31.5.2013

Toukokuussa luettua


Toukokuu oli hieman parempi lukukuukausi mitä huhtikuu oli. Luin seuraavat kolme kirjaa:

Sarah Waters: Affinity
Sofi Oksanen: Puhdistus
Orson Scott Card: Ender's Game

Oho, kaksi kirjaa englanniksi! Hyvä minä. Watersin Affinity ja Oksasen Puhdistus olivat kuukauden parhaimmat. Kumpi sitten oli parempi, sitä en osaa päättää. Ender's Game taas oli hieman heikompi, mutta pidin siitäkin.

Minulla alkaa ensi viikolla kesätyöharjoittelu, joka kestää elokuun alkuun asti, jonka jälkeen lomailen ja pakerran kandintyön parissa aina sinne syyskuuhun asti. Lukeminen ja bloggaaminen kärsinee, mutta lohduttaudun sillä, että kun saan syksyllä kandini tehtyä, voin viettää loput kolmannesta vuodestani rennommin ennen seuraava suurta ponnistusta. Eli kyllä se tästä!

Tässä kuussa luin siis yhteensä 959 sivua, keskiarvona 320 sivua per kirja.

8 kommenttia :

 1. Meillä on ilmeisesti mennyt ihan päinvastoin noiden kielijuttujen kanssa tässä kuussa. :) Minä olen (ainakin omasta mielestäni) lukenut poikkeuksellisen paljon suomeksi ja sinä olet lukenut erityisen paljon englanniksi. Toisaalta olen minäkin ihan ylpeä itsestäni, koska olen tietoisesti yrittänyt saada itseäni lukemaan myös suomeksi ja kotimaisia kirjoja.

  Kolmas opiskeluvuosi rennommin kuulostaa kyllä hyvältä. Minusta tuntuu, että kandi on vielä kaukana tulevaisuudessa, vaikka eihän todellisuudessa ole kuin puoli vuotta siihen, että varmaan aloitan ensimmäisen harjoitusseminaarin. Kaipa viimeistään silloin alkaa tuntua todellisemmalta se, että kyllä minäkin sen kandin teen.

  Toivottavasti viihdyt harjoittelupaikassasi ja ehdit hieman myös levätä (ja lukea). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no erityisen ja erityisen paljon, mutta tietystiki kun en yleensä edes joka kuukausi lue jotain englanniksi, niin onhan tämä siinä mielessä poikkeuksellista :D

   Äkkiä se kandi sieltä tulee vastaan, yhtään pelottelematta! Meille koko kandiseminaarin aloitus tuli viime syksynä niin yllätyksenä, kun se juuri sopivasti meidän vuosikurssin kohdalla päätettiin aikaistettavan toisen vuoden kevätlukukaudelle kun aiemmin se aloitettiin normaalisti kolmannen vuoden syksyllä. Mutta siinä mielessä tämä uusi aikataulu on parempi, ettei tarvitse sitten kolmannen vuoden keväällä paniikki persuksissa tutkielmaa vääntää, jotta valmistuu kandiksi ajallaan :)

   Kiitos! Ensimmäinen viikko töissä on kyllä mennyt aivan mukavasti. Vielä on uuteen päivärytmiin totuttelemista, mutta jospa se tästä :)

   Poista
 2. Hyvää harjoittelua ja kesää! Aivan ihanat kissat sinulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja! Valloittavia katteja ovat kyllä, harmi vain etteivät ole ihan omiani, vaan äitini luona asustelevat :)

   Poista
 3. Minä alan lukea englaniksi, kun olen lopettanut blogini;) En lue niin sujuvasti, että tämä tahti kestäisi sitä. Elin englannksi lukemista ja saksan kielen kertauskurssit päälle. Sitten kun...

  Tyttäreni tekee kandiaan kesäkuun ja sitten saapuukin toinen koira, sheltti, joka on nyt runsas kolme viikkoa.

  Lepoa ja lukua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se englanniksi (tai muulla kielellä) lukeminen aina hieman hitaampaa kun ei natiivi ole. Mutta paljon riippuu tietysti myös kirjasta, ihan kuin suomenkin kielellä luettaessa :)

   Voi, kolmeviikkoinen shelttipentu! Varmasti niin suloinen <3

   Kiitos Leena ja samoin sinne!

   Poista
 4. Oi miten komea etummainen karvaturrikka :D Ovatko he uroksia vai narttuja? Tsemppiä kandintyöhön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvaturrikka on erityisen osuva nimitys etummaiselle kaverille vaikkei hänen oikea nimensä Pörrö paljoa sille häviä :D Siis Pörrö on poika ja takimmainen, Nella, tyttö.

   Ja kiitos :)

   Poista