Type and press Enter.

Koulu­laisen tieto­haaste

Taava haastoi minut blogissaan mukaan Koulu­laisen tieto­haas­teeseen, jonka säännöt kuuluvat näin:
“Lue koulu­vuonna 2011–2012 kymmenen sinua kiinnos­tavaa tieto­kirjaa, jotka liittyvät tieteeseen, tieteen­te­ki­jöihin tai kulttuuriin. Kirjoita arvio lukemastasi kirjasta ja kerro, kannat­taisiko muiden lukea se.”
Napat­kaahan tästä haaste mukaan! Siihen tarttuakseen ei tarvitse olla koulu­lainen :–) Haasteeseen lasketaan mukaan myös esimer­kiksi elämä­kerrat, muistelmat, kirjeen­vaih­to­teokset… Siis kaiken maailman tieto­kirjat!
Minä mukamas ajattelin viikon­lopun aikana miettiä jo valmiiksi muutamia tieto­kirjoja, jotka seuraavan lukukauden aikana lukisin, mutta enpä ole ehtinyt. Nyt mieleeni tulee vain syksyllä suomeksi julkaistava Eric Chalinen Maail­man­his­torian suurimmat petokset ja ihmiset niiden takana. Kesän aikana lukemani Stephen Weirin Maail­man­his­torian huonoimmat päätökset ja Eric Chalinen Maail­man­his­torian huonoimmat keksinnöt ovat samaa sarjaa tämän uuden Chalinen kirjan kanssa. Ja onhan minulla ollut jo ikuisuuden kesken kaksi histo­riaan liittyvää järkä­lettä: Maailman taiteen historia sekä Maail­man­his­torian pikku­jät­ti­läinen. Nyt on hyvä syy petrata niiden suhteen :–D
Aloitan syksyllä opintoni ja luulen, että tieto­kir­joista ei tule olemaan pulaa. Siksi uskalsin lähteä mukaan ensim­mäiseen ikinä lukuhaas­tee­seeni, sillä voin saada tämän jopa toteu­tettua! Tämä ja mahdol­liset tulevat lukuhaasteet löytyvät nyt tagin “lukuhaasteet” alta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.