28.6.2012

Syksyn 2012 kirjat

Kesä on melkein vasta aluillaan (ainakin sään puolesta), mutta ensi syksyn kirjakatalogit ovat olleet saatavilla jo jonkin aikaa. Seuraavassa listaus minua eniten kiinnostavimmista syksyn kirjoista:

Atena:

Mia Vänskä: Musta kuu (syyskuu)
István Örkény: 100 minuuttinovellia (syyskuu)
Micael Dahlén: Ihmispedot (syyskuu)

Bazar:

David Safier: Happy Family (syyskuu)
Tatiana de Rosnay: Mokka (elokuu)

Gummerus:

Petri Karra: Pakenevat unet (syyskuu)
Alice Hoffman: Punainen puutarha (syyskuu)
Chris Cleave: Poikani ääni (syyskuu)
Irja Wendisch: Pitkä taistelu. Sotilaiden lasten selviytymistarinoita (lokakuu)

Karisto:

Terry Pratchett: Muks! (syyskuu)
Anna Godbersen: Ihania päiviä (elokuu)

Like:

Sofi Oksanen: Kun kyyhkyset katosivat (elokuu)
Chuck Palahniuk: Kirottu (elokuu)
Alison Bechdel: Äideistä parhain (syyskuu)

Minerva:

L.M. Montgomery: Perinnönjakajat (syyskuu)

Otava:

Riikka Pulkkinen: Vieras (syyskuu)
Joyce Carol Oates: Sisareni, rakkaani (syyskuu)
Alan Hollinghurst: Vieraan lapsi (syyskuu)

Schildts & Söderströms:

Stephen Fry: Koppava kloppi. Muistelma (syyskuu)
Eric Chaline: Maailmanhistorian huonoimmat ennustukset (syyskuu)

Siltala:

Sándor Zsigmond Papp: Mitättömät elämät (lokakuu)
Mirkka Lappalainen: Jumalan vihan ruoska. Suuri nälänhätä Suomessa 1695-1697 (elokuu)

Tammi:

Karoliina Timonen: Aika mennyt palaa (syyskuu)
John Irving: Vapauttakaa karhut! (syyskuu)
Italo Calvino: Kenraali kirjastossa (syyskuu)
Stephen King: Pimeä yö, tähdetön taivas (elokuu)
Sarah Winman: Kani nimeltä Jumala (syyskuu)*
Riikka Forsström: Yön valtakunta (syyskuu)

* Winmanin kirja on minulla jo englanninkielisenä, mutta kumminkin tärppinä tässä listauksessa.

Teos:

Monika Fagerholm: Lola ylösalaisin (syyskuu)

WSOY:

Vilmos Csaplár: Hitlerin tytär (syyskuu)
Julian Barnes: Kuin jokin päättyisi (syyskuu)
Harri Kalha: Ihme ja kumma (syyskuu)

Huh, siinäpä on taas tulevaisuuteen lukemista! Syksyllä luen näistä varmasti vain murto-osan, mutta tulevina vuosina sitten enemmän. Ei ollenkaan pahan kuuloinen kirjasyksy luvassa.

11 kommenttia :

 1. Niinpä, näissä riittää lukemista pitkäksi aikaa! Tein tällä kertaa niin, että varasin kaikki kiinnostavimmat, ja luen sitten niistä ne jotka alun perusteella sytyttävät eniten. Loput saavat mennä lukemattomina takaisin kirjastoon odottamaan omaa vuoroaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taidan suurimman osan kohdalla odotella kirjastojonojen laantumista ennen kuin ne luen, joten pitkälle syksyyn varmasti riittää lukemista :) Muutamat kiinnostavat niin paljon, että täytynee hankkia ne heti tuoreeltaan!

   Poista
 2. Minua kiinnostaa eniten tästä listasta Tatiana de Rosnayn Mokka, Chris Cleaven Poikani ääni, Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat sekä Karoliinan esikoinen :) Itsekin olen jo kurkistellu syksyn kirjakatalogeja ja kyllähän sieltä löytyy vaikka ja mitä taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole lukenut Rosnaylta vielä mitään, mutta olen katsonut Avaimen elokuvana (minkä vuoksi kirja saa varmasti odotella vielä kauan aikaa lukemistaan, sillä elokuva on niin tuoreessa muistissa) ja Viimeinen kesä on minulla hyllyssä. Jospa lukisi sen ennen Mokkaa. Oksaseltakin olen lukenut vasta Stalinin lehmät, en edes Puhdistusta, mutta silti uusikin kirja kiinnostaa :)

   Poista
 3. Minun listaltani löytyvät ainakin viisi samaa kuin sinun listaltasi. En tosin ehdi niihin vielä pitkään aikaan, mutta kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskinpa minäkään luen näistä kuin muutaman ihan tuoreeltaan, sillä harva on ihan ehdottoman must-read-luettavaa :)

   Poista
 4. Paljon samoja kirjoja, kuin mitä olen omalle listalleni (jonka julkaisen varmaan lauantaina) nostanut - laskin äkkiseltään 13! Winmanin ja Barnesin kirjat olen ajatellut lukea alkukielellä, varmaankin jo ennen suomennosten julkaisua, joten näillä näkymin meillä on syksyn mittaan tulossa paljon samoja kirjoja blogeissamme. Kivaa! :)

  Tulossa on hieno kirjasyksy! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin juuri, että julkaisit oman listasi blogiisi. Tulen heti katsomaan näiden kommenttien jälkeen! 13 on muuten paljon ja tosiaan, samoja kirjoja blogeissamme tulee varmaan pyörimään, riippuen tietysti mitä näistä nyt lopulta luen heti syksyllä :D

   Minäkin ajattelin lukea Winmanin ensi kuussa. Jos se tuntuu liian vaikealta, niin tiedänpähän sitten, että luenkin sen suomeksi.

   Poista
 5. Kiinnostavaa!
  Mia Vänskän esikoinen ei vakuuttanut, mutta soisin hänelle uuden tilaisuuden. Oksanen on itsestäänselvyys, Pratchett kiinnostaa myös. Jostain käsittämättömästä syystä haluan antaa Pulkkiselle kolmannenkin mahdollisuuden. Montgomeryn haluan ehdottomasti lukea, samoin Oatesin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattajassa oli parantamisen varaa ja juuri sen takia hänen toinen kirjansa kiinnostaakin :) Pulkkiselta olen lukenut vain Totan enkä minäkään oikein syttynyt sille, mutta Vieras kiinnostaa silti. Pratchett on Pratchett, hienoa, että mies on vielä pystynyt kirjoittamaan kirjojaan. Luen tosin Kiekkomaailmaa järjestyksessä ihan ensimmäisestä kirjasta lähtien ja hmm, olenkohan jo huimat kolme lukenut? Joten tämän uusimman pariin pääsen varmaan noin 10 vuoden kuluttua :D

   Poista
 6. Huomasin Fryn kirjaa kerran mainostettavan ja hoksasin, että siinä on tuttu tv-kasvo, joka on elämänsä aikana nähnyt erikoisuuksiakin, kuten nyrkkeilyshakkia.

  VastaaPoista