Type and press Enter.

Day 29: A book everyone hated but you liked

Mahdoton tehtävä kirjai­mel­li­sesti nimetä sellaista kirjaa, josta minä pidin, mutta kaikki muut eivät. Pointti tuli kuitenkin selväksi. Kirja, josta pidin ja jota usea on arvos­tellut kovinkin ottein, on Dan Brownin Da Vinci -koodi. Kirja ei kuulu lähel­lekään suosik­ki­kir­jojeni joukkoon eikä se ole minusta todel­lakaan mikään taideteos eikä sillä ole mitään syväl­listä annet­tavaa, mutta kirja yksin­ker­tai­sesti viihdytti minua. Ehkä jotkut muut ovat ottaneet sen liian tosissaan, lukeneet sitä kulmat kurtussa, pysty­mättä ottamaan sitä “aivot narikkaan”-viihteenä?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 comments

  1. Totta, Brown on todel­lakin viihde­kir­jailija, ja sellaisena hänen tuotan­toaan pitää lukea! Kyllä Da Vincin seurassa kuluu lomapäivä ihan rattoi­sasti, ja pitääkö muuta aina vaatia?

  2. Kirsi, aivan. Varsinkin viihdyin kuvitetun laitoksen parissa. Tykkään paljon taiteista ja arkki­teh­tuu­rista ja niitähän kirjan kuvissa riittää. Da Vinci -koodin tapainen kirjal­lisuus on yhtälailla mukavaa viihdettä kuin vaikka Sophie Kinsellan Himos­hop­paajat, ainakin minulle. Tietenkin on niitäkin, jotka eivät jaksa ollenkaan viihde­kir­jal­li­suutta lukea. Minun on kuitenkin pakko välillä saada luetta­vakseni jotain kevyempää!

  3. Hih, minulla oli täsmälleen sama valinta! :D Hieman nolos­tellen tämän aina tuon ilmi tietyissä lukija­pii­reissä… miksi­köhän?

  4. Valkoinen kirahvi, niin, miksi­köhän? Mutta ei varmaan moni mielellään myönnä tykkää­vänsä esimer­kiksi harle­kii­neista, kun nekin ovat niin parjattua kirjal­li­suutta.