kuinka sympaattinen tuo poikaystäväsi tekemä, tulee varmasti aina hyvälle mielelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkin se jaksaa naurattaa ja hymyilyttää, symppis se todellakin on :D

   Poista
 4. Hattivatti! Ihana, tosi sympaattinen kirjanmerkki tuo suosikkisi! =D Muumit ovat ihania. Luulen, että olin edellisessä elämässäni muumi. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hauska :D Poikaystävä todella tietää mistä pidän: kaikenlaisista otuksista ja jäätelöstä :D

   Aww, olisipa ollut ihanaa olla edellisessä elämässä muumi!

   Poista
 5. Tykkään. Voin kuvitella, miten kivaa on käyttää poikaystävän tekemää kirjanmerkkiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hauskaa nähdä se viimeisenä kun lopettaa kirjan lukemisen ennen nukkumaanmenoa :)

   Poista
 6. Hauskoja nuo teidän itsetekemänne kirjanmerkit :) Minulla on useita esikoisen tekemiä kirjanmerkkejä kaikkien muiden sekalaisten kirjanmerkkien, korttien ja lappusten lisäksi. Harvoin tulee enää taiteltua sivuja hiirenkorville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän kummankaan piirustustaidot eivät ole sieltä kauneimmasta päästä, mutta itse tehty on aina söpöä :D

   Poista