Type and press Enter.

Day 25: A character who you can relate to the most

Viime päivät ovat olleet helppoja tämän haasteen osalta, mutta nyt kyllä meni jälleen mietti­mi­seksi. En tiedä olenko vielä löytänyt sellaista fiktii­vistä henkilöä, johon olisin voinut samaistua ihan kunnolla. Eipä ainakaan tule mieleeni. Mutta jotain edes hieman samais­tut­tavia? No, Iida Rauman Katomisten kirjan päähen­kilön kanssa tunsin jossain määrin yhteyttä. Sama ikäluokka ja osittain samat ajatukset vaikut­tivat siinä paljon. Tunnen tällä hetkellä jonkin verran yhteyttä myös L.M. Montgo­meryn Annaan, sillä luen paraikaa Annan unelma­vuosia, jossa Anna on parikymp­pinen ja jo järke­vöi­tynyt opiskelija. Minussa ja Annassa lapsena ei kyllä juuri mitään samaa ole, mutta Annan vanhe­tessa olen löytänyt meistä yhteisiä piirteitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 comments

  1. Kukapa ei edes jossain elämänsä vaiheessa samais­tuisi Annaan. Minä liikaakin, sillä halusin olla kuin Anna. Sinä myöhemmin, jolloin Anan tuli romant­tisia, osin jopa melan­ko­lisia sävyjä.

    Olethan lukienut Sisko Ylimar­timon kirjan Anna ja muut ystävämme, joka on avain koko Annan ja sitä kautta myös Maudin persoonaan.

  2. Leena, voi, varmasti on tuhansia ja taas tuhansia naisia, kaikista mahdol­li­sista eri ikäluo­kista, jotka ovat samais­tuneet Annaan. Annasta tosiaan kun löytyy monia eri puolia ja sävyjä. En ole vielä lukenut tuota Ylimar­timon kirjaa. Ajattelin lukea sen vasta kun olen Montgo­meryn tuotannon tahkonnut suurin piirtein läpi :–)