30.9.2012

Syyskuussa luettua


Harmaa ja sateinen syyskuun viimeinen päivä. Onhan tätä ollutkin jo muutama päivä putkeen. Kun aurinko katoaa, minua alkaa väsyttää eikä jaksaisi oikein mitään. Onneksi iloa vielä irtoaa, ihan pienistäkin asioista, kuten vaikka siitä, että jalassa on ala-asteella kutomani villasukat (erittäin viehkeät), katsoin elokuvan, jossa on lempinäyttelijäni (elokuva itsessään oli huono, mutta ei se haittaa) ja noin viikon päästä saan elämäni ensimmäiset silmälasit (kyllä, se tuntuu oikeasti hauskalta). Myös tämän kuukauden koosteen tekeminen on mukavaa, kun en ole kirjoittanut tänne viikkoon. Nämä kirjat luin syyskuussa:

Jenni Linturi: Isänmaan tähden
Netta Walldén: Ruben ja Harman kartano
Karoliina Timonen: Aika mennyt palaa
Anna Godbersen: Erheitä

Vahingossa kuukaudesta muodostui täysin naisvaltainen ja lähes kotimainenkin, luin vain yhden käännöskirjan. Linturin Isänmaan tähden oli näistä selkeästi huonoin. Loppukuukausi sujuikin sitten hyvien kirjojen parissa. Ehkä eniten pidin Timosen ja Godbersenin kirjoista.

Luettuja sivuja yhteensä 1276, keskiarvo per kirja 255 sivua.

14 kommenttia :

 1. se nyt vaan on sanottava, että on alettava tehdä näitä koosteita minunkin pitkästä aikaa kun näitä on niin kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on mukava lukea ja mukava myös kirjoittaa. Vaikken koskaan saa kuukauden aikana luettua mitään suuria määriä, on kuitenkin mukava koota ne yhteen ja vähän mietiskellä, että mikä oli huonoin ja mikä paras :)

   Poista
 2. On ollut kyllä aikas synkkä syyskuu, mutta tänään sitten täällä paistoi aurinko senkin edestä! Sinulla on ollut kyllä määrällisesti parempi kirjakuukausi kuin minulla. Sain luetuksi vain kolme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, täällä on ollut useampi päivä putkeen niin sateista ja harmaata. En oikein jaksa välittää syksystä juuri sen vuoksi, aina väsyttää!

   Tämä viisi kirjaa on minulle hyvin tavallinen määrä kuukaudessa, jos ei ole mitään kamalia kiireitä, muttei kuitenkaan vain aikaa. Esimerkiksi viime keväänä en ehtinyt juuri lukea, kun tein niin paljon kirjatenttejä. Onneksi samanlaista sumaa ei ole tänä syksynä luvassa :)

   Poista
 3. Linturin kirja kiinnostaa tällä hetkellä kovasti. Se taitaa jakaa mielipiteet aika vahvasti. Saas nähdä miten minulle sen kanssa käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Linturi sopii sinulle paremmin ja pidät kirjasta :) Minulle kirja jäi vähän yhdentekeväksi.

   Poista
 4. Minulle taas Linturi jotenkin kolahti (tosin muiden f-ehdokkaiden joukossa se tuntui niin normaalilta, että ehkä siksi ihastuin siihen) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi. Täytyy lähestyä varovaisesti niitä muita Finlandia-ehdokkaita :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos :) Tarkoitukseni oli säästää se kaikkein ikävimmän kuukauden eli marraskuun koosteen kuvaksi, mutta se sopikin jo syyskuulle! Synkkyyden puolesta siis. Ehkä laitankin marraskuun koosteeseen jonkin erittäin pirteän kuvan :D

   Poista
 6. Sinullahan on ollut hieno kotimaisten naisten teemakuu. Joskus sattuma korjaa mainiota satoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukavaa lukea paljon kotimaista kirjallisuutta, vaikka se vahinko olikin :) Tuli hieman paikattua muita kuukausia, kun luen kuitenkin paljon enemmän käännöskirjallisuutta.

   Poista
 7. Walldenista jäi kyllä hyvä mieli! Oivallisia syysomenien kanssa, päälle hieman vaniljakastiketta :D

  Lokoisaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kasvaisipa pihallani omenapuita. Tai olisi ensinnäkin se piha :D

   Mukavaa lokakuuta sinullekin!

   Poista