23.3.2013

Kymmenen syytä olla onnellinen ja viitoshaaste

Kiitos Katrille tästä haasteesta, jonka sain jo, hmm, melkein kuukausi sitten! Haasteessa on tarkoitus kertoa kymmenen asiaa, joiden vuoksi on onnellinen. Tässäpä ne tällä hetkellä eniten onnellisuutta tuovat asiat:

1. Poikaystäväni. En vain kykene ymmärtämään, miten hän voi olla päivästä toiseen aina yhtä hyvällä tuulella, kun taas minun päiväni menevät kuin vuoristoradan kyydissä. Onneksi hän osaa saada minullekin hymyn huulille.

2. Minulla on mitä mielenkiintoisempia kirjoja odottamassa lukuvuoroaan. Vaikka aikaa ei nyt oikein tunnu olevan lukemiselle, odotan kuitenkin ilolla mitä kaikkea tässä kevään aikana pääsee lukemaan!

3. Kävin vähän aikaa sitten pitkästä aikaa kampaajalla. Olin ajatellut kasvattaa otsatukan pois, mutta muutinkin mieleni. Otsatukka oli ehtinyt jo leukaan asti ja nips naps se lyheni jälleen kulmakarvojen korkeudelle. Totesin, että tämä on enemmän minua.

4. Vaikka minulla on vielä tälle keväälle paljon kouluhommia, en ole jaksanut stressata niistä kuten yleensä stressaan. Kaiken aion hoitaa kunnialla loppuun, mutta oman jaksamisen mukaan. Suorittaminen on kamalaa ja tämän oivaltaminen teki elämästäni taas hitusen onnellisempaa.

5. Katselin eräs ilta peilipöytäni laatikossa olevia isovanhempieni koruja. En ole saanut tavata kuin yhden isovanhemmistani ja hänkin kuoli, kun olin noin 2-vuotias, joten on mukavaa, että edes jotain isovanhempieni omistamaa on minulla tallessa.

6. Olen viime aikoina kuunnellut tavallista enemmän musiikkia ja se on tehnyt minut hyvin iloiseksi! Olen varmaankin hiljalleen toipumassa vaiheesta, jonka aikana en kuunnellut musiikkia juuri ollenkaan.

7. Sain aivan ihanan harjoittelupaikan kesäksi! Saan siitä vielä palkkaakin, joten kesän toimeentuloakaan ei tarvitse murehtia. Kaiken lisäksi harjoittelun kestäessä kaksi kuukautta, ehdin käyttää kolmannen kesälomakuukauden lomailuun ja no, kandinkin tekemiseen (koitan suhtautua edessä olevaan urakkaan oikein positiivisella mielellä :D).

8. Rakastan kevättä. Ihanaa, että se tulee taas. Keväisin olen pirteimmilläni.

9. Edelliseen liittyen: suunnittelen jo mitä kaikkia ihania kevät- ja kesävaatteita voin alkaa toivottavasti pian pitämään ylläni. Vaatevarastoa pitäisi myös täydentää ja hitsi, kun netti on pullollaan kaikkea nättiä. Vaatteista haaveileminen tekee onnelliseksi.

10. Olen vähän kranttu mitä tulee tv-sarjoihin. Viime vuoden lopulla löysin kuitenkin uudestaan Teho-osaston ja siitä tuli hetkessä lohtusarjani. Jokaisesta jaksosta tulee aina hyvä mieli!


Sain myös Heidi H.:lta 5 asiaa -haasteen, kiitti Heidi! Vastaukset siihen heti seuraavaksi:

5 asiaa, joita tarvitsen päivittäin:

- Silmälasit
- Kirja
- Villasukat (ehkä kesällä voin luopua niistä:)
- Kännykkä
- Tietokone (kännykkä korvaa hyvin tietokonetta perusasioissa, mutta tekstinkäsittelyyn ja tiedonhankintaan se on turhan köykäinen)

5 suosittelemaani kirjaa:

- Sarah Winman: When God Was a Rabbit
- Claudie Gallay: Tyrskyt
- Aki Ollikainen: Nälkävuosi
- Katja Kettu: Kätilö
- Mary S. Lovell: Mitfordin tytöt

5 materialistista lahjatoivetta:

- Kasa söpö kesäkenkiä
- Uusi kirjahylly
- Uusi sohvapöytä
- Kauniit verhot makuuhuoneeseen
- Uusia pussilakanoita

5 paikkaa, joissa haluaisin käydä:

- Pariisi
- Ranskan länsirannikko
- Berliini
- Dublin
- Reykjavik

5 adjektiivia minusta:

- Tunnollinen
- Aikaansaamaton (joka on jossain määrin ristiriidassa edellisen kanssa)
- Mietteliäs
- Rauhallinen
- Hupsu

5 lempiruokaani:

- Makkarakeitto
- Riisipuuro
- Meksikonpata
- Tortillat
- Chicken cacciatore

5 elämänohjetta: (en harrasta elämänohjeita, en sitten yhtään tykkää niistä, joten saanko pliis laittaa muutaman kirjallisen lainauksen, joista pidän? Kiitos!)

- "We read to know that we are not alone" William Nicholson
- "A room without books is like a body without a soul" Marcus Tullius Cicero
- "Nothing stays forgotten for long, Elly. Sometimes we simply have to remind the world that we're special and that we're still here." Sarah Winman, When God Was a Rabbit
- "I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams, The Long Dark Tea-Time of the Soul
- "I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying." Oscar Wilde, The Happy Prince and Other Stories

Molemmat haasteet näyttävät kiertäneen jo laajalti blogeissa, joten en laita niitä nyt enää eteenpäin. 

Saan pian luettua erään kirjan loppuun, joten siitä sitten lisää luultavasti vielä tämän viikonlopun aikana. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

4 kommenttia :

 1. Kiva Laura, että ehdit tehdä tuon haasteen! Koskaan ei ole liian myöhäistä pohtia onnellisuusjuttuja! Ja ihania juttuja sinulla onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin onnellisuusjuttujen pohtimisen jo aiemmin, mutta silloin taisi olla niin huono päivä, ettei siitä tullut mitään :D Mutta nyt taas hyvällä fiiliksellä eteenpäin!

   Poista
 2. Ihania onnellisuuspohdintoja! Toivoisin osaavani itsekkin miettiä joka päivä asioita joista olen kiitollinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin :D Siis että joka päivä osaisi pysähtyä hetkeksi miettimään, että mitkä kaikki asiat ovat hyvin. Ihan turhaan tulee usein negailtua asiasta kuin asiasta.

   Poista