Type and press Enter.

Lukuisan ensim­mäinen kysely + Top 10

Kuten huomaatte, on oikealle sivupalkkiin ilmes­tynyt blogini ensim­mäinen kysely. Kysyn siis teiltä, että minkä näistä neljästä kirjasta lukisin ensim­mäisenä: Astrid Lindgrenin Ronja Ryövä­rin­tytär, Anna Godber­senin Juoruja, Riikka Pulkkisen Totta vai kenties L.M. Montgo­meryn Anna opettajana? Vastaa­miseen on aikaa viikko ja sitten aloitan eniten ääniä keränneen kirjan lukemisen ellei mitään muuta ole kesken.
Ihan sattu­malta vaihtoehdot ovat kaikki naiskir­jai­li­joita ja sellaisia kirjoja, jotka minun on täytynyt lukea jo aika kauan aikaa. Mukana on kaksi kirja­sarjan edustajaa, Huumaa-sarjan toinen osa Juoruja sekä Anna-sarjan neljäs osa Anna opettajana, kotimainen Totta sekä lasten­kir­jal­li­suutta edustava Ronja Ryövä­rin­tytär. Odotan innolla miten äänet alkavat jakaantua!

LISÄYS: En tiedä kuinka moni on ehtinyt kyselyyn vastata, mutta näyttää siltä, ettei se oikein suostu toimimaan. Poikays­täväni testi­vastasi siihen, joten ainakin yksi ääni siellä pitäisi näkyä, mutta minulle näyttää nollaa, niin sisään­kir­jau­tu­neena kuin -kirjau­tu­mat­tomana. Vai päivit­tääkö kysely itse itsensä jossain välissä? Kokemuksia kyselyiden toimi­mat­to­muu­desta? Pitäisikö hankkia kysely Bloggerin ulkopuo­li­selta taholta?

Toinen asia tänään on hyvin monessa kirja­blo­gissa kiertänyt Top 10 -haaste. Haaste on alunperin ollut kosme­tiik­ka­tuot­teiden top 10 -lista, mutta muotoutui kirja­blog­gaa­jille sopivaksi top 10 -kirjoiksi. Suosik­ki­kos­me­tii­katkin toki saa listata. Haastan mukaan kaikki, jotka eivät ole tätä vielä tehneet!
Kosme­tiikka- ja kauneu­den­hoi­to­tuotteet: 
1. IsaDora Build-Up Mascara Extra Volume 100 % WP -ripsiväri (kestää, kestää ja kestää)
2. Nivea Soft Body & Face Cream (kivalta tuoksuva Nivean perus­voide)
3. Lumene Cover Stick, 02 Natural Beige (juuri sopiva sävy vaalealle iholleni, peittää hyvin eikä valu tai suttaannu iholla)
4. Tigin hiustuotteet (vain positii­visia kokemuksia, jo pelkkä tuoksu houkut­telee)
5. Schwarz­kopfin OSiS Session Finish Extreme Hold Hairspray (pitää tukan paikallaan tekemättä kypärää)
6. Nivea Beauté Stay Real Blush, Shades Of Rose (olen poski­pu­na­riip­pu­vainen)
7. L’oréal Paris True Match Minerals -meikki­voide, sävy Golden Ivory (käytän harvoin meikki­voi­detta, mutta kun käytän, on valintani tämä puute­ri­mainen meikki­voide)
8. Derma V10 Cocoa Body Butter (herkul­linen tuoksu)
9. Ripsen­tai­vut­timet (ei mitään puhetta laittaa ripsaria ennen ripsien taivut­ta­mista)
10. Natusan 24 Hour Moisture Hand Cream (toimiva käsivoide, auttoi erinomaisen hyvin toipumaan viime talvena vaivan­neesta käden­selän ilmei­sesti kuivuu­desta johtu­neesta ihottu­masta)
Seuraa­vaksi sitten kirjat. Top 10 -lista ei ole missään erityi­sessä järjes­tyk­sessä ja perus­te­luina valin­noilleni on tämän hetken fiilis ja mieleen­pai­nu­neimmat lukuko­ke­mukseni. 
Kirjat:
1. John Irving: Garpin maailma
2. Cormac McCarthy: Tie
3. Audrey Niffe­negger: Aikamat­kus­tajan vaimo
4. Tove Jansson: Muumi­papan urotyöt
5. Mary Ann Shaffer, Annie Barrows: Kirjal­linen piiri perunan­kuo­ri­pais­toksen ystäville
6. L.M. Montgomery: Annan unelma­vuodet
7. José Saramago: Kertomus sokeu­desta
8. Joanne Harris: Herras­miehiä ja huija­reita
9. Mary S. Lovell: Mitfordin tytöt
10. Sylvia Plath: Lasikellon alla
Huh, vaikea lista, mutta siinäpä se nyt on.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 comments

 1. Mä en ole ikinä ajatellut sua poski­pu­na­riip­pu­vaisena, näemmä aina voi oppia jotain uutta :D Ja hei, käsiras­va­samis! Toi Natusan on niin parasta ♥

  Ja löytyyhän tuolta kirja­lis­tal­takin tietenkin samoja :)

 2. Munkin on jostain syystä vaikea kuvitella sua poski­pu­na­riip­pu­vai­seksi :D

  Aa, ehkä pitäisi itsekin tehdä nämä listat. Katsotaan.

 3. Jaana, erikoista! Olen jo monta vuotta ollut poski­pu­na­riip­pu­vainen. En omista niitä montaa, mutta jos jonnekin lähden, niin on pakko laittaa kasvoille edes poski­punaa (ja peite­väriä)! Siten en näytä niin kuolleelta, kun olen muuten sen verran kalpea :D Natusan oli hyvä löytö, se ei ole sellasta inhot­tavaa litkua kuten jotkut käsivoiteet!

  Meillä taitaakin olla paljon samoja lemppa­reita :–)

  Katri, haha :D Joo, olisi kiva nähdä molem­mista sunkin kymmenen lempparia!

 4. Sain nyt valmiiksi Irvingin Kaikki isäni hotellit, ja olen ikuisesti kiitol­linen suosi­tuk­sesta. Kiitos, kiitos, kiitos!

  t. osuttu livejour­na­lista

 5. Salla, apua ihanaa, että osui ja upposi! Kaikki isäni hotellit on hieno kirja, mutta Garp vielä parempi :–)

 6. Siirryn siihen, kunhan saan ensin luettua Kafkan rannalla! Tässä saattaa kestää jokunen hetki. Ylitöinen pääni nukahtaa yleensä suunnilleen kolmen sivun jälkeen, kun joskus ehdin saada kirjan käteeni…

 7. Kommentoin näin jälki­ju­nassa, kun tämä listauksesi meni minulta aikanaan ohi.. :)

  Garpin maailma (sekä kirja että elokuva) teki aikanaan syvän vaiku­tuksen ja minulla oli kirja pitkään omana hyllyssä, mutta sitten jossain vaiheessa annoin sen pois. Jännä, miten toiset kirjat jättävät pysyvän jäljen ja toisissa se haalistuu, niin että tietää ettei enää palaa kirjaan.

  Lasikellon alla on säilyt­tänyt paikkansa hyllyssä sekä tietenkin Muumi­papan urotyöt ja Annan unelma­vuodet <3. Myös Perunan­kuo­ri­pais­toksen olen lukenut.