1.11.2013

Lokakuun luetut


Etenkin lokakuun loppupuoli on ollut tavattoman kiireinen (miksi minusta tuntuu, että valitan aina kuukausikoosteiden yhteydessä kiireisyydestäni?) kandiseminaarien ja palautettavien esseiden kanssa. Kaiken lisäksi polvi meni rikki, mikä hidasti kaikkea mahdollista. No, onneksi kuukauteen mahtui kaikenlaista mukavaakin, esimerkiksi osa-aikaisen oman alan työn saaminen maaliskuun loppuun asti ja tietysti myös neljä hyvää kirjaa:
 
Leena Parkkinen: Galtbystä länteen
Susan Fletcher: Meriharakat
Linda Boström Knausgård: Helioskatastrofi
Liza Klaussmann: Punaisen sään tiikerit

Kuukaudesta näköjään tuli hyvin naispainotteinen. Klaussmannin Punaisen sään tiikereistä en ole vielä blogannut, mutta bloggaan tämän kirjoitettuani. Näistä neljästä kirja oli minusta paras. Galtbystä länteen sekä Meriharakat olivat molemmat ehkä yhtä hyviä ja Helioskatastrofi jäi puolestaan nyt hännille, vaikkei sekään huono kirja ollut, vaan lukija saattoi olla hieman hukassa.

Luettuja sivuja kertyi 1251, keskiarvona 313 sivua per kirja.

Suunnittelin järjestäväni myöhäisen synttäriarvonnan jossain vaiheessa tätä kuuta, sillä polveni kunto on jo onneksi sen verran hyvä, että sillä pystyy kävelemään suhteellisen normaalisti. Toivottavasti arvontaan menevästä kirjapinosta löytyy jotain tavoittelemisen arvoista. :)

Seuraavaksi Punaisen sään tiikereistä ja sitten kyllä otan mukavan lukuasennon sohvalla ja siirryn norjalaisten kotirouvien maailmaan! Lukuisaa marraskuuta!

7 kommenttia :

 1. Norjalaisten kotirouvien maailma? Nyt pitäisi varmaan hoksata, mistä kirjasta on kysymys, mutta enpäs vaan hoksaa (olen yövuorossa ja juuri nyt väsyttää niin etten varmaan muistaisi nimeänikään kysyttäessä). Siispä kerro: mikä kirja? :)

  Toivottavasti polvesi paranee! Mukavaa marraskuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne B. Ragden Aion tehdä sinut onnelliseksi. :) Kun aloitin sen, olin että voi ei, eikö tässä tapahdu muuta kuin että kotirouvat vain siivoavat ja kokkaavat sivu toisensa jälkeen, mutta myöhemmin kirja on onneksi ollut paljon muutakin!

   Eiköhän se pikkuhiljaa parane ja kiitos, samoin sinulle Sara <3

   Poista
 2. Mukavaa, että polvi jaksaa paremmin! Itse aloitin marraskuun Mäkelän Pushkinin enkelin seurassa. Siipisulat vähän kahisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tosiaan on parempana parin viikon takaiseen tilanteeseen verrattuna. Olen kuitenkin menossa vielä maanantaina lääkäriin, koska jalka ei vielä taivu paljoa käymättä kipeää. Jokin polvessa ilmeisesti vastustaa ja olisi mukava tietää, että mikä, niin tietäisi mitä sille tekisi.

   Venäläisistä runoilijoista tuli mieleeni Marina Tsvetajeva ja Riikka Pelon hänestä kirjoittama kirja Jokapäiväinen elämämme. En ole ollenkaan perehtynyt venäläisiin runoilijoihin saatika ole ollenkaan runojen ystävä, mutta jostain syystä tuo teos kiinnostaa, ehkä bloggaajakollegoiden ansiosta. :) Oletko Reijo lukenut sitä?

   Poista
 3. Onko polvi magneettikuvattu? Näyttäisi nivelkierukan kunnon.

  En ole lukenut tuota Riikka Pelon kirjaa, pitää laittaa listalle.
  Kotimaisia runoilijoita jonkin verran. Tykkään Eino Leinon runoista, klassikko Hymyilevä Apollo puhuttelee, samoin Helkavirret. Eila Kivikk´aholla on kauniita Karjala-kuvauksia. Paikallisesta sanomalehdestä luen aina Lukijan runot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kokenut lääkäri aiheelliseksi kuvata sitä silloin alkuun. Kävin nyt Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöllä lääkärissä ja pisti, hitsi vie, kiireellisenä röntgeniin, kun käsittääkseni eivät voi sieltä suoraan laittaa magneettikuviin. Epäilen, että röntgenissä mitään näkyy, joten eiköhän se magneettikin tule vielä ajankohtaiseksi, ortopedin kautta. Mutta eipä tuo lääkäri osannut tietenkään vielä sanoa muuta kuin että ihan kuin siellä olisi joku kestolukko päällä ja polvilumpion vieressä jokin napsahtaa voimakkaasti kun hieman alkaa taittaa jalkaa.

   Alkaa vähän ärsyttää tämä epätietoisuus. Olisi mukava tietää, mitä siellä polvessa oikein on rikki, mutta se selvinnee aika varmasti vasta magneetissa. Jospa sinnekin pääsisi sitten suht nopeasti!

   Poista
 4. Toivon, että pääset. Itseltäni selvisi vamman laatu perusteellisesti ja sitten vähän putsattiin. Oulussa näyttää satavan lunta, joten varovasti siellä!

  VastaaPoista