12.2.2012

Kirjastosta kirjalöytöjä

Ainakin Oulun kirjastossa perinteeksi muodostunut Lainan päivän kirja- ja musiikkimyynti järjestettiin myös tänä vuonna. Myynti starttasi jo maanantaina 6. päivä niin pääkirjastossa kuin lähikirjastoissakin ja pitihän sitä tunkea sinne ihmispaljouden sekaan (ihanaa, että kirjasto veti niin paljon porukkaa kirjaostoksille!) heti ensimmäisenä päivänä tekemään parhaimmat kirjalöydöt. Viime vuonna tein kolme löytöä, tänä vuonna viisi:


Anna Gavalda: Kunpa joku odottaisi minua jossakin (novellikokoelma)
John Irving: Kaikki isäni hotellit (luettu, mutta ihana lisä Irving-kokoelmaani)
Märta Tikkanen: Yksityisalue (kanssabloggaajat kehuvat Tikkasta, ehkä pian minäkin?)
Paul Auster: Sattumuksia Brooklynissa (Austerista tunnutaan pitävän myös)
Margaret Forster: Salattuja kohtaloita (tästä ei ole minkäänlaista hajua, mutta pitäähän sitä historiaa opiskelevana jotain historiahyllylle asetetuista kirjoista napata mukaansa kyynärpäätaktiikalla etenevistä papoista huolimatta hehhe)

En tehnyt mitään aivan huippulöytöjä, mutta uskoisin näiden olevan vähintäänkin hintansa (euron kappale) arvoisia. Ainakin Irving on, kun sen olen jo lukenut.

Onkohan kukaan lukenut tuota Forsterin Salattuja kohtaloita? Onko yhtä kiehtova mitä takakansi lupaa ("Se on paitsi mieltäkiehtova kertomus kolmesta sukupolvesta myös rikas kuvaus naisen elämästä viimeisten sadan vuoden aikana - ja siitä kuinka merkillistä tavallistenkin naisten elämä voi olla.")? Entä muut kirjat?

Blogini on viettänyt tässä jo pienen tovin hiljaiseloa. Viime perjantaina oli eräs kirjatentti, ensi perjantaina on toinen, joten aika on kulunut lähinnä tenttikirjallisuuden parissa. On minulla eräs romaanikin kesken, itse asiassa nuortenkirja, jonka olen lukenut viimeksi yläasteikäisenä, mutta se ei ole sitten millään imaissut minua mukaansa. En ole ainakaan vielä oivaltanut miksi pidin siitä niin kovasti silloin nuorempana. Alku on tuhottoman hidas ja on se sitä vähän vieläkin, yli puolivälissä. Tekisi mieli siirtyä jo toiseen kirjaan, mutta minähän en anna periksi millään!

11 kommenttia :

 1. Mielestäni hyviä löytöjä! Ainakin itse tykkäsin kovasti Austerin kirjasta. Gavaldastakin pidin, tosin luin häneltä toisen teoksen.

  Toivotaan, että saat pian kirjasi luettua ja ehdit päivittelemään ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen lukenut Gavaldalta sen Kimpassa-kirjan ja tykkäsin kyllä. Toivottavasti tuo kokoelmakin olisi hyvä. Olen jo pitkän ajan halunnut lukea novelleja, joten tää voisi olla hyvä startti :)

   Luvun alla oleva kirja on edelleen pahasti jumissa. En ole jaksanut lukea sitä edes enää iltaisin kun Suomen poliittinen historia (ei todellakaan mikään suosikkiaiheeni...) vie kaikki mehut! Noo, heti perjantaina tentin jälkeen ajattelin vain käpertyä sohvan nurkkaan lukemaan, joten viikonloppuna siis arviota luvassa :)

   Poista
 2. Tuo Gavaldan kokoelma on todella hyvä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hyvä tietää! Ehkä tartunkin siihen sitten jo aika pian :)

   Poista
 3. Tosi upeita löytöjä! Olisin valinnut vähintään tuon Tikkasen ja Austerin itsekin.

  Itse selasin noita myytäviä perjantaina, mutta en pettymyksekseni löytänyt mitään :-(. Osasyy huonoon saaliiseen oli se, että pikku apulaiseni kirmasivat yltympäriinsä, enkä oikein pystynyt keskittymään kirjojen selustojen lukemiseen... :-D Tosi hieno tapahtuma kuitenkin - ja ilman muuta parhaat löydöt on tehty heti alussa.

  VastaaPoista
 4. Minä en tiedä miksi en itse pitänyt näitä niin huippuina löytöinä. Johtunee varmaan siitä, kun kolme näistä (Tikkanen, Auster ja Forster) ovat ennestään tuntemattomia, en tiedä mitä odottaa!

  No ne pikku apulaiset varmaan veivät hieman keskittymiskykyä :D Ja kun parhaat luultavasti vietiin jo maanantaina, oli siellä sen verran porukkaa jo heti kymmenen jälkeen!

  VastaaPoista
 5. Ihana löytö tuo Irving :) Äidilläni on kaikki suomennetut Irvingin romaanit, joten itse en niitä kehtaa enää omaan hyllyyn ostaa.

  Tikkasesta olen möys itse intoutunut, vaikka en ole yhtään kirjaa vielä häneltä ehtinyt lukemaankaan.

  Ja Austerista... luin hänen kirjansa Travels in a Scriptorium ja ylpeänä voin ilmoittaa etten pitänyt siitä yhtään. Koko teos oli minusta täysin turha. Mutta jälkeen päin olen kuullut, että kyseinen teos kuuluisi hänen tuotantonsa heikoimpaan päähän, tiedä sitten. Tietenkin miun pitää aloittaa sieltä kehnoimmasta päädystä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin Irvingejä on jo seitsemän. Tai oikeastaan kuusi, koska yksi on sekä englanniksi että suomeksi :) Mutta lisää mahtuu! Kirppareilta ym. tulee Irvingejä usein haalittua.

   Haha, minulle kävi samalla tavalla Paulo Coelhon kirjojen suhteen. Siis luulen, etten pitäisi Coelhon suosituimmistakaan kirjoista, ei nimittäin yhtään minun tyylisiäni, mutta aloitin Coelho-kokeiluni Pyhiinvaelluksesta eli ilmeisesti kaikkein huonoimmasta Coelhosta. Ihan järkyttävän tylsä ja puuduttava kirja. Ei ihmekään, etten edes halua kokeilla muita hänen kirjojaan :D

   Poista
 6. Mahtavia tuollaiset myyntitapahtumat! Lainan päivänä olimme lomamatkalla, joten en tiedä onko meidän kirjastossa tuollaista tapahtumaa edes ollut.

  Minä käyn joka kirjastoreissulla tarkistamassa meidän kirjaston poistomyyntikärryn, josta olen löytänyt mm. Stephen Kingin Musta torni -sarjaan yhden osan, hinta oli joko 0,50 € tai 1 € :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kivaa, jos kirjastomyyntejä järjestettäisiin useamminkin kuin kerran vuodessa, mutta toisaalta kerran vuodessa on hyvä kun niitä kirjoja on yhdellä kertaa tarjolla paljon! En tosiaan tiedä miten yleistä Suomen kirjastoissa ovat tuollaiset kirjamyyntitapahtumat, siis etenkin Lainan päivänä tai sillä viikolla?

   Täällä pääkirjastolla on sellainen kirjakärry, jonne saa tuoda kirjojaan muiden otettavaksi tai ottaa itse. En ole vielä löytänyt siitä mitään. Poistomyyntikärryä ei ole, varmaan säästävät poistokirjat aina tuohon jokavuotiseen tapahtumaan :) Hyvä löytö tuo Musta torni -kirja!

   Poista
  2. Meidän kirjastossa on molemmat kärryt, siis poistomyyntikärry ja lisäksi eteisessä tuollainen "löytökärry". Itse en ole vielä vienyt kärryyn yhtään kirjaa, mutta jonkun kirjan olen siitä napannut mukaani. Luulen, että meidän kirjastossa nuo poistomyynnit hoidetaan pelkästään tuon kärryn avulla, en ainakaan ole kertaakaan varsinaiseen poistomyyntitapahtumaan törmännyt.

   Tuo Musta torni -kirja oli tosiaan hyvä löytö! Toivottavasti löytäisin loputkin sarjan osat yhtä edullisesti :) Omasta hyllystä löytyy nyt osat I-IV.

   Poista