24.7.2015

Kolmen kirjan haaste

Hurja hassu lukija haastoi minut kertomaan, mitkä kolme bloggaamaani kirjaa lukisin uudestaan.
 
Olen aloittanut Lukuisan pitämisen melkein viisi vuotta sitten, joten valinnanvaraa uusintoihin kyllä riittäisi. Harvemmin kuitenkaan luen mitään toistamiseen tai en ainakaan kovin pian. Olen kyllä leikitellyt ajatuksella, mutta pelottaa, että onko joku jo vuosia sitten lukemani ja lempparikseni päätynyt kirja enää yhtä hyvä, pilaanko sen toisella lukukerralla. Lukemattomiakin kirjoja on loputtomasti enkä vain malta pysähtyä uudestaan suosikkieni äärelle, mikä on kieltämättä vähän hassua. Ei kai tässä nyt niin kiire ole? Luinhan viime ja tämän vuoden aikana Harry Potteritkin uudelleen läpi.
 
Kun tosissani mietin, mitkä kirjat oikeasti voisin lukea uudelleen juuri NYT, päädyin lopulta näihin kolmeen:

Claudie Gallay: Tyrskyt
Ajattelin jo alkuvuodesta lukevani tämän suosikkini uudelleen tänä kesänä. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, etten haluakaan lukea sitä ihan vielä. Syksy tuntuu kirjalle paremmalta ajankohdalta, joten ehkä luen sen sitten silloin. En enää muista kovin hyvin kirjan tarinaa, mutta tunnelma on pysynyt vahvasti muistoissani.
 
Katja Kettu: Kätilö
Tämänkin suunnittelin lukevani ennen syyskuussa tulevaa elokuvaa, jotta tarina olisi paremmin muistissani, mutta en vielä tiedä luenko. Joka tapauksessa ainakin voisin kuvitella lukevani sen uudestaan vaikka nyt heti, sillä ensimmäinen lukukerta jätti sellaisen tunteen, että kirjasta voisi saada irti vielä enemmän toisella lukukerralla.
 
Tove Jansson: Muumipapan urotyöt
Muumit kestävät aikaa ja Muumipapan urotyöt on suosikkini muumikirjoista. En keksi mitään syytä, miksen haluaisi, pystyisi tai jaksaisi lukea kirjaa uudelleen.
 
Haastan seuraavat kolme blogia ja neljä bloggaajaa kertomaan, mitkä kolme blogiajan kirjaansa he lukisivat uudelleen:

Katri / La petite lectrice
Jenni / Kirjakirppu
Anna & Sonja / Lukemisen kartasto

11 kommenttia :

 1. Tyrskyt minäkin voisin lukea uudelleen ja Muumit on pitänyt lukea uudelleen jo pitkään! Kiitos haasteesta, vastailen kun ehdin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että Tyrskyihin ainakaan tulisi petyttyä :) Ja muumeja jaksaisi lukea aina.

   Tulen muistuttamaan jos et vastaile!!

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, osallistun tai osallistumme myös kunhan ehdimme :)

  Tyrskyt on ruvennut minuakin kiinnostamaan, kun niin moni on siihen ihastunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa! :)

   Tyrskyt on tosi kaunis kirja, suosittelen.

   Poista
 3. Kiva kun vastasit :)
  Gallayn molemmat kirjat (Tyrskyt ja Rakkaus on saari), jotka olen lukenut ovat olleen aivan mielettömän ihania. Muumejakin voisi tosiaan aina silloin tällöin lukea uudestaan. Ja sainpa kirjastosta juuri tänään sen uusimman sarjakuvan. I'm happy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteen välittämisestä :) Näitä ei olekaan liikkunut vähään aikaan, yhteen aikaan jo melkein kyllästyi, kun melkein viikottain oli liikkeellä ties vaikka mitä haasteita (vaikka kivoja nekin olivat).

   Rakkaus on saari on myös hyvä kirja, mutta Tyrskyt vei sydämeni. Nyt en meinaa malttaa olla lukematta sitä uudelleen! Muita kirjoja Gallaylta ei olekaan suomennettu, mutta pari muuta näyttäisi olevan käännetty englanniksi, hmm. Tiedän mitä kirjoja ostan seuraavaksi kun ostan :D

   Poista
  2. Ai niin, piti vielä kirjoittaa, että jee, se uusin muumisarjis on tosi hauska!

   Poista
 4. Gallayn kirjat putkahtelevat aina silloin tällöin esille kehujen kera. Pitänee ottaa lukulistalle. :) Muumit ovat ihania, kestävät uusintalukuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehujen kera suosittelen minäkin :) Tyrskyt sopii hyvin keväällä luettavaksi (jos on vuodenaikalukija, kuten minä vähän), mutta miksei syysmyrskyihinkin, vaikka kirjassa ollaankin kevätmyrskyn keskellä. Rakkaus on saari taas sopii kesähelteille tai sitten niiden kaipuuseen keskellä talvea. No, oikeasti ne sopivat ihan mihin vuodenaikaan tahansa, kannattaa vain lukea :D

   Ja totta, muumeihin ei kyllästy koskaan.

   Poista
 5. Tyrskyt on ihana, ja syksy varmasti juuri paras aika sille! Jos tykkäsi Tyrskyistä, miten Rakkaus on saari vertautuu siihen? Onko yhtä lempeä, runollinen, kaunis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulisipa jokin oikein myrskyisä päivä, sillä silloin kietoudun vilttiin, keitän teetä ja tartun Tyrskyihin.

   Kyllä, voisin sanoa Rakkaus on saaren olevan kaikkea noita kolmea kuten Tyrskytkin on. Itse tarinaa en enää muista kovin hyvin (eli pitäisi varmaan lukea sekin uudestaan), mutta samankaltainen tunnelma, kaunis ja salaperäinen, kuten Tyrskyissä, on jäänyt hyvin mieleeni. Pidän itse enemmän Tyrskyistä, mutta Rakkaus on saari oli myös hyvin nautittava lukukokemus. Tyrskyt on kevät- tai syksykirja, mutta Rakkaus on saari ehdottomasti kesähelteiden kirja (tai voihan sen lukea paukkupakkasillakin kun kaipaa niitä kesähelteitä). :)

   Poista