28.12.2011

Lukutoukan katsaus vuoteen 2011

Joulu on nyt takana ja muutaman päivän kuluttua koittaa vuosi 2012. Ennen vuoden vaihtumista täytyy vielä summata sekä joulukuun että koko vuoden kaikki luetut kirjat. Sen teen kuitenkin vasta ihan viimeisenä joulukuun päivänä. Mutta nyt on hyvä väli vastata Järjellä ja tunteella -blogin Susan Lukutoukan katsaus vuoteen 2011 -haasteeseen, jossa siis vastataan viiteentoista kysymykseen tänä vuonna luettujen kirjojen perusteella:

1. Minkä lukemasi kirjan olisit toivonut löytäväsi juuri joulupaketista tänä vuonna, ellet jo olisi lukenut sitä?

Claudie Gallayn Tyrskyt

2. Mitä kirjaa suosittelisit ystävälle, joka ei ole lukenut paljoa, mutta kaipaisi lukuelämyksiä?

Kathryn Stockettin Piiat

3. Mikä kirja sinun teki mieli jättää kesken?

Luen lähes poikkeuksetta aina mielestäni huonotkin kirjat loppuun ja tänä vuonna en ole lukenut mitään huonoa, mutta sanotaan nyt vaikka että en varmaankaan olisi menettänyt mitään, vaikken olisi lukenut Rebecca Wellsin Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhoodia (tosin täytyy muistaa, että luin kirjan englanniksi enkä ymmärtänyt siitä aina ihan kaikkea)

4. Mikä kirja sai sinut vuodattamaan kyyneleitä?

En muistaakseni vuodattanut kyyneleitä minkään kirjan kohdalla tänä vuonna, mutta esimerkiksi helmikuussa lukemani Leena Parkkisen Sinun jälkeesi, Max oli hyvin surullinen

5. Minkä kirjan lukemista odotit ennakkoon eniten?

Mary S. Lovellin Mitfordin tytöt

6. Mikä kovasti pitämäsi kirja sai mielestäsi aivan liian vähän näkyvyyttä ja ns. blogisavuja?

Max Brooksin Sukupolvi Z. Zombisodan aikakirjat on jäänyt vähälle huomiolle kirjablogeissa! Ymmärrän, ettei zombikirjat taikka ylipäänsä yliluonnollisista asioista kertovat (kauhu)kirjat ole niitä kaikkien suosikkeja, mutta Brooksin kirja on sellainen, johon kannattaisi tutustua!

7. Mikä kirja oli suurin pettymys?

Tykkäsin Riikka Pulkkisen Totta-kirjasta, mutta odotin siltä silti enemmän ja siksi se oli vuoden suurimpia pettymyksiä

8. Minkä kirjan ottaisit ainoaksi kirjaksi autiolle saarelle uudestaan...ja uudestaan luettavaksi?

Claudie Gallayn Tyrskyt

9. Mikä kirja herätti sinulla eniten halua keskustella kirjan tapahtumista ja henkilöistä?

Kathryn Stockettin Piiat

10. Minkä kirjan sulkisit aikakapseliin avattavaksi sadan vuoden päästä täällä Suomessa?

Essi Tammimaan Paljain käsin

11. Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvan, ellei sitä jo ole tehty?

John Ajvide Lindqvistin Kultatukka, tähtönen

12. Minkä kirjan ns. jälkimaku oli niin voimakas, että mietit sitä vielä pitkään viimeisen sivun kääntämisen jälkeenkin?

Richard Yatesin Revolutionary Road

13. Mikä kirja oli suurin yllättäjä hienon lukukokemuksen myötä?

J. Donald Hughesin Maailman ympäristöhistoria. Odotin sen nimittäin olevan hirveän kuiva, mutta se olikin todella mukava lukea!

14. Mistä kirjasta et muista enää paljoakaan, vain lähinnä tunnelmia ja pätkiä sieltä täältä tapahtumista?

David Mitchellin Pilvikartasto

15. Mitä kirjaa suosittelisit eniten muille kirjablogisteille?

Claudie Gallayn Tyrskyjä, tietenkin!

12 kommenttia :

 1. Sait ainakin minut kiinnostumaan Zombikirjoista, joten kiitos vaan vinkistä :). Myös tuo Piiat on sellainen jonka haluan pian lukea.

  VastaaPoista
 2. Kiinnostavia vastauksia! Tessan tavoin minäkin olen kovin kiinnostunut Piioista. Haluan ensin lukea kirjan ennen kuin katson elokuvan, mutta nähdään, miten käy... :-D

  VastaaPoista
 3. Kiva kun vastailit!

  Ja hei, oli ihan hilkulla, että vastaan samoin 2 ja 11 kysymyksiin ;)

  VastaaPoista
 4. Ollaan luettu aika paljon samoja, vaikka tykätään jossain määrin eri genreistä (en suurin surminkaan lukisi zombikirjoja!): Piiat, Paljain käsin ja Revolutionary Road (jonka luin muistaakseni viime vuonna). Tyrskyjäkin selailin, mutta se jäi kesken, pitää yrittää joskus uudelleen.

  VastaaPoista
 5. Itse oon ollut aika tavalla vastahakoinen zombien, vampyyreiden ja kaiken yliluonnollisen kanssa. Nyt olen antanut mahdollisuuksia vampyyreille, ja varmaankin olisi aika antaa tsäänssi myös zombeille. Avomies ei anna anteeksi, jos en tänäkään vuonna lue hyllystä jo kauan löytynyttä Zetaa!

  VastaaPoista
 6. Tyrskyt on kyllä pakko lukea! Ihastuin nimittäin kovasti Rakkaus on saareen ja hankin Tyrskyjen pokkaripainoksen hyllyyni odottamaan.

  Hyvää uutta vuotta, Laura!

  VastaaPoista
 7. Minäkin kiinnostuin Zombie-kirjasta. Tai en varsinaisesti itseäni varten vaan pidän aina silmät auki mahdollista lahjakirjaa varten miehelleni. Mistä kyseisessä kirjassa oikeastaan on kysymys? Muistelisin nähneeni sen kirjakaupassa historiahyllyssä, joten onko siinä minkäänlaista romaanin juonenkaarta?!

  VastaaPoista
 8. Tessa, Brooksin zombikirja on minusta hyvin erilainen kuin voisi zombikirjan olettaa olevan. Kannattaa tarttua :)

  Paula, minä luin kirjan ja katsoin sitten aika pian elokuvan. Elokuva ei ollut ollenkaan huono, mutta kirja kuitenkin parempi, kuten yleensä :)

  Susa, kiitos sinulle haasteen luomisesta! Näitä oli mukava pähkäillä. Voi, odotan niin kieli pitkällä, että tehtäisiinkö Lindqvistin kirjasta elokuva! Olisi mielenkiintoista nähdä se valkokankaalla. Ystävät hämärän jälkeen (se alkuperäinen ruotsalainen) oli todella hyvä, vaikken kirjaa ole vielä lukenutkaan.

  Maria, hih, en minäkään ole äärettömän kiinnostunut zombeista. Kauhukirjallisuus kiinnostaa, mutta hyviä sellaisia on vaikea löytää! Tuo Brooksin kirja olikin ensin lähinnä poikaystävää varten, kunnes sitten itsekin kiinnostuin siitä :) Tyrskyjä kannattaa kokeilla uudestaan. Voisinpa sanoa, että se oli tämän vuoden parhain lukukokemukseni.

  Salla, minä taas en ole (vielä) innostunut niistä vampyyreista :D Twilight-kirjoistakin olen lukenut vain ensimmäisen. Voisin itse asiassa lukea huvikseni ne loput osat, vaikkeivat kamalasti kiinnostakaan. Mutta Zetaa suosittelen ehdottomasti, sillä se yllätti minutkin sillä, ettei se ole ihan tavallinen zombikirja.

  Katja, Rakkaus on saari on myös yksi parhaimpia lukemiani kirjoja tänä vuonna. Milloin tulee lisää Gallayta?! Mukavaa ja kirjojen täytteistä uutta vuotta sinullekin!

  Sonja, aika hauskaa, että se on historiahyllyssä! Kirjahan on kirjoitettu tavallaan historiikin muotoon ja se koostuu useista eri haastatteluista ja silminnäkijätodistuksista, mutta luonnollisestihan kirja on fiktiota :)

  Kirjassa on kyse siitä, että maailmasta löytyy zombivirus, joka lähtee leviämään sairastuneiden puremien avulla ympäri maapalloa ja on vähällä tuhota koko ihmiskunnan. Kirjassa muistellaan tätä aikaa hengissäselvinneiden haastatteluiden kautta kymmenen vuotta tapahtuman jälkeen.

  Minusta kirja oli todella uskottava, siis zombeja lukuunottamatta. Mielestäni siinä on hyvin uskottavasti kerrottu siitä, miten ihmiset todennäköisesti toimisivat jos jokin maailmanlaajuinen, helposti tarttuva virus lähtisi liikkeelle. Ja erilaisen tästä kirjasta tekee juuri se historiallisen dokumentin muoto.

  Kirjastahan ollaan myös tekemässä elokuvaa, jossa nähdään Brad Pitt. Elokuva siis nimeltään World War Z.

  Arvioni tästä löydät täältä: http://lukuisa.blogspot.com/2011/06/max-brooks-sukupolvi-z-zombisodan.html

  VastaaPoista
 9. Minä olen lukenut paljon (liikaa) Sookie Stackhouseja. Tykkään True Bloodista, mutta etenkin tv-sarjan ykköskausi on kyllä paljon kirjoja vahvempi. Pari päivää sitten sain valmiiksi Ystävät hämärän jälkeen, ja joskus vuosia sitten luin dyykatun Houkutuksen. Siinäpä se sitten onkin - mutta paljon minulle, joka ei ole tippaakaan kiinnostunut paranormaaleista ilmiöistä.

  VastaaPoista
 10. Salla, kuulostaa aika paljolta, varsinkin jos et ole yliluonnollisuuksista kiinnostunut! Katsoin juuri, että blogini asiasanoissa sanan "yliluonnollisuus" alla on minulla 8 teosta: kolme kummittelevaa kirjaa, yksi lastenkirja, kolme epämääräisiin olioihin (zombit ja Vitsaus-trilogian "olennot") liittyvää kirjaa ja yksi, jota en osaa nyt määritellä (Tarinoita tuonpuoleisista). Ja kaikki kahdeksan olen lukenut tänä vuonna. Lisäksi olen lukenut vielä kolme fantasiakirjaa, jotka eivät nyt ihan tähän liity, mutta kuitenkin. Se on aika iso osa yli 50 kirjan saldostani, ihan hämmästyin! Kai sitä sitten voi sanoa lukevansa jonkin verran yliluonnollisuuksiin liittyviä kirjoja :D

  VastaaPoista
 11. Kiitos Laura, nyt tiedän millä voin lahjoa ensi kesänä synttäreitään viettävää miehekettäni:)

  VastaaPoista
 12. Sonja, toivottavasti kirja on mieleinen :)

  VastaaPoista