Type and press Enter.

Day 19: Favourite book turned into a movie

Tänään luvassa parhaat kirjasta tehdyt elokuvat:
Cormac McCarthy: Tie
Thomas Keneally: Schind­lerin lista
J.R.R. Tolkien: Taru sormusten herrasta -trilogia
Stephen King: Hohto
Chuck Palahniuk: Fight Club
Ken Kesey: Yksi lensi yli käenpesän
Kaikista ylläole­vista kirjoista ja niistä tehdyistä eloku­vista olen tykännyt todella paljon. Tie ja Schind­lerin lista ovat molempina versioina karun kosket­tavia. Taru sormusten herrasta — tarvit­seeko edes sanoa mitään? Kuninkaan paluu on kirjana että elokuvana trilogian paras. Hohto on elokuvana (jos puhutaan tästä Kubrickin filma­ti­soin­nista) hyvin erilainen kuin kirja, itse asiassa paljon parempi. Fight Club -leffa on hyvin uskol­linen kirjalleen, molemmat siis huippuja, ja Yksi lensi yli käenpesän on hervoton niin kirjana kuin eloku­va­nakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 comments

  1. Pidän sekä Foght Clubista että Schind­lerin listasta elokuvina niin, että en ole varma, haluanko/uskallanko edes lukea kirjoja — entä jos ne eivät olekaan samaa huippu­tasoa kuin elokuvat. Ja sitten taas toisaalta, minä en pitänyt yhtään Kubrickin Hohto-filma­ti­soin­nista, se mielestäni pilasi koko kauniin kamalan kirjan. :D Tosin se kirja on yksi kaikkien aikojen suosi­keistani ja ensim­mäinen, joka sai minut kunnolla pelkäämään, joten jo pelkästään tuollainen tunnearvo on vaikea ylittää eloku­valla.

  2. Luulen, että Fight Club on ainakin ihan turval­lista lukea — se on todella saman­lainen kuin eloku­vakin! Tai siis elokuva on todella saman­lainen kuin kirjansa. Schind­lerin lista taas… Jos ajatus tieto­kir­ja­mai­sesta romaa­nista kiinnostaa, niin saatat tykätä. Jotkut saattavat pitää kirjaa tylsänä juurikin sen runsaan faktan vuoksi, mutta minua se kiinnosti hirveästi!

    Minä luin Hohdon vasta monen monituisen leffa­kerran jälkeen, joten ehkä samoista tunne­syistä elokuva on minulle tärkeämpi ja parempi. Kirjakaan ei kyllä huono ole ja se oli mukava lukea erityi­sesti siitä syystä, kun se oli niin erilainen!