30.11.2013

Marraskuun luetut


Marraskuun alku oli hyvin harmaa ja ankea. En jaksanut tehdä yhtään mitään. Puolivälissä kuuta aloin piristyä, mutta kiirettä on pitänyt opintojen ja alkaneiden töiden takia. Muutama kirja tuli kuitenkin luettua:

Lisa O'Donnell: The Death of Bees
Irvine Welsh: Trainspotting

Ragden ja Welshin kirjat olivat pettymyksiä, mutta onneksi O'Donnellin The Death of Bees yllätti olemalla järkyttävän hauska, koskettava ja erilainen samanaikaisesti! Olisi hienoa, jos kirja suomennettaisiin joskus.

Luettuja sivuja kertyi 985 eli keskiarvo tästä on 328 sivua per kirja.

Marraskuussa minä myös läpäisin ruotsin valmentavan kurssin (vielä kauan pelätty virkamiesruotsi edessä keväällä, mutta enköhän minä klaaraa senkin, kun valmentavakin meni heittämällä läpi), ostin itselleni uuden työn kunniaksi kuvassa esiintyvän Modalu Englandin Pippa-laukun (paitsi että se on kaunis, siihen mahtuu myös paljon kirjoja!), suunnittelin itselleni kirjaisia joululahjoja (Eleanor Cattonin The Luminaries ja Donna Tarttin The Goldfinch ovat ykkössijoilla) ja uudistin blogini ulkoasua aika rankalla kädellä (oli pakko saada kukkasia tähän talven ankeuteen ja sitten moni muukin asia muuttui).

Toivottavasti joulukuusta tulee rennompi. Ainakin joulunpyhinä on pakko edes muutama päivä vain hengähtää ja olla ajattelematta yhtään mitään. Siispä rentouttavaa joulukuuta!

14 kommenttia :

 1. Hyvä, hyvä, Laura! Voitit arvonnassakin. Täältä olen saanut paljon vinkkejä. Ja varmaan moni muukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos Reijo! Kommentoit aina niin kivasti, tulee hyvä mieli :)

   Niin tosiaan, voitin Lumiomenan arvonnassakin. Pitkästä aikaa oli arpaonnea. Se oli ehdottomasti myös marraskuun kivoimpia asioita!

   Poista
  2. Reijon pitäisi saada joku bloggaajien palkinto kohteliaista ja virkistävistä kommenteista!

   Tyttäreni jännitti hirveästi tuota virkamiesruotsia, mutta läpi meni. Yksi lysti millä arvosanoilla;)

   Poista
  3. Hih, ihan totta Leena :)

   Minullekin on aivan sama tuleeko kurssista tyydyttävä vai hyvä arvosana, kunhan pääsee läpi ja saa lopulta tutkintotodistuksen käteen! Onhan tuo kyllä yksi iso murheenkryyni monelle opiskelijalle koko kurssi, mutta täytyy vain jaksaa tehdä töitä, niin eiköhän se sitten suju.

   Poista
 2. Kaunis laukku! Ja se on laukulle tärkeä ominaisuus että sinne mahtuu monta kirjaa! :) Täällä blogissasikin on kaunista, samaan aikaan naisellinen mutta hillityn tyylikäs ulkoasu. Pidän, paljon!

  Minäkin suunnittelen kirjallisia joululahjoja paitsi muille, myös tietenkin itselleni. En vain osaa päättää mitä ostaisin. Ehkä Grantan, ehkä jomman kumman Tuurin syksyn uutuuksista, tai ehkä sittenkin Selasin Ghana ikuisesti, jota olen himoinnut jo jonkin aikaa. Joulukirjani on kuitenkin Murakamin 1Q84, joka tuossa vieressäni jo vähän huutelee nimeäni... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin, kun ei ole vielä oppinut e-kirjojen lukijaksi. :) Ja kiitos paljon, ahkeroin niin kovasti tämän uuden ulkoasun kanssa, joten on mukavaa, että se miellyttää muidenkin silmää!

   Kirjaostosten suunnitteleminen on ihanaa! Jouluna lahjon ainakin poikaystävääni yhdellä kirjalla (ja onneksi tiedän, että millä), eräästä toisesta ihmisestä en vielä tiedä. Muutamalla muulle läheiselle ostankin sitten jotain aivan muuta. Minäkin olen päättänyt jo joulukirjani, lähes samanmoinen tiiliskivi kuin Murakamin 1Q84, nimittäin Joyce Carol Oatesin Blondi. Matkustan jouluksi luultavasti toiselle paikkakunnalle, joten kirjoja ei mahdu mielettömästi mukaan (huolimatta uudesta tilavasta käsilaukusta), joten Blondi oli sikälikin aika helppo valinta. Mutta pakko varmaan ottaa joku toinenkin kirja, jos sattuu kaipaamaan vaihtelua. :D

   Poista
 3. Pakko tulla myöskin huikkaamaan laukun kauneudesta! Minullakin etsinnän alla ainakin yksi ns. elämäni laukku:)

  Kirjallisia joululahjoja en ole vielä itselleni miettinyt. Ehkä kallistun Onnellisuusprojektiin, jos jotain päätän hankkia ja senhän olen jo lukenutkin pari kuukautta sitten.

  Ensi vuonna olisi tarkoitus todella rauhoittua monen lempiasian ääreen, joten lukeminen tulee vähentymään enemmän tai vähemmän radikaalisti. Toivonkin siis ensi vuodelta entistä parempia lukukokemuksia, entistä enemmän ajatuksella valittuja kirjoja ja ylipäätään verratonta lukemisen fiilistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ollut tyytyväinen laukkuostokseeni, vaikuttaa hyvin laadukkaalta! Pohdin kyseisen laukun ostamista kesästä asti, mutta vasta nyt uskalsin siihen sijoittaa, kun sain työpaikan keväälle asti. Vaikka eipä tuo ihme ja kumma ole mikään järkyttävän kallis, jos vertaa moneen muuhun merkkiin, joista voi joutua pulittamaan useita tuhansia euroja! Toivottavasti sinäkin löydät sen unelmiesi laukun. :)

   Ensi vuoden suunnitelmasi kuulostavat erittäin hyviltä. Miksi suorittaa ja yrittää vain lukea mahdollisimman paljon, kun voisi keskittyä vain niihin parhaimpiin kirjoihin ja antaa niille kunnolla aikaansa? En tietenkään tarkoita, että sinä olisit lukenut suorittamalla, mutta tuolla tavalla ääripäänä nostin sen esimerkiksi. :)

   Poista
  2. Välillä kyllä on jo tuntunut suorittamiselta:D Suureksi osaksi luen mitä tykkään, mutta ehkä jopa liian usein haastan itseäni lukemaan sitä ja tätä mukavuusalueen ulkopuolelta ja ehkä nyt ollaan menty jonkun rajan yli. Ja kun haastelistalle olen kirjannut, että luen sen ja sen, niin valitettavasti luonteenlaatu on sellainen, että sitten kanssa luen tai itken ja luen:D Joten nyt vain rauhallisesti eteenpäin.

   Poista
  3. Minulle kävisi luultavasti samoin, jos ryhtyisin haastamaan itseäni lukemaan joitain tiettyjä kirjoja. Ja kirjoja ei tosiaan voisi jättää kesken, jos ei inspaisikaan, koska en nytkään osaa keskeyttää, vaikka jatkuvasti yritän päästä siitä tavasta irti.

   Mutta nautihan ensi vuonna rauhallisemmasta tahdista äläkä ota paineita! :)

   Poista
 4. Uusi ulkoasusi on hieno, sinun tyylisesi.
  Sinun täytyy tulla tänne Turkuun, täällä paistaa aurinko marraskuussakin. Ja näköjään vielä näin joulukuussakin.

  Rentouttavaa joulukuuta! Toivotaan, että onnistutaan kiireiden keskellä myös pysähtymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Ahersin sen kanssa monta tuntia ja menetin hermoni useampaan otteeseen, joten kiva kuulla, että se näyttää hyvältä. :D

   Ei kai tässä muu auta kuin muuttaa Turkuun! Mä niin kaipaan aurinkoa syksyisin ja talvisin. Joka vuosi ihan sama juttu, että kun alkaa tämä harmaus ja pimeys, niin en jaksa yhtään mitään ja kaikki on ihan päin peetä. Onneksi sitä jossain vaiheessa alkaa tottua.

   Eiköhän sitä viimeistään joulunpyhinä ole hyvä hetki tyhjentää pää kaikesta mahdollisesta ja olla vain möllöttää!

   Poista
 5. Ooh lalaa mikä laukku. :) Minä suoritin virkamies ruotsin tentin nyt lokakuussa. Läpi meni ilmeisesti, jeijeijeijeijei, mutta arvosana on auki. Kyllä sitä koetta jännitettiin täälläkin. Valmentava kurssi alkoi meidän koulussa säästösyistä vasta varsinaisen kurssin jälkeen eli on menossa tällä hetkellä. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana. <3

   Oi, onneksi olkoon! :D Mielestäni meillä ei ruotsissa ole ollenkaan tenttiä kurssin päätteeksi, vaan kirjoittamista ja puhumista testataan jatkuvasti kurssin edetessä. Joku posterin teko taitaa olla lopuksi? Toisaalta ihan helpottavaa! Ja onneksi poikaystävän sisko asuu Ruotsissa ja on kaksikielinen, häneltä voi aina kysyä apuja. :D Mutta onpa mukavaa, että valmentava kurssi on alkanut teillä vasta varsinaisen kurssin jälkeen? Logiikka? :D

   Poista