8.2.2014

Lisää kysymyksiä & kirjahyllyn kertomaa


Kirjasähkökäyrän Mai heitti minulle kysymyksiä blogeja kiertäneen kysymyshaasteen muodossa. Aletheian esittämiin kysymyksiin vastasin jo täällä, mutta lisäkysymykset eivät olleet ollenkaan pahitteeksi!  

1. Kerro kirja josta pidät ja jonka päähenkilö haluaisit olla.
Haluaisin ehkä olla Tyrskyjen päähenkilö. Ihan vain miljöön vuoksi.

2. Kumpi kiinnostaa enemmän: mieskirjailijoiden vai naiskirjailijoiden kirjat? Miksi?
Luen yleensä hieman enemmän nais- kuin mieskirjailijoiden kirjoja, mutta en tee sitä tietoisesti. Usein kirjan hahmoihin on mukava samastua ja minusta tuntuu, että naiskirjailijat osaavat kuvata naishahmoja kaikista parhaiten. He luonnollisesti tietävät parhaiten, mitä on olla nainen. Joten tämän päättelyketjun avulla saatan olla himpun verran kiinnostuneempi nais- kuin mieskirjailijoista, mutta toisaalta en kuitenkaan valitse kirjoja kirjailijan sukupuolen mukaan. Ehkä kaikkien aikojen suosikkikirjailijani on mies, John Irving.

3. Luetko ennemmin ulkomaisia vai kotimaisia kirjoja? Miksi?
Ulkomaisia. Blogini aikana olen tutustunut paljon paremmin myös kotimaiseen kirjallisuuteen enkä sitä väheksy, mutta jokin siinä on, että ulkomainen kirjallisuus kiinnostaa enemmän. Ehkä syynä on sen kotimaista kirjallisuutta suurempi valinnanvara? Vaikka onhan sekin vähän hassu syy.

4. Novellit vai runot? Miksi?
En lue kumpiakaan juuri koskaan. Blogini aikana olen tainnut lukea vain yhden runokirjan ja siitäkään en kirjoittanut blogiin mitään. Kallistun enemmän novellien puoleen, sillä koen ymmärtäväni niitä paljon paremmin kuin runoja. Tai sitten olen aina lukenut vääriä runoja.

5. Minkä kirjan haluaisit lukea, mutta et ole onnistunut saamaan sitä?
Ainakin Ann-Marie MacDonaldin Linnuntietä. Uskon vahvasti pitäväni siitä, se kuulostaa ihan minun kirjaltani! Olisi kiva saada se omaan hyllyyn asti, mutta sitä on tosi vaikea löytää mistään. Ehkä hankin sen alkukielisenä?

6. Mikä edellisen kysymyksen kirjassa kiinnostaa sinua?
Tarina. Kasvukertomus. Lapsen näkökulma. Järkälemäisyys.

7. Mikä on paras kirja, jonka olet lukenut, ja jota joku on sinulle suositellut?
Saan eniten kirjavinkkejä muiden blogeista, mutta harvemmin enää muistan, keneltä vinkin alkujaan sain. Tähän kohtaan sopisi siis todella moni lukemani kirja! Vastaan vaikkapa Aki Ollikaisen Nälkävuoden. Todella moni kirjabloggaja kehui sitä eikä suotta!

8. Onko sinulla kirjakynnys? Mitä et lue?
Olen hyvin kaikkiruokainen kirjojen suhteen. Runoja ja novelleja en lue kuten tuli jo aiemmin selväksi. Aihepiireistä oikeastaan kaikki käy. Kauhu, scifi, fantasia, lanu – kaikki genret käy. No, eroottisiin romaaneihin tyyliin 50 Shades of Grey tai harlekiineihin en koske. 

9. Kuinka monta kirjaa olet hankkinut tänä vuonna? Kerro ihmeessä meillekin mitkä kirjat.
En ole tainnut tänä vuonna ostaa vielä yhtäkään kirjaa. Viimeksi ostin muutaman kirjan ennen joulua. Siitähän alkaa jo ollakin aikaa, joten uudet kirjat ovat kutkutelleet jo mielessäni. :)

10. Mitä kirjaa suosittelet minulle?
José Saramagon Kertomus sokeudesta!


Sitten La petite lectricen Katrin minulle antamaan kirjahyllyhaasteeseen. Olen vastannut haasteeseen joskus aiemminkin, mutta on kiva vastata uudestaan, kenties ainakin osaksi uusien kirjojen avulla.

1. Oletko mies vai nainen? Runotyttö

2. Kuvaile itseäsi. Kiltti tyttö

3. Mitä elämä sinulle merkitsee? Onnen koukkuja

4. Kuinka voit? Harmin paikka

5. Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi. Täällä Pohjantähden alla

6. Minne haluaisit matkustaa? Galtbystä länteen

7. Kuvaile parasta ystävääsi. Uskottuni

8. Mikä on lempivärisi? Valkoinen oleanteri

9. Millainen sää on nyt? Jää

10. Mikä on mielestäsi paras vuorokaudenaika? Punaisen sään tiikerit

11. Jos elämästäsi tehtäisiin tv-sarja, mikä sen nimi olisi? Oman elämänsä sankari

12. Millainen on parisuhteesi? Rakkaudessa erottamattomat

13. Mitä pelkäät? Eräänä päivänä tyhjä taivas

14. Päivän mietelause. Rakkaus on saari

15. Minkä neuvon haluaisit antaa? Paholainen pukeutuu Pradaan

16. Miten haluaisit kuolla? Samoilla silmillä

Haastan Jaanan, Main, Merenhuiskeen ja Nannan kertomaan myös itsestään ja kirjoistaan!

4 kommenttia :

 1. Kiva, että vastasit näihin! Ja hauska kurkkia kirjahyllyysi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjestin juuri tuona päivänä kirjahyllyn uusiksi, melkoinen puuha! Hieman joutui tetristä pelailemaan ennen kuin luovutin ja nakkasin alimpien hyllyjen kirjat tuolla tavalla, jotta ne olisivat mahtuneet. Niin, se uusi kirjahylly, missä olet...

   Poista
 2. Mä oon aina miettinyt, että mä en varmaan ikinä löytäisi hyllystäni sopivia kirjoja tähän ja nyt vietin varmaan jonkun 20 minuuttia ravaten läppärin ja kirjahyllyn väliä ja nyt mulla on lista valmiina! Olin joissain kohdin niin nokkela, että meinasin vallan tikahtua :'D

  VastaaPoista